Yaprak- @Anonim55
1 seneye yakın gonalf+klomen kullandım. Yumurtalarımı deli gibi büyüttü ve çoğalttı. Bir ay 6 folikül oluşmuştu. Ona rağmen hiç gebelik elde etmedik. Aşılama bile yaptık. Gonalf bana sadece kilo aldırmakla kaldı. Artık tüp bebek yapacağız diyordu doktor. Tüp bebeği duyunca onu bıraktık başka doktora gittik. Adetin ikinci günü çağırıyor doktorlar biliyorsunuz. Ben adetin ikinci günü başka bir doktora gittiğimde 22 mm yumurtam vardı. Doktor inanamadı tabi. Adetin 15. günü olması gereken büyüklükte yumurtam vardı. Vücudun hormon dolu dedi bana, direkt doğum kontrol hapı verdi. Endokrinolojiden testesteron dahil olmak üzere bütün hormonlarıma baktı, hiçbirinde bir problem yoktu. E2 hormonu bile adetin ikinci günü olması gereken düzeydeydi. 2 ay boyunca yumurtalıklarımın düzene girmesi için doğum kontrol hapı kullandım. İki ay sonra doktor letu verdi. 3 yumurtam oluştu sadece letu ile :)
Neyse çatlatma iğnesi vurduk. Doktor çatlatma iğnesinden bir gün sonra kontrole çağırdı, yumurtam çatlamış mı diye baktık. Çatlamamıştı. Ertesi gün tekrar gel dedi, yine çatlamamıştı. İkinci çatlatma iğnesini vurduktan sınra çatladı. Tabi o ay gebelik oluşmadı. Sonraki ay doktor yine letu verdi. Bu sefer 4 yumurtam oluştu. Doktor bir önceki ay yumurtam çatlamadığı için e2 hormon baktırdı. 65 çıktı.(800 civarı çıkmadı gereken değer). Öyle olunca doktor bana tane tane anlattı, yukarıda açıkladığım gibi. Ya foliküllerde yumurta yok ya da çok kalitesiz dedi. Bu da e2 hormon eksikliğinden kaynaklıymış. Hormon tedavisine başlayacağız dedi. 2 ay trisequens diye bi hap verdi, onu kullandım. Sonraki ay yine letu ile tedavi olduk, 2 yumurtam oluştu ve e2 değeri 435 idi. Çok şükür şuan 4 aylık gebeyim ☺️ inşallah size de nasip olur kızlar.
Belki sizdeki problem bu değildir, başka bir şeydir ama en azından seçenekleri eleyerek gitmek insanı rahatlatır diye düşünüyorum :)