Rabiamina Pera-k canım bu yiyecekler zaten normal değil. Nerde kızarıyor neyle kızarıyor belli değil. Çok canın istiyorsa arada ye tamam da az ye. Diğer günler zaten çıkmıyormuş. Bir kerecikten bir şey olmaz. Ama dikkat et yemene.
Rabiamina Aymerah ben normalde şekerli şeyleri dengeleyerek yiyorum yanında şekersiz çay gibi mesela. Bebegimde biraz su fazlalığı çıktı bir dahaki ay şeker yüklemesi yapalım dedi. Bu yüzden içeceği içersem kötü olur muyum diye korkuyorum. 2 saat onunla durabildiniz mi aç susuz. Kimileri çünkü süre dolmadan su içiyormuş.
Pera-k Rabiamina ben 50lik bir içecek içtim 1 saat sonra tokluk baktılar sınırda çıktı 137. 2. Yüklemeyi yapalım dediler o yüzlük olacak 1. 2. Ve 3. Saatte bakılacak dediler. Bunu devlet hastanesinde dediler. Özelde beni takip eden doktorum yaptırma zaten çoğu gebe dayanamayıp kusabiliyor sen şekerini ölç sabah akşam dedi bana. İçtiğimde çok çok kötü olmadım dayanılmayacak gibi değildi ama tabiiki de boş mideye iyi olmuyor. Yanınızda biriyle gitmekte fayda var. 100lük olanda eminim çok daha kötü olurdum diye düşünüyorum o yüzden
Aymerah Rabiamina ama işte şekeri sadece şekerli şeyler çıkartmıyor ki karbonhidrat ayrı yağı ayrı proteini ayrı hepsi birer şeker yükseltici maalesef bunların içinden sadece ayrım yapabileceğimiz tek şey birisi cok hızlı çıkartır birisi yavaş çıkartır . Arkadaşım diyabetli uygulaması var yediklerinizin karbonhidrat değerlerini ölçüyor kendinizi o şekilde de takip edebilirsiniz mesela 40 gr karbonhidrat almışım su kadar cıkmış 50 de şu kadar cıkmış falan diye bakarsınız ama unutmayın karbonhidrat sadece unlu mamullerde yok sebzelerinde bi karbonhidrat oranı var. Uygulama size yardımcı olur bu konuda. Birde hangi marka seker aleti kullanıyorsunuz .
Nergis00 Pera-k Karbonhidrat oranı fazla gelmiş yemeğinizin demek ki, doktorlar tokluk şekerinin 140-150nin üzerine çıkmasını istemiyorlar. Benim gebelik diyabetim var, kendim sürekli takip ediyorum, beslenmemi ona göre düzenliyorum
Rabiamina Pera-k eşimle giderim kesin de ben de kendime güvenemiyorum bu konuda. Suyum biraz fazlaydı inşallah normale dönmüştür de sabah akşam ölçüm yaparım bende
Pera-k Senam1 aç gitseydiniz keşke. Benimde sınırda çıktı 137. Sadece 1 saat sonra bakıldı. Devlette tekrar yapalım 100lük iç bu sefer dediler ama özel doktorum gerek yok sabah akşam açlık tokluk ölç 1 hafta takip et ona göre bakalım tekrar dedi.
Rabiamina Aymerah ben seker aleti almadım. Daha seker yüklememede zaman var. Seker çıksa bile insanlar evde ölçüm yaparak takip ediyor. Ben sadece aşırı tatlı şeylerde kötü oluyorum. Karbonhidratta proteinde bir sorunum olmuyor
Senam1 @Pera-k bende özele gidiyorum aslında hiç aklıma gelmedi şeker testi 50 gr olanı içtim bu sefer 75 ilk iç dedi araya biraz zaman girsin dedim pazartesi gidecez bakalım hayırlısıyla