Bugün karaciğer enzimleri için kan verdim ALT değerim 1142 ve AST değerim 590 çıktı. Yani aşırı yüksek. Safra asidi sonucum çıkınca doktor duruma göre ilaç verecek. Değerlerin bu kadar yüksek çıkması çok canımı sıktı. Bu seviyelerde çıkıp ilaçla düşürenler oldu mu ? Kaçıncı haftada doğurdunuz. Ben şuan 29 haftalığım .
Gebelik kolestazı
Nilckrr yorumunuzu şimdi gördüm. Doktorum herhangi bir ilaç vermedi . Safra asitleri değerim normal çıktığı için ilaç verme gereği duymadı. İlk testten sonra 2 kere daha kan verdim her defasında değerler düşüşteydi. Son olarak ALT 595 AST 331 e kadar düştü. Tabi düşmüş halleri de çok yüksek ama ilaçsız düşüyor olması da bizim için olumlu bir şey. İlginiz için teşekkür ederim. Olumsuz bir durum olursa doktorum ilaca başlayacağını söylemişti
neslsah-1 benim tek bir kere aşırı kaşıntı oldu ondan sonra zaten kan testi verdim. Sonra kaşıntılarım azaldı özellikle de kaşınma gelirse kaşımıyorum ki iyice coşmasın. Bu kadar yüksek değere kaşıntımın az olması da garip. İlaçları kestim ben de belki o yüzden düşüşte . Safra asitleri değeri de normalse ilaç vermeyi gerekli görmüyorlar
Benim de 500 civarındaydı 26.haftadaydım şu an 35 oldum daha tam normal değere inmedi ursactive kullanıyorum hala