Heyecanli benim 22 haftalık ve iki gün önce yaptırdım neden yaptırdığımı da şöyle anlatayım belki sizin fikrinizi değiştirmede yardımcı olur. Yakın zamanda doğum yapan arkadaşımın bebeği normal ultrasonda çok sağlıklı görünüyordu hiç bir sıkıntısı yoktu ama detaylı ultrasona girdiğinde ayak kemiğinde problem olduğunu gördüler. Çocuk doktoru ile görüştüklerinde de doğar doğmaz ayağına uygulanacak operasyonla sakat olma ihtimalini ortadan kaldıracaklarını öğrendiler. Arkadaşım sezaryen oldu ve doğum anında çocuk doktoruda yanlarındaydı ve doğar doğmaz bebeği ameliyata alıp ayağına işlem uygulandı ve şuan çok şükür bir sıkıntısı yok. eğer detaylı ultrasonda görmeselerdi Çocuk doğduktan sonra farkedecekler, doktor araştıracaklar, ameliyat için gün alacaklar ve üzerinden zaman geçecek ve bir sakatlık oluşacaktı. Bu sadece bir örnek, sizin bebeğinizde hiç bir sıkıntı da olmayabilir ama böyle durumlarda var ve ben bu durumun 150 tl yle kıyaslanmayacak kadar önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Umarım normal ultrason ile detaylı ultrason arasındaki farkı anlayabilmişsinizdir.