bzey Oğlumun adı Aybars : Ay gibi parlak ve temiz, pars gibi güçlü demek . Gerçekten girdiği ortamda kendini belli ediyor, parlıyo. şeytan tüyü var :) ismin verdiği etki de önemli .
nununundunyasi Turkan35 bana göre İdil tek başına çok duru, yanına bir isim yakıştıramadım açıkçası 🥰
nununundunyasi Ebru_xy hep duyduğumuz ama anlamını bilmediğimiz isimler, anlamlarıyla nasıl da güzeller adıyla yaşasın 🙂↕️
ufbus010315 nununundunyasi Eyüp buğra koyacağım inşallah Eyüp’ün tövbekar Allah a dönük ayrıca eyüp peygamberimizin ismi Buğra isminin anlamı da erkek deve demekmiş ama hoşuma gidiyo o. Yüzden koyacagız inşallah
Nazsuuu ufbus010315 bende Eyüp Asaf düşünmüştüm ama Eyübun hayatını araştırınca bı tuhaf oldum ve vazgeçtim nedense
EsilaMiracAyazEren_Moms nununundunyasi Hali hazırda mevcut olanların ismi ve anlamı Esila - Akşam Vakti Miraç - Yükselme, göğe çıkma, manevi yükseliş Ayaz - Aydınlık ve Serinlik Şimdi de bi kızım daha olacak. Onun adı da İdil olucak. Anlamı saf ve temiz aşk demek ❤️
Fatma_Fatma nununundunyasi benim kızım Elanur Ela bir renk demek Nur da Kur’an ı Kerim de Nur suresi var. Oğlum olucak hayırlısıyla Barış Emir koyacağız Barış ın bir anlamı yok Barış Sulh demek Emir de Emir Sultan Hz. nin ismi olduğu için hamilelik ten önce çok gittik dua ettik Rabbim nasip etti kızım da Emir Sultan Hz. Nin ismini vermek istedi
busraarici ARVEN : savaşçı, mücadeleci , kolay arkadaş edinen , fikri sorulan kişi , esin perisi gibi anlamları var
Kbr-Akkn Sevgili anneler peygamber efendimiz anne babanın ilk görevi çocuğa güzel isim koymaktır demiş. Yani anlam bakımından güzel isimler koyunuz. Ahirette önce baba adı sonra koyulan isimle çağrılacağız. İsminin anlamı kötü olan ahirette utanacak ve adını koyan kişiden davacı olacakmış. Naçizane tavsiyem ahlak ve Önder olarak peygamber isimleri ve sahabe isimleri koymanız. İleri de örnek göstermek adına çocuk isminin alındığı kişiyi tanıması ve o kişinin ahlakıyla ahlaklanması güzel olur. Tek ve özel olsun diye ne olduğu belirsiz isimler, tanrı ve tanrıça isimleri koymak biz müslümanlara yakışmaz. Vesselam.
akkaya_1234 Kbr-Akkn kesinlikle katılıyorum saçma sapan tanrıça isimleri Yunan mitolojisi yok rus yok bilmem ne sanki isim kıtlığı var .adın anlamı en önemli şey çünkü karakteri çok etkiliyor
Hcrn87 Biz arslan koymayı düşünmüştük oğlum olacak ancak doktor bu arslan ismi bu sene hortladı sınıfın yarısı arslan ve karan olacak heralde deyince arada kaldık ama bakıyorum burada çok duymuyorum
Minik06 eylulicten Ecrin’nin gerçek anlamı “ücret” demek ecr den gelir ama herkes Google da yazılan anlamları doğru sanıp isim koyuyo meselâ Ceylin ismi cennet kapısı değil asıl anlamı “yengeç yuvası” demektir. Çok iyi araştırmak lazım