hiraa_ kızlar sezeryan oldum bugün meme ucum az diye biberonla mama veriyoruz başından böyle bir olay geçen oldu mu emziremiyorum diye çok üzülüyorum
Burcu-2634 hiraa_ benimde meme ucum küçüktü bebek ememiyor diye silikon meme ucu kullandım bi süre sonra emme refleksi güçlendi bıraktım
gktgmom hiraa_ benimde öyleydi canım zor emzirdim biberon içtiği içinde göğsümün ucunu öyle sert istiyordu göğüs pompan varsa onunla sağım yapmanı öneririm göğsümün ucu öyle daha çok çıkmıştı o çektikçe daha da büyüyecek üzülme bende çok üzülmüştüm sütün gitmesin
Zeynepmese hiraa_ bende mamajoo nun silikon göğüs ucunu kullanmıştım yaklaşık 3ay öyle emdi ona alışmıştı ama en azından anne sütü alıyordu. Daha sonra alıştırdım kendime.
Burcu-2634 hiraa_ boş bol yeşillik yedirmişti kaynanam 😂 dalga geçiyordum ama cidden baya işe yaradı başka bişey kullanmama gerek kalmadı. Roka, tere, yeşil soğan, maydanoz bunları her öğün bol bol yedim
Burcu-2634 Limonlukekkk benimki zaten ne biberon ne emzik sevmedi gün içinde 2 kere silikonsuz emzirmeye çalıştım tutmaya çalışa çalışa tuttu sürekli silikonla vermedim ara ara çıplakta emzirdim zorlandı ama sonunda kabullendi
hiraa_ Zeynepmese ya wee baby aldım ben sütüm çok az damla damla geliyor daha ilk günüm ondan mı bilmiyorum silikon işe yarar mı diyorsun
Helllobaby hiraa_ Meme ucun hiç yoksa bebek tutamaz. Çevremde ne kadar meme ucu olmayıpta silikon göğüs ucu kullanan varsa hepsinin bebekleri emiyor. Bende hastane çantama koydum çünkü benim göğsümünde hiç ucu yok ama onun sayesinde tutuyorlar memeyi. Alıp denemeni tavsiye ederim denemekten zarar gelmez eczanelerde var 200 tl civarlarında
surprizbebe hiraa_ kendini şartlama tatlım. Benim de ilk çocuğumda hiç göğüs ucum yoktu.hala da yok yani😊 o zaman hamileyken o kadar üzülmüştüm ki emziremicem ben diye. Ama öyle olmadı şükür. Bebekler o emme refleksi ile doğuyo. Sen ona daha kolay şeyler sunduğun sürece seni emmez. Eğer gününde doğduysa kilo sorunu yoksa biraz inatlaş sütün gitmesin
mickey hiraa_ Pazartesi günü seseryan oldum. Meme ucunun biri vardı diğeri hiç yoktu dümdüzdü resmen. Ama ilk günden ağız sütü de dahil hiç bir şey gelmediği için ikisinide kavrayamadı kavrasa da gelen bir şey yok diye emmek istemiyordu. Hemşire şırıngaya mama koydu ve memeyi ağzına verdirtip yandan şırınga ile damla damla ağzına sıktık. Bebek mamayı memeden geldiğini sanarak emme refleksi göstermeye çalıştı. Şırıngadaki mama bitene kadar her emmek istediğinde bu işlemi yaptık ve benim memenin ucu böylelikle çıktı. Bebek de emmeyi öğrendi. Bugün üçüncü günümüz ve sütüm azda olsa gelmeye başladı. Sabrettim ve sadece meme verdim ağzına. Hiç stres yapmadım. Mama almadım. Ve doğumdan öncesinde de emzik ve biberon almamıştım hala da almadım. Memeye alıştı çok şükür. Sadece sabır isteyen bir şey. Sende bizim yaptığımız gibi yapabilirsin
Zeynepmese Limonlukekkk emmeye başladığında çıkarıp hemen kendi mememi verdim sürekli tekrarladım bazen ağladı bazen aç olduğu için emmeye devam etti böyle böyle alıştı.
Babymom07 Emirfaruk canım o zaman kesinlikle silikon göğüs ucu kullanmalısın ilk gün zaten çok az gelir süt ama bebeğin için yeterli olur inşallah merak etme sütün de bebek emdikçe artar ben üçüncü gün ılık suyla yıkadım göğüslerimi inanılmaz şekilde arttı sütüm sonrada sağım yaptım Doktorum ebebek‘teki arpa suyunu önerdi süt arttırmak için ondan kullandım hiç mama kullanmadan bir ayı bitirdik şükür