Asliulku doğum korkusu yaşamayan insan yoktur sanırım benimde ilk gebeliğim 40+3 oldum bekliyorum. Başlarda daha çok korkuyordum ama bence tamamen edinebildiğiniz kadar bilgi sahibi olun doğum ile alakalı, doğumda nasıl nefes almanız gerektiğini nasıl ıkınmanız gerektiği ile alakalıda bolca çalışmalar yapın. Nefesle sakin kalabilmeye odaklayın kendinizi ben artık şöyle düşünüyorum bu benim hayatımın tamamı değil hayatımın sadece 3-5 saatlik bir bölümü ve buna sabredecek gücümüz var. Bakış açınızda çok önemli. o günü bakış açınızla berbat bir gün olarak hatırlamak yerine hayatınız boyunca hatırlayacağınız en güzel gün haline getirebilirsiniz. Bebeğinize kavuşuyorsunuz bundan daha güzel bir gün olabilir mi. kasılmalardan korkmayın bedenimizin bizim için yarattığı bir mekanizma, vücudumuz bizim kötülüğümüzü istemez ailemiz en sevdiklerimiz dr umuz ebemiz yanımızda güvende olacağız korkmak yerine sakin kalmayı başarabilirsek bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum. İnşallah su gibi bir doğum yaşarız hepimiz 💕 çenem düştü 😬