Busekrtl Kızlar yarın randevum var 34.haftamdayım ne zaman nstye sokar doktor? Birde bugün kasıklarıma ağrılar girip durdu ama öyle çok fena değil adet sancısı gibi mesela birde bebek kımıldadıkça oluyor özellikle. Bunlar yalancı sancılar dimi? Vücudu doğuma hazırlamak için mi yani? Bebek aşağıya doğru baskı mı yapıyor acaba vajinamda acı ve çiş hissi geliyor bazen de ara ara.
Munevver_kaplan_33 Busekrtl şiddeti yüksek değilse normaldir artık hafta ilerledikçe şiddeti de çeşitliliği de artacak bende 34 haftayim Çarşamba günü devlete kontrole gittim nst ye baglatti birde 2 hafta sonra bana gelemesen de burdaki hekim arkadaşlardan birine illaki gel dedi çok şükür yine istediğim doktora 2 hafta sonraya randevu bulup aldım bende bebek hareketlerini çok hissediyorum sanki bütün gün uyumuyor kimisi de hareket azaldı diye şikayetci hangisi iyi bilmiyorum doğrusu
Bimuallime4 Gerçek doğum sancısı olması için şiddetlenerek artması gerekiyor . Muhtemelen sizinki doğuma hazırlık kasılmaları. Nst konusunda da benim doktorum 32. Haftadan itibaren her hafta nst ye sokacağını söyledi . Ama ilk gebeliğimde daha geç zamanda girmiştim . Doktordan doktora göre değişiyor demek ki .
Busekrtl Bimuallime4 İlkinde ne zaman girmiştin canım? Birde özele mi gidiyorsun devlete mi acaba nstye para alıyorlar mı?
Busekrtl Shrakps-89 Yani ortalamalar bu hafta herhalde verilen cevaplardan belki yarın girerim ben de merak ediyorum baya (:
Ayse3478 Shrakps-89 bişey sorcam nts muayene dahil bişey mi yoksa ekstra ücret gerektiren bişey mi özel hastaneler için soruyorum
Ayse3478 Busekrtl bende onu merak ediyorum acaba muayene gibi mi sayıyorlar yoksa ayrı bir ücret mi istiyorlar
Bimuallime4 Busekrtl ilkinde 34 ya da 35 gibi girdim . Zaten 37 de de doğurdum . İki üç kere girdim yani . Özele gidiyorum . İlkinde özel sağlık sigortam vardı ücret ödemedim hiç. Bunda da daha nst ye girmedim bakalım . 32 de giricem doktorun dediğine göre . Ama ayrı para ödeniyor diye biliyorum muayene geçmiyor
Mrvpkkn Bende bebek uzun suredir dogum kanalinda oldugu icin 32den itibaren haftalik nst ye girdim, dediginiz cis hissinede doktor dogum kanalinda oldugu icin baski yapiyo hareket ettikce demisti, agrilarda normal artik dogum yaklasiyor. Ozelde nst ucretli.
Busekrtl Mrvpkkn Canım doğum kanalında olup olmadığını ultrasondan mı görüyor yoksa alttan muayene mi yapması gerek? 32 de bana çatı muayenesi yapıldı mesela yarım santim açıklık var dedi. 26.haftada normal doğum pozisyonunda demişti yani baş aşağıymış. Ama 32 de gittiğimde ben sormadım hala aynı pozisyonunda mı diye doktor da bir şey demedi. İnşallah seninki gibi kanaldadır da ondan böyle oluyordur
Busekrtl Munevver_kaplan_33 Benimki de baya hareketli maşallah bence iyidir ya sorun yoktur fazla hareket etmelerinde 😂
Busekrtl Ayse3478 Kesin ekstra ücretlidir 🤦♀️ Ben de bilmiyorum cevabı bekleyelim bakalım sorduğun iyi oldu bunu (:
1bebe1meow Ayse3478 Ben 1200 muayene verdim doktor nstye yönlendirdi ya ilk vezneye görün dedi barkodu aldım gittim 300 tl nst ve kan tahilili parası aldılar
Gamzzkan Ayse3478 ben özele gidiyorum nst muayene ücretine dahil ekstra ücret ödemiyorum. Hatta istediğin zaman gelip nst ye girebilirsin dediler yani sancı hissettiğimde falan. Ama ekstra ücret alan yerlerde varmış. Hastaneden hastaneye değişiyor muhtemelen.
Mrvpkkn Busekrtl ultrasondan goruyor sizinkide bas asagiymis tam dogum kanalina oturduysa ondandir sizinkide, bana is yapma uzan vs dedi sanirim bayaa asagida😂 sorup kendimi korkutmak istemedim insallah erken dogmaz
Ayse3478 Busekrtl bide konudan alakasız ama bişey daha sorucam senin haftan benden önce eğer özele gidiyorsan şeker yüklemesi için ücret ödedin mi bide detaylı ultrasona girdin mi şimdiden teşekkürler 😂
Munevver_kaplan_33 Busekrtl inssallah öyledir ilk gebeligimde bu kdr hissetmiyordum oğlumu ama Massallah kızım daha içerdeyken durmuyor 😂