Uzun süredir bunun üzerine araştırmalar yapıyorum. Bilimsel olarak cinsiyeti belirleyen yani Y kromozomunu veren erkek. Fakat bazı insanların sürekli erkek bebekleri olurken bazıları ise defalarca denemesine rağmen kız çocukları oluyor. Bunun nedenini araştırdığımda ise öğrendiğim gerçek ilişki sıklığı. Araştırmalarda uzun süre ilişkiye girmeyen erkeklerin hep erkek bebekleri oldukları görülmüş. Bilim bu teoriye şöyle bir açıklık getiriyor;
Bu inanışın arkasında yatan bir açıklama olarak, bazı teoriler Y kromozomu taşıyan spermlerin daha hızlı olduğu, ancak X kromozomu taşıyan spermlerden daha az dayanıklı olduğu fikrine dayanabilir. Bu nedenle bazı kişiler, uzun süre ilişki yaşanmaması durumunda daha hızlı olan Y spermlerinin daha fazla şansa sahip olabileceğini öne sürmektedir.
Bunu kanıtlayan örnekleri de çevrenizde veya kendinizde deneyerek görebilirsiniz.
Erkek isteyen babaların 10 kızı olması takdiri ilahi mi? Yoksa bilimsel bir veri mi? Bu benim araştırmalarım doğrudur ya da yanlıştır bilemiyorum ama tavsiyem erkek isteyen aileler 1-2 ay ilişki diyeti yapıp bunun yanında sigaradan kaçınarak protein bazlı beslenirlerse şanslarını artırabilirler diye düşünüyorum. Tabi spermlerin beslenebilmesi için çıkışın hiçbir türlü olmaması gerekiyor. Kız bebek isteyenler için ise tam tersi bir uygulama. Allah herkesin gönlüne göre versin.