yeni_anne2 Kızlarrr bebekler ıcın odanın cok karanlık olmaması için gece lambası kullanılır mııı kulanan varrr mııı
metemom_ yeni_anne2 ilk doğum yaptığım zaman sürekli ışık açık uyumamı istedi annemler öyle yaptım kendi evime geçince de telefonun fenerini açık bıraktım şuan gece lambası arıyorum
tatlibebegim_ yeni_anne2 40 çıkana kadar ışıkta yatırdım ondan sonra gece lambasında 5 aylığız anlıyor gece olduğunu
drn5410 yeni_anne2 ilk kızımda dışarıdan sokak lambası evi baya aydinlatiyordu gerek olmadı hem eşimde bende karanlıkta uyumayı seviyoruz kızımda öyle alisti ama perdesi açık olur dışarıdan gelen ışık yeterli oluyor şimdi ikinci kızım gelecek yine aynı şekilde gece lambası kullanmam diye düşünüyorum ama ev değiştik burda yatak odaları arkaya kalıyor çok aşırı ışık almıyor duruma göre koridora takarım olmadı o da bebegi rahat görmek için ama genede gece lambası olayını sevmiyorum sokak lambaları yetiyor 😅
hatice_aygun2 Normalde karanlık odada yatmaları beyin için iyiymiş bi doktordan duydum ama emzirdigim için ben taktım ama çok hafif ışık veriyordu karanlıkta çocuğu görmek için bazen gerekiyor tabi herkesin kendi fikri kararı 😊
yeni_anne2 tatlibebegim_ ışıkta uyuyabilirse hanı cocuk ıcın sorun olmasa öyle yapıyım bende ılk gebelıgım pek bilgim yok
metemom_ yeni_anne2 hayır bebekler ışığı anlamıyor açık olması da bizim açımızdan iyi oluyor aniden ağlarsa kalkıp ışık açmakla falan uğraşılmıyor hafif bir gece lambası tercih edilmeli
Dunyam28 yeni_anne2 odanın tam karanlık olması gerekiyor her zaman büyüme hormonlarinin çalışması için
FAld Ben ikeadan aldım gece lambası Çok güzel soft bir ışık veriyor aynı zamanda insanı rahatlatıyor da, bebeğim o ışıkla uyumayı çok seviyor 3 seviyesi var, her dokunuşunda daha açık ışık veriyor ben en düşük seviyede açıyorum beni bile uyutuyor o ışık
Dunyam28 yeni_anne2 hurafe hepsi ama bilimsel gerçeklere göre hareket etmeniz çok daha doğru olur bebeğiniz için, ben asla ışıkta yatirmadim şu an 4 yaşında hala gece lambası nedir bilmez
ggmom yeni_anne2 kırmızı ışık melatonin hormonu salgılanmasını engellemiyor ben öyle kullanıyorum 4 yaşında hala uyuyana kadar kırmızı ışık sonra zifiri karanlık büyüme hormonu için tam karanlık olması çok önemli bebekken tabi sürekli uyandığımz için yanık kalırdı
yeni_anne2 ggmom ne zamana kadar yanık kalması gerekiyor ben cocuk rahatsız olurr dıye yoksa benım ıcın farketmezzz
ggmom yeni_anne2 belli bir süresi yok bebekken biz bebeği rahat görelim diye ışık ihtiyacı oluyor büyüyünce de uyandığında Korkmasin diye bu süreçlerde de eğer ışık kullanırsanız kırmızı kullanın ki büyüme hormonu salgilamaua devam etsin uykuda beyaz sarı ışık bunlar bizler için bile iyi değil odamızda bende karartma perdeler de var sabah olunca onları çekerim öyle aydinlatirm odayı uyanana kadar karanlık .