Merhaba, 30 haftalık hamileyim. 20. Haftadan beri suyuna çok fazla deniliyor. Şeker yüklemesi yapıldı bir sorun yok. 20. Haftada perinatolojide detaylı ultrason yapıldı ama suyun fazla olmasına sebep bulunamadı. Şuan 30 haftalık ve su seviyesi olması gerekenin 2 katından bile fazlaymış. Erken doğum olacağını söyleniyor. Böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda? 🙏

tugce1003 su fazlalığı kasılma ve sancı yapwr ondan dolayı erken doğum olabilir sen tedbirli ol ve bol bol dua et zamaninda gelsin minigin

merve_Hilal şuanlık sancı yok ama göbeğin en üstü yani kaburga tarafları aşırı ağrı yapıyor. Ağrıdan uyuyamadığım oluyor. Ağrı olmadığı zaman çok nadir. O kadar büyük ki 7 aylık ama görünüş 9. İnşallah 6 hafta daha dayansa sorun olmaz diye düşünüyorum

Yaşadığım yer çok sıkıntılı. Doktor bugün hastane araştır dedi. 34 den önce doğarsa bebeği başka şehire götürmeniz gerek burda 37 den önce doğan bebekleri alamıyoruz diyor. Ben Gümüşhane’nin ilçesinde yaşıyorum. Giresun veya Trabzon’da 34 de doğanları kabul ediyorlarmış. Doğumu zaten Erzincan’da yapmayı düşünüyorum özel hastane orada var. 1 saatlik yol. Ama orda da kuvöz sıkıntısı olabilir belki. Detaylı öğrenmem gerekiyor Salı günü gideceğim. Eğer burdada sıkıntı çıkarsa Denizli’ye gideceğim ailem orda

Suyu bu kadar olup da normal bir zamanda doğum yapan hiç yok mu ya? Bebekte sıkıntı var diye korkmaya başladım artık her doktor detaylıda ne dediler diye soruyor

tugce1003 bencede ailenin yaninda kal bi sure bi.sknti.olursa en azindan doktor küvez falan yetişir yani

tugce1003 bende de su fazlalığı vardı şeker yüklemesi yaptılar şekerim düşük bile çıktı. Doktorum bebeğin böbrekleri iyi çalışıyor çok işediği için dedi. Ama erken doğum vs demedi. Şuan 38+2 yim. Teşhis 30. Haftada konulmuştu galiba ama seninki gibi 2 katından fazla demedi bana

Missprincess bana öyle söylendi 5 doktora göründüm. Son zamanlarda 3 farklı doktorda iki katı diyor. Olması gereken 8 cm iken senin 17 cm dedi. Bugünki doktor. 34 dü görsen dua et demeye getirdi. Bir önceki doktorda bu gibi bir öngörüde bulundu 34-36 yı görmezsin demek istiyorlar

Missprincess Salı günü kontrolüm var doğum yapmayı düşündüğüm doktorda. Ondan detaylı öğrenicem yenidoğan yoğun bakımda kuvöz sıkıntısı varsa riske atmadan hemen ailemin yanına gidicem erken doğarsa büyük ihtimalle kuvözde kalacak ve burada imkanlar kasıtlı gibi duruyor. Yeniden bir perinatologa da gidicem detaylı bakılması için

tugce1003 23-24. Haftalarımda bana da aynı şekilde suyun fazla denilmişti detaylı ultrasonda ki doktor da aynı şekilde ama zaman geçtikçe suyum normale döndü herzamankinden farklı bisey yapmadım normal devam ettim yeme içme konusundada düzeldi erken geldiği de yok şuan 40 oldum bekliyorum 😂

ulkutom benimki normale dönmedi. Dönmez bu saatten sonra da. Aşırı ağrı yapıyor. Gün geçtikçe ağrılarım artıyor sanki iğne batırıyorlar. Yatarken kalkarken bıçaklanıyorum sanki böyle bir ağrı yok 😅

tugce1003 benim de fazlaydı şekerim çıkmadı yediklerime dikkat ettim normale döndü ama şu an dikkat etmiyorum yine biraz fazlalaştı bana da erken doğum olabilir dediler 37 haftamdayım artık pek dikkat etmiyorum yediklerime hamur işi tatlı makarna vesaire yemeyin onlara dikkat ettiğiniz sürece suyunuz normale dönmeye başlar

tugce1003 kötü bisey olmasın inşallah çok geçmiş olsun sağlıkla kavuşun da biraz dayanacaksınız mecbur kaç haftalıktı

ulkutom inşallah 30 haftalık. 34 filan olsa pek takmam da bu ağrılar doğumu başlatacak diye korkuyorum sadece

Emine066666 bugünden itibaren artık ekmeği kestim. Makarna tatlı vs. Zaten yemiyordum bazen nutellayla ekmek yerdim ama onu da aşırı yemezdim zaten. Dün doktorun söylediklerinden sonra artık gittiği yere kadar beslenmeme çok dikkat edicem. Ekmek tatlı meyve şeker tüketmiyorum. Proteinli besleniyorum bundan sonra inşallah 1,5 ay daha dursa yeter 😅