Brgmde Kırmızı etten ve tavuk etinden tiksiniyorum ağzıma süremem onun yerine ne tüketsem etin yerini alır? Sabah yemeği öğle yemeği akşam yemeği nasıl yiyorsunuz ya yiyorlar veya mesela ben 10.30 da uyanıyorum 12 de kahvaltı yaptm bugün. Suan 4 simdi yesem bide 10 damı yiycem anlamadım 2 ana 2 ara öğün yapsam dw olurmu birinde süt içerim birinde meyve falan
Cigdemm93 Brgmde Canım yememek maalesef bebeğin kilosunu çok etkiliyor. Ben artık ne yesem diye düşünmekten ve yemek yemekten bıktım ama kilo alsın diye mecbur yiyorum. Yeşil mercimek, yoğurt, süt, kaşar peyniri, muz, kuruyemiş bunları yemeye çalış
gaydirigubbakcemilem Brgmde ara öğün yapın az ve sık yiyin zaten acıkmıyor musunuz. Et yerine yeşil mercimek vs baklagil tüketin protein için. Her gün bir haşlanmış yumurta yiyin peynirinizi yiyin. Yoğurt tüketin kefir tüketin. Kurutemiş yiyin meyve yiyin. Bende tam şuan avokado yiyorum ara öğün yaptım
Hulo2105 Brgmde valla bütün hamileliğim boyunca 2 öğün yedim bazen arada ağzıma bişey attım o kadar. Bebeğim de gayet sağlıklı doğdu kilosu 3450 ydi. Ben sabah geç kahvaltı ediyordum 12 de falan akşam da 6-7 gibi yiyordum. Eşim işten gelip yemekten sonra da karpuz mısır falan yiyordum o kadar
Balyanaklikoalam Brgmde et yerine yumurta yiyebilirsiniz 2 3 yumurta proteini karşılar öğün sayısını da erken uyanarak duzenleyebilirsiniz 12 çok geç bir saat kahvaltı için
Brgmde Cigdemm93 kaçıncı aydan sonra dikkat ettin yemek yemeye ilk üç ay zaten bebeğe hiç bir besin gitmiyor
Brgmde Cigdemm93 hiç yemiyor değilim örneğin bir gün 2 yumurta yiyorsam diğer gün peynir cok yiyorum . Ama budefa da bulantım olyor gidiyor ona korkuyorum. Et tavuk zaten ağzıma süremiyorum onların yerine yeşil mercimekle ne yapablrm haftada bir yapaym bari çorba vs olurmu
Brgmde Cigdemm93 birde her gün 2 ana öğün de fazla değilmi ya ne bulacağımı şaşırıyorm aynı gün iki çeşit yemek bide kahvaltı fazla gibi düşünüyorum bunun yerine kahvaltı ve aksam yemeği araya da meyve kuruyemiş olsn diyorum. Bilgili duruyorsunuz🫶🏻bu konuda bebeğe kilo aldıran şeyler nedir her ay alışveriş listemde yer alsınlar şuan yumurta peynir kuru üzüm günlük tüketmeye çalışıyorum şalgam suyu almaya calısıyorum. Salata yiyorum herzaman aynı ilerlemesede
Ftmnnr Hulo2105 ağza bişi atmak var ama öyle öğün hazırlmaya ben mi vakit bulamıyorum birde midem hiç bişi almiyor sadece meyve üzüm du elmaydi seftaliydi ama suçluluk hissediyorum tabi yeterszi bsleniyormusum gibi hissediyorum işin içinden nasıl çıkarım onu da bilmiyorum
Aylaa123 Brgmde 3 öğün yemek zorunda değilsiniz ki ben 2 öğün yiyorum yediğiniz öğünleri vitaminli bol proteinli şeyler yiyerek geçirin zaten sıkıntı olmaz hamileyiz diye sürekli birşey yemek zorunda değiliz ki ara öğünde yapabilirsiniz kan sekerini dengede tutmak için yada çok açlık hissederseniz meyve kuruyemiş tarzı
Cigdemm93 Brgmde benim 26. Haftada karında gerilik başladı. Ama tabi plesanta damarından dolayı. Bir de zayıf biriyim. Ekstra yemek yemeye dikkat ediyorum o yüzden. Ben çok fazla yesemde kan akışından dolayı ona az gidiyor. O yüzden yemeye çalışıyorum. Bebeği proteinsiz bırakma yeter :)
