Marlaa Hamilelik boyunca kullanmak gerekiyor bu iğneyi ben de kullanıyorum karnım Mosmor maalesef ve çok acıyor . Ben bir kaç gün aksattım bu iğneyi doktorum ultrasonda gördü kan akışında çentik var dedi aman sakın aksatmayın kan pıhtılaşması bebeğin beslenmesini vs etkiliyormuş
1Anneadayiiii Marlaa Yaa anladım canım aksatmıyorum şimdilik bakalım belli olsun önce pıhtılaşma testi yapılmadı ya belki transfer tuttuysa kan testinden sonra pıhtılaşma testi yapılır ona göre kullanırım
Huzurluve 1Anneadayiiii ben de 4. Aydır kullanıyorum bazen morariyor artık vuracagim yerelere alıştım ve daha yavaş vuruyorum.uzaniyorum vururken göbeğin sol tarafından daha az acıyor. Bayağı bi uzaga vuruyorum.(Elimle sıkıştırdığımda en rahat gelen yer daha az tedirgin olursunuz ).yavaş yavaş batırmak da ise yariyor ve kesinlikle vurdugunuz an direk kolonyalı bezi koyun ve hiç olmayın kitle yapar. İlacı verirken de ne çok yavaş ne çok hızlı verilmeli. Geçmiş olsun. Bu ilaç bizler için vazgeçilmez bı ilaç korkmadan devam edin ve her gün aksatmayin.
1Anneadayiiii Huzurluve teşekkür ederim cevabın için canım göbek deliğimin 5 cm sağından veya solundan yapıyorum bende ovuşturmamam gerekiyomuş onu da yeni öğrendim inşallah daha kolay olur artık sadece bende oluyo diye korktum bi de o yüzden çok tedirgin oldum içim rahatladı ❤️
Duruxxx Arkadaşlar genel bir bilgi vereyim havasını almadan yapmalısınız kan sulandırıcılarıbunlar kullanıma hazır enjektörler bir nevi kilit mekanizması içinde ki hava aşınan ilaçlar ayrı bunlar ayrı , hemşireyim
Duruxxx Zeyno800 hayır alınmaması lazım hem doz kaybına uğruyor havasını alırken hem de ilacın geri çıkışını da kolaylaştırır havasını alırsanız , tabi bu 0.4 ve 0.6 hazır enjektörler için geçerli bazıları 0.2 kullanıyor onlar mecburen doz ayarlaması yapmak için havasını alıyor
1Anneadayiiii Duruxxx bugün havasını almadan yaptım ben canım iğneyi çıkarınca kanadı biraz ondan mı kanadı acaba normalde kanamıyodu
cLearQueen 1Anneadayiiii oksaparın havası alınır canım. Tüp bebek hemsirelerinde doktor da öyle söyledi
1Anneadayiiii Marlaa yaa gerçekten mi 🥺 çok zorladı bugün iğne beni ya resmen attım kendimi yere 2 kere denedim yapamadım sonra başka yere yaptım ağlaya ağlaya 🫣
Hka_hilal Ben de sürekli yattığım için kullanıyorum. Enox vuruluyorum ben de ama koldan yapıyor eşim ya da annem. Havasını alıp vuruyorlar ve kesinlikle ovmamak gerekiyor. Ovunca hem morarıyor hem de daha çok acıyor. Kesinlikle ama kesinlikle aynı saatte vurulmaya dikkat edin. Saat konusu çok önemli hep aynı saatte vurulmak gerekiyor. Vurunca yakıyor ama çok uzun sürmüyor.
1Anneadayiiii Hka_hilal havasını almayın demişti bi hemşire burda bencede havasını almayınca daha az acı veriyo canım bugün çok zorlandım ama daha iğne batmadan canım çok yandı 🥺
Hka_hilal 1Anneadayiiii o zaman eski vurulan bi yerin üstüne denk gelmiştir. Geçen hastanede yatarken hemşire morarmış eski iğne yerinden vurdu aklım çıktı sonra kalçadan iki iğne vuracaktı başkasından vurmasını rica ettim zaten her hafta kalçadan iki tane vuruluyorum oralar da taş gibi oldu oraya denk getirince ilacı geri veriyor.
1Anneadayiiii Hka_hilal ayy evet canım olabilir büyük ihtimalle öyle oldu dikkat ederim bundan sonra peki göbek deliğinin altından vuruyor musun ben hep sağdan ve soldan vuruyorum yer kalmadı artık alt tarafından vursam bilet olur mu acaba
Aslcann 1Anneadayiiii bende pıhtılaşma için kullanıyorum başından sonuna kadar bazen koldan bazen göbekten alıştık artık 9 ay boyunca . Halen acıyor. Vuruş ile alakalı olabilir benimki bazen ağlayacak kadar açıyor yeri filan ağrıyor. Nazende hissetmiyorum bile
1Anneadayiiii Aslcann gerçekten çok zor canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun çok zorlanıyorum yaparken 🥺