Pembesarelle2 ben 34. haftadan sonra ara ara tahin yağı kullandım, doğumdan sonra ilk hafta gümüş kapak çok işime yaradı, hem yara olmadı hem de göğüs uçları çok hassas oluyor, iç çamaşırına bile değdiğinde sürtünmeden dolayı acıyor ve tahriş oluyor gümüş kapak bunu engelliyor. Bazen küçük tahrişler oluyor onlara lansinoh göğüs kremi sürüyorum, çok güzel nemlendiriyor. Silikon kalkanlar da güzel, hem ilk haftalarda göğüsler tam terbiye olmadığından uykuda v.s. çok süt akıyor, benim üstüm başım sırılsıklam oluyordu, kalkan onun için çok iyi, süt birikiyor içinde ziyan olmamış oluyor. Ama bir kaç gün üst üste taktıktan sonra bende alerji gibi kızarıklık yaptı silikon, bırakmak zorunda kaldım. Bunların dışında bana doktorum göğüs ucu yarası olursa Fito krem önerdi, ama onu sürünce emzirmeden önce çok güzel temizlemek gerek sabunlu su ile yıkamak gerek. Öyle yara olmadı hiç kullanmadım fitoyu etkisi nasıl olur bilmiyorum tam. Göğüs pedi almıştım, bence ilk zamanlar dışarı çıkarken işe yarıyor, çünkü bir anda ıslanıyordu benim çamaşırım, ama onu da yine sürekli kullanmamak lazım, alerji - enfeksiyon yapabilir sürekli kullanımı, ben sadece dışarda kullandım. Bebeğim şimdi 28 günlük, artık öyle üstüme başıma kadar islanmiyor ama ara ara akıntı oluyor yine göğsümde, evde hala pamuklu ağız mendillerinden koyuyorum göğsüme, ıslandıkça değiştiriyorum.