Busedeveci 39+6 son günlerimde evde akıntımda hafif pembelik gördüm nişandı sanırım suna hanımı aradım gelin muayene edelim dedi sonra doğum zamanı isterseniz fazla beklemeyelim fitil verelim doğumu başlatalım dedi. Fitil de yavaş yavaş doğal sancılarımı başlatıp doğumu başlatacaktı. Olur dedim fitili taktılar ebeler. Akşamüzeri saat 18.00 civarıydı. Suna hanım muhtemelen bu gece 3 4 gibi doğum gerçekleşir açılman 8 cm olunca hemşireler beni arayacak evden geleceğim evin yakın dedi tamam dedim. Fitilden sonra saat 20:00 21:00 arası adet sancısı gibi sancılarım başladı odaya 1 adet pilates topu bıraktılar sancım geldikçe topa oturursam açılmamın rahat olacağını söylediler. Sonra sancılarım arttı hiç bir şekilde odaya hemşireler gelip yönlendirmiyor bağırsanda ağrıdan kıvransan da gelip de şöyle yap böyle yap diye yönlendiren yok. Açılmam oldu mu olmadı mı diye sürekli aile yakınlarım gidip çağırıyor ona bakmaya bile zorla getirdik. Hatta hiç unutmuyorum ben sancım olduğunda açılmam 5 cm iken hemşire ohooo sen daha şimdiden böylesin ilerleyen zamanlarda ne yapacaksın diyerek gözümü iyice korkuttu benim bildiğim insan bir moral verir üslup güzel olur. Daha sonra dediler ki açılmam 5 cm olduktan sonra bebeğin kalbi yavaşladı biz artık sezeryan öneriyoruz dediler ben o sırada sancıdan iki büklüm oturmuş halde duruyordum yanımda kayınvalidem kızım yat sen şuraya bebeğin kalbi düzelir ben devlette yaptım son doğumumu beni bu şekilde oturtmadılar hiç doğrul bi düzgünce düzelir kalbi dedi ben bir doğruldum gerçekten bebeğin kalbi düzeldi. Yani keşke oradaki hemşireler yönlendirseydi hemen sezeryana yönlendirmek yerine. Daha sonra bebeğin kalbi normale dönünce hâlâ normal doğum istiyorsanız imza atın biz olası herşeyi kabul ediyoruz diye dediler eşim elleri titreye titreye imzaladı. Sezeryan istemiyorduk çünkü herşey normal seyrediyordu. Bu anlattıklarım tamamen küçük sorunlar ama insanı etkiliyor açıkçası.… neyse imzalar atıldı illa normal doğum istiyoruz dedik direttik açılmam 8 cm oldu dogumhaneye götürdüler bi gittik ışıkları bile benimle birlikte açtılar üşüdüm çorap giyebilir miyim dedim dur klima açalım dediler. Allah aşkına saati saatine doğumun kaçta olacağı belli keşke bi dogumhaneyi önceden hazırlasaydınız ışıkları bari yaksaydınız… Bu anlattıklarım tamamen küçük sorunlar ama insanı etkiliyor açıkçası. Asıl olaya geliyorum.
Saat 3 buçuk civarı dogumhaneye alındım suna hanım yok. Doktor nerede diyorum yolda şimdi gelecek diyorlar. Bebeğin kafası iyice kanala girdi çıktı çıkacak hissediyorum doktor yok. Normal doğumda ıkınma son anda otomatik geliyor hani büyük tuvaletiniz gelince ucuna dayanır ya öyle bi his tabi 10 kat daha fazla hissedilir bi his… ıkınmam geldi çocuk çıkacak doktor hanım yok bunlar benim bacaklar ayrıktı doğal olarak bacakları birleştirdi elleriyle doğum kanallarımı tıkayıp kapattılar ıkınma ıkınma diyorlar diğer hemşire sürekli suna hanımı arıyor nerede kaldınız doğum başladı suna hanım diye. Ne olurdu yani oraya yarım saat önce gelseydi? Son dakika da olacak iş mi bu. Kayınvalidem kapıda yetişin doktor hanım doğum başladı demiş geldik işte geldik işte diye tavırlanmış… neyse içeri girdi benim kapattıkları doğum kanalları açtılar bacakları açtılar hooop bebek direk çıktı zaten doktor hanım kucağına aldı o kdar. Ben gerçekten son anda bu kadar bekleyeceğimi bilsem asla tercih etmezdim. Bahane olarak da daha sonradan açılman hızlı ilerledi vs diyorlar. Koskoca doktor da açılmanın hızlı olacağına ihtimal verip yarım saat 1 saat önce orada olması gerektiğini bilmeli bence. Gerçekten gözünüzü korkutmak gibi olmasın ben muayenelerinde çok memnundum hatta suna hanıma benden önce arkadaşım sezeryan doğum yaptı memnun kalmış. Saatinde zamanında oradaydı beni hiç yalnız bırakmadı dedi😌 herkesin doğum macerası farklı işte sizde sezeryan olursanız merak etmeyin emin ellerdesiniz😊 ama benim gibi normal düşünürseniz her an herşeye geç kalınabilir….