ezooezz Brgmde nasıl o kadar yiyorlar ben de anlamıyorum ki o kadar yemememe rağmen nasıl kilo aldım bu kadar anlamadım 😅 Sabah kahvaltısını 10.30 gibi yapıyorum genelde akşama kadar acıkmıyorum max bi tane muz yerim yanda başka bir meyve 1 adet. Ya da küçük bir kase dondurma. Bir de akşam yemeği onu da 4-5 gibi yiyorum gece çok acıkırsam iki kaşık yoğurt yanda salatalık falan. Ha tabi bazen kaçtığı oluyor yani ama genel olarak bu şekilde 🌸
Cigdemm93 Brgmde yeşil mercimek ve kesmeyle yapılan çorba var o olur. Yeşil mercimek salataları var haşlayıp yeşillikle yenilen o da olur. Tabi bu öneriler tamamen sizin sağlık durumunuza ve kilonuza göre değişir. Ben zayıf olduğum için ekstra fazla yiyorum ama ilerleyen haftalarda bebeğin suyu çoğalır veya şekeriniz çıkar diyet yapmanız gerekir. Kaç haftalıksınız:)
ezooezz Brgmde yani uyku alışkanlığıyla alakalı sanırım. Ben erken kalkamıyorum çalışmıyorum da 10.30 gibi kahvaltı yapıyorum işte sonra bir de akşam yemeği.
Cigdemm93 Brgmde Şalgam suyu tuz içeriğinden dolayı fazla önerilmiyor diye biliyorum. İlerde tansiyon sorunu yaratmasın diye. Ben yemeye çalıştığım zamanda gördüm ki en çok yumurta ve süt kilo aldırıyor bebeğe. Bir ara diyetisyene liste yazdırmıştım bana ara öğünlerde hep ayran yazmıştı. Çünkü süt ve süt ürünleri 4-5 porsiyon yemek lazım sanırım. Ara öğündede ayranı koyuyordu. Aynı şekilde şeker probleminiz yoksa ben tatlı niyetine muzu doğrayıp üstüne tahin pekmez döküp üstünede ceviz koyup yiyorum. Ceviz tek başına hoşuma gitmiyor çünkü. Dediğiniz gibi kuru siyah üzümde faydalı. Süt yerine kefirde içen çok ve önerende ama bana süt daha kolay geliyor içmesi. Avokado çok öneriliyor. Eti direk yiyemiyorsanda kemikli et alıp kaynatıp suyunu yemeklere koyabilirsin :)
Brgmde Cigdemm93 şeker problemim yok tam tersi ilk zamanlar düşüyordu. 15 haftalığım 67 kiloyum ilk 4 ay sadece 3 kg alabilmişim oda aldığımda kesin değil en başta net tartılmadım 65 falandı şuan 67 gördüm. Cok kusarak geçirdim gebeliğimi hala da bulantım var ama ilaç kullanıyorum buarala rzorluyorum kendimi
Cigdemm93 Brgmde Kilonuz iyimiş. Çok normal ilk 3 ay kilo alınmasa bile oluyor. Siz normal yemeğinize devam edin ilerleyen süreçlerde daha net belli olur her şey :) Suyunuzu içmeyi ihmal etmeyin. Sağlıkla büyüsün sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🌸
Pelinaltnl Brgmde ilk 3 ay 4 kg verdim ağzıma su Bile değmediği günler oldu şuan 5. Aya girdim o 4 kiloyu aldim sıkıntı etme kendine
kindacute Brgmde et yerine ne yeseniz geçmez ama doktorunuzdan takviye isteyebilirsiniz gerekli vitaminleri alabilmesi için. Tam olarak kaçıncı haftadasın onu yazarsan ona göre yardımcı olalım. Başlarda bende az yiyordum ama ikinci trimestera girdikten birkaç hafta sonra iştahım açıldı biraz daha.
Pelinaltnl Brgmde hiç sıkıntı etme içine canım ben sadece 2 öğün yiyorum 10 11 bazen 12 kahvalti çalışıyorum akşam 21.30 eve dönüyorum akşam yemeği yiyorum gun içinde 3 lt kadar su ve genellikle mevsim meyvesi alıyorum yanıma bir elma bir muz bir erik falan diye çok fazla şey yiyemiyorum zaten bir kaç öğün yesem bu sefer afedersin sanki bağırsaklarım düğümleniyor ben her zamanki halimle besleniyorum