ezooezz Runzo ben de gribim birkaç gündür sıcak suya ya da çay bal +limon katıp içiyorum. Bir sabah akşam parol içiyorum şu an biraz daha iyiyim. Parol ağrı kesici ateş düşürücü etkili normal zamanda da hasta olduğumda içerdim terletiyor biraz o da iyi geliyor. Burun tıkanıklığı için de okyanus suyu veya serum fizyolojik kullanabilirsiniz ben de pek işe yaramadı ama belki sizde yarar. Geçmiş olsun 🌸
ezooezz Tutaste_ geri çevirdiklerinde çok üzülmüştüm bir de ona ağladım 😂 Ay yani evet öncelik olması gerekir tabi ki ama işte…
Tutaste_ ezooezz normalde onların kodları varmış acilde beni sarımıydı yeşilmiydi bişeyden aldılar. Bende sinirden ağlamıştım zaten yola cıkıcaktık para yok cok olanıda hastaneye verdik söve söve özele gittik eşimle
Semagzll Runzo bende aşırı kötüydüm dün artık acile gittim doktor bı antibiyotik verdi bı parol verdi birde dut pekmezi içiyorum her öğün bı kaşık geçmiş olsun canım
gunes_fgk @Runzo Allah kolaylık versin inşallah kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Su iç bol bol sen birde dediğim gibi sıcak suyu kaynat havluyu kafana geçir sıcak suyun buharı cidden iyi gelir
sacmalamakizim Runzo Kızım bugün gripli olarak uyandı, gece de sürekli öksürdü zaten herhalde ıhlamur limon çayı iyi geliyor birde zencefil, onun dışında da portakal, mandalina meyve ağırlıklı, bir de bol bol su iyi gelir bence.
E_Duha asyap @Seyuba @Runzo pardon ama nasıl hiç bişey takılmaz bana iki ayrı serum taktırdı kadın doğum kanda enfeksiyonumda yükselmişti hatta niye bekledin hemen gelmedin dedi niye insanları yanlış yönlendirip boşuna hastalık çekmesini sağlıyorsunuz ki aksine doktorum enfeksiyonun daha fazla yükselmesi ilerlemesi bebek için daha fazla sorun olabilir dedi herkes kolay atlatamıyor gribi yada hastalığı ben 15 gün de ancak atlattım ılık su limon süt bal pekmezi derken artık kusmalarımda geri dönmüştü yemeden içmeden kesildim mide bulantısından nefes darlıgından gece uyuyamıyordum sıfır millet doktor ilac vermez boşuna gitme dediği için. Ama doktorumun ilaclarıyla iki günde şikayetlerim resmen yarıya indi o yüzden direk bilenine kadın doğum doktoruna gidin diğer dahiliye yada acil dekiler risk görüyor ve bişey yapmıyor .
asyap E_Duha sakin olun 😂😂postlarıma bakarsanız herkese doktora gitmesini tavsiye ederim her konuda crp niz yükseldiyse doktorunuz antibiyotik önerdiyse ben bunları yaptırmayın ya da serum taktırmayın demiyorum sadece grip için konuştum gebelerin kullanamayacağı ilaçlardan bahsettim sadece serum insana can katmaz tek doz antibiyotik crp değerinizi düşürmez düzenli tedavi almanız lazım böyle bir durumunuz varsa ben 3 yıl acilde çalıştım gebelere önerilmiyordu benim kendi doktorumda perinatolog o da önermedi sizin bahsettiğiniz çok farklı bi olay ayrıca başkalarını dinleyip doktora gitmiyorsanız ben ne yapabilirim ki ben kimseye doktora gitmeyin ben her şeyi bilirim demedim evde oturduğum yerden bilmediğim bişey hakkında da konuşmuyorum kendi mesleki tecrübelerime dayanarak bildiğim şeyleri anlattım
Seyuba E_Duha pardon da benim yazdığımı okur musunuz ? Ben bana serum takmadılar diye isyan ettim zaten ? Beni niye bu konuya dahil ediyorsunuz? Ben doktordan yana isyan ettim
Runzo E_Duha Ya saka gibi doktor randevum iptal edildi zaten zar zor aliyoruz o da iptale dusuyor. İdrar ve kan testi vernistim enfejsiyon cikti guya bugun bakilacakti pazartesine kaldi. Ozele gidecek drum yoksa mecburen evde cozumlerle devletimizi bekliyoruz.
Kardenizz Runzo bende aynı durumdayım vucüdumun ağrısından uyku girmiyodu gözüme dün sabahtan akşama kadar ful uyudum baya kötüydüm akşam hemen acile gittik doktora dedim vucüdüm çok ağrıyor uyuyamıyorum hamile olduğumuda söyledim bitek parol serum verebileceğini söyledi ama o serum nerelere iyi geldi valla ağrılarım gitti şuan sadece burun tıkanıklığım var bide halsizim
Brgmde Runzo limonla su kaynat çok az zencefil kat 🩷 boğaz ağrısı varsa zencefil 1 çay kaşığı, bal 2 yemek kaşığı karıştır ye😘
Damlaozzz Runzo Bende hamileyken ballı limonlu su yapmıştım sabah akşam bunu içtim birde bol bol su için 3 günde toparlamıştım ben sizde hızlıca toparlarsınız inşallah
gulerilk Çok hastayım kaç gündür salatalık turşusu ev yapımı yedim ve suyunu içtim biraz acıydı gerçekten şifa tavsiye ederim abartmadan yedim 2 3 adet kaşıkla da suyunu içtim, çok geçmiş olsun umarım hepimiz kolaylıkla aşarız bu günleri çok zor hamileyken ☹️
Zeynep6149 Runzo canım bende ilk hamileliğimde aynı olmuştum doktorum bana bal limon ılıksu iç demişti bunu eskiden beri anneannem de söyler inan çok iyi geliyor
E_Duha Runzo sürekli gittiniz doktorsa gitseniz bakmaz mı ben ilaçlarım bitse yada randevu bulamasamda gidiyorum devlet olmasına rağmen bakıyor sağolsun çünkü ne kadar evde çözümler arasanızda olmuyor yani hamile olmasanız gene bişey değil ama işte hamilelkte hersey sorun