Moz İki kere üstüste kürtaj yaşadığım için en ince ayrıntısına kadar bütün testleri yaptırmak istiyorum. İstanbul’da bu testleri nerede yaptırabilirim devlet hastanesi ve özelleri yazabilir misiniz?
Ayseses Moz bende 2 kimyasal 1 mol 1 kürtaj oldum bütün testleri yaptım genetik sprem anti nükleer antikor testi yaptım pozitif çıktı katil hücre görüyormuş vücud kabul etmiyormuş prednol başlanacak gebe kalır kalmaz
Hale_canoglu Moz bende sizin gibi 2 kez oldum muhakkak eşiniz ve siz de genetiğinize baktırın ben de kan pıhtılaşma yatkınlığı çıktı ona göre önlem alındı geçmiş olsun
Moz Hale_canoglu bu gebeliğimde kan sulandırıcı kullanmıştım tedbir amaçlı enox 4000 ona.Kalp atışı oldu ama kese büyümedi.Trombofili vs yaptıracağız ama diğer kapsamlı testleri de yaptırmak istiyorum
Moz Ayseses bu testleri araştırıyorum dediğin test sperm testi mi Karyotip Analizi: Kromozom yapısını ve sayısını inceleyerek dengeli translokasyon gibi anomalileri tespit etmek için yapılan test. WES (Whole Exome Sequencing): Genomun protein kodlayan bölgelerini inceleyerek genetik bozuklukları tespit etmek için kullanılan ileri düzey bir genetik test. Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT): IVF sırasında embriyolardan alınan hücreler üzerinde yapılan genetik test; özellikle dengeli translokasyon taşıyıcıları için önemli. Trombofili Paneli: Kan pıhtılaşma bozukluklarını ve tekrarlayan gebelik kayıplarını inceleyen bir test. Rahim Filmi (HSG - Histerosalpingografi): Rahim ve fallop tüplerinin yapısını incelemek için kullanılan görüntüleme testi. Anti-fosfolipid Antikor Testi: Anti-fosfolipid sendromunu tespit etmek için yapılır; pıhtılaşma sorunları ve tekrarlayan gebelik kayıpları ile ilişkili olabilir. Bağışıklık Sistemi Testleri: Vücudun bağışıklık yanıtını inceleyerek otoimmün hastalıklar ve bağışıklık sistemi ile ilgili sorunları tespit etmeye yönelik testler (ANA, Anti-dsDNA vb.).
Ayseses Moz Ekim 2023 de kürtaj olduktan 1 ay sonra yaptırdım şehir hastaneleri yapıyor 2 ve daha fazla düşüklerde