Kızlar merhaba 9/10 gün önce normal doğum yaptım ağrılarım ilk günkü gibi duruyor.Dikişleri bilmiyorum ama ipleri dökülmeye başladı yada dikişleri patlattım emin değilim.Galiba doğum esnasında ikinmaktan hemoroid olmuşmuş birde kabızım.Ayrıca hem kalcam hem vajinam hemde dikişlerim cayır cayır yanıyor.Oturamıyorum kalkamıyorum yatamıyorum acıdan kıvranıyorum.Pişik gibiyim altım çok terliyor sizin bir öneriniz varmı ne yapabilirim.

Hayat70 duş hergün alın bende aynı sizin gibiydim bide elbise giyinin hava alsın

Bende senin gibiydim hemoroidim cikmisti buzluga pet siseyle su koydum dondugu zaman bacaklarimin arasina koydum beni cok rahatlatmisti

Benım doğum yaptığım zaman doktorum dikişlerimi temizlediğim suya bir kac damla lavanta yağı koymamı tavsiye etmıstı hem enfeksıyonu önlüyormuş hem ıyılesmeyı hızlandırıyormus bırde lavantanın agrı kesici özelliği olduğundan denemenizi tavsiye ederim…

Masym34 Duşda tedirgin ediyor normal su olunca teharetlenirkende batikonlu su kullanıyoruz ya.Mesele elbise değil ki ped var kilot var bunlarin içinde terliyor galiba.

Brcu26 Tamam kuzum deneyeceğim çok çok teşekkür ediyorum.😇

Hayat70 allah analı babalı büyütsün inşallah bende mart 31 5 ay önce normal dikişli doğum yaptım işk 4 gün tuvalete çıkamadım en sonunda lavman yaptım ıkınma korkusundan dolayı sonra kabızlığım 3 ay kadar devam ettim ve hep lavmanla tuvalete çıkıyordum anal fisür olmuştum 2 çatlak olmuş daha yeni yeni rahat ediyorum birde ayakta fazla kalınca orası çok ağrıyordu çok şükür geçti kabızlık için sıvı şeyler tüket sürekli kayısı kompostu felan sütte yapar

Hayat70 Her lavabodan sonra kurutma makinesi ile kurut. O hemoroid bas belasi. Ben kortos diye bi krem var onu kullanıyorum. Dikişlerim varken acımıyordu ama suan 3 buçuk aylığız. Kabiz olduğumdan dolayı kanadı da. Bu krem iyi geldi

Hayat70 dikişlerine batikon sür hemoroidine kesinlikle kantaron yağı pişik olmamak için de sudokrem öneririm en çok işime yarayan kantaron yağı olmuştu benim

Benim de ilk doğumumda olmuştu. O kabızlık ve anal fissür öyle bir döngü ki çıkamadım. Korktuğum için tuvalete çıkamıyor çıkamadığım için rahatlayamıyordum. Dikişler tamamen atana kadar baticon ve doktorun verdiği kremlerden sürmeye devam ettim. Sonrasında kabızlık için her akşam yatarken kocaman bir bardak suyun içine 2 hurma 2-3 ceviz atıp sabaha kadar beklettim uyanır uyanmaz onu içtim ve her sabah tuvaletim gelse de gelmese de aynı saatte tuvalete oturdum 15 dk.
                  Sıcak suya oturdum her gün .
                  Ama beni rahatlatan şey bağırsak düzenleyici oldu. Eczacı bir arkadaş tavsiye etmişti. Her gün ondan alıyordum. Tamamen iyileştim sonrasında. Rabbim size de şifalar versin.🌸

Ftma81 Alt dikis ağrılarınız ne zaman geçti acaba yada onun için birşey yaptınız mı.😇

Birisi00 Kanama varya pek faydası olmuyor o yüzden.Ne yapcam bilemedim.

metemom_ Batikonlu su ile teharetleniyorum kantonu denycem.Bebegime aldığım mustela pişik önleyici Krem sürsem naisl olur.Bide kremi dikişin orayami sürecegim anlamadım.

Busra_34 Çok sağolun teşekkür ediyorum benimle paylaştiginiz için.Peki dikiş ağrılarınız ve kanamaniz ne kadar sürdü.

Hayat70 dulcosoft kullanmıyor musunuz acaba?Bana doktorum vermişti gerçekten de o olmadan bikaç gün tuvalete gitmem imkansız olurdu.

Hayat70 doktorum hergün duş alabilirsin demişti ben öyle yapmadım ama yaptığım zaman çok iyi gelmişti elbiselerde kalınca tabimi ped kullanılıyor ama hava alıyor bir şekilde bana iyi gelmişti size nasıl gelir bilemem

Cute23 Yok doktor sadece ağrı kesici parol Ferro sanol diye demir ilacı yazmış.Onu size ne için yazmış Acaba .

Hayat70 kabızlık olacağını söyledi o yüzden yazdı mutlaka kullanın devam ediyorsa