Z_ulall 0dan anlatıyım kendi surecimi😬
Ağrı var diye gittim acile. Kontrol oldum. Doğuma alinacaksin dendi. İmzalanması gereken evrakları verdiler. Acile erkekler alinmio, o yüzden çıkıp imzalattim eşime. Acile tekrar girdim. Düzenlemeleri yaptılar. Beni icerden odaya cikardilar. Şansıma tekli odaydi. Erkek yine alınmadı tabi. Yakinlarim gelene kadar ben ameliyathaneye indirildim bile. Sonda odada takildi ama acısız bisey zaten. Önlüğü falan da odada giydim tabi. Genel anestezi istedim ama acil gittiğim için karnım toktu kahvaltı etmiştim, o yüzden belden uyuşturdular. Acı hissetmedim yalan soylemiyim ama yaptıkları her işlemi hissettim, cekistirme vs… Biraz korkmadım desem yalan olur. Bebisi gösterdiler. Sonra beni diktiler. Ortalama bir bucuk saat sonra odaya geldim. Bebek de geldi. Sonra benim dikişe baktılar hemşireler, tam hatırlamıyorum açıkçası orasını. Karnıma minik bı bastırdilar sanki. Sonra refakatçimi odaya aldilar. Bayan ve aynı kişi olmak zorunda hep. 3 saat sonra sıvı alımına başla dediler. Sonra eşimi aldılar. Kısa süre kalmasına izin verildi (çok saçma bana göre. Baba oda içinde daha uzun süre kalmalı, hele de tekli oda denk gelmişse. Kimseyi rahatsız edecek bir ortam söz konusu değil sonuçta o şekilde)
2 gece kaldım. Aralarda eşim geldi gitti kısa kısa.
Ağrım oldukça ağrı kesiciler yapıldı. Arada kan alındı. Sabahları doktor geldi kontrol etti.
Bu arada bebeğin nüfus kağıdı için babası başvuru yaptı hastanede içerisinde. Zaten bilgi veriliyor nereden nasıl yapılacağı. Sonra eve geldi kimlik. Emzirme ödeneği için de aynı şekilde. Dışarıda herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmadı.
Aklıma gelenler bunlar 😇