Merhabaaa anne adayları ben doğumumu çoktan yapıp bu uygulamayı silmiştim aslında ama düşündümki doğumum güzel geçti yeni anne adaylarına örnek olsun biraz korkularını alsın dedim 😊
Başlayalım ozaman ☺️
Ben 26 mayıs günü gece bir anda sancılandım ama çok ufak sancılardı hani böyle birşey yersin ve dokunur ya onun gibi bir histi ve başka hiç bir belirtim yoktu ne suyum gelmişti nede nişanım sadece çok ufak karın ağrısına benzer sancılarım vardı bende kendimi ve eşimi panikletmeden o günü sabah ettim (çünkü eşim gerçekten çok panik bir insan)kalktığımda sancı devam edince bende eşime hastaneye gitmem gerektiğini söyledim kimseye haber vermeden hastaneye gittik hemşireler beni alttan muayene ettiler ve 5 cm açılmam olduğunu söylediler ne yazıkki burda hastanede mesai saatleri dışında doğum yapılmıyor sebebide çocuk doktorunun olmaması onun için 1 saat uzaklıktaki hastaneye sevk edildim ama hala çok iyiyim çok sakinim hemşireler istersem ambulansla gidebileceğimi söyledi ama ben hem kendim korkmamak hemde kimseyi panikletmemek için eşimle gitmek istediğimi söyledim hemşireler bana kağıt imzalatıp dua ede ede beni gönderdiler 😊 bende o sıra eve geldim çantamı aldık evdede biraz oyalandık arkadaşlarımı ailemi aradım doğuma gidiyorum diye ama herkese gülerek anlatıyorum tabi bana kimse inanmadı 😂 neyse bir şekilde annemi doğuma gittiğime inandırdım ve annem eşim ve ben hastaneye gittik o sıra ayaklarımı uzattım gözümde gözlük hala çok iyiyim panik bir insan olmamanın ekmeğini yiyorum 😂 benim sakinliğim sayesinde eşimde paniklemedi bunu hemşireden duymasına rağmen doğumun başladığına bile inanmadı neyse hastaneye gittik damar yolum falan açıldı ama tabi ödemden damar bulunmuyor 😂 oda bir şekilde oldu ve doğum haneye alındım saat 12ydi sonra doğum sandalyesine alındım açılmama bakıldı ve suyumu patlattılar sonra normal odaya götürdüler doğuma biraz daha vardı bana içerde squat yaptırdılar biraz yürüttüler ama harbi hal çok iyiyim doktor yanıma geldi ve bu üç sözü hep tekrarla hiç unutma dedi bende hala unutmadım doğumum iyi geçecek, çocuğumu sağlıcakla kucağıma alıcam ve sütüm gelecek dedim kendi kendime neyse artık sancılarım artıyodu 8 cm bulduğunda konuşamadığım bir an olmuştu o anda bana sakın burda ıkınma ıkınırsan doğurursun dediler doğum sandalyesine aldılar inanınki sakin olmak gerçekten çok önemli doğum öncesi gebelik okulundaki ebeyle konuştuğumda o bana orda bağırmanın sadece beni yoracağını başka birşey olmadığını söylemişti bende onu dinledim hiç bağırmadım ve kendimi sadece sancım geldiğinde ıkınmaya odakladım eğer o an ıkınmazsanız bebeğiniz o borunun orada nefessiz kalır ve ölür sizin panik yapmamıyo olmanız gerçekten çok önemli 3 yada 4 ıkınma sonrası saat 2 bebeğim artık çıkmış ve ağlıyordu güzel bir doğum geçirdim sadece normal doğum yapmanın kötü tek tarafı o dikişlerdi onu nekadar uyuşturulsada an ve an hissettim ama o acıda o an o sandalyede kaldı doğurduğum gibi ayaklandım ve hiç bir ağrım sızım hiç birşeyim yoktu arkadaşlar gerçekten doğumdan korkmayan insan yoktur ama siz nekadar güzel düşünürseniz gerçekten her şey okadar güzel kendiliğinden oluyorki herseyin güzel olacağına inanın o an geldiyse o bebek ordan bi şekilde çıkacak ister normal ister sezaryan siz sadece kendinizi çok yormamak için sakinliğinizi koruyun ve hep iyi olacağını düşünün ben şimdi doğumumu yaptım 3 aylık oldu bebeğim Allahım herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin şimdiden doğum yapmış ve yapacak annelere çok geçmiş olsun inşallah bu yazdıklarım sizlerin korkularını biraz hafifletir 🙏🥰