zilantc kendi adıma sürecimi özetlersem, hamileliğin başından beri doktorum herhangi bir olumsuzluk yok dediği sürece normal doğum yapmayı istedim. 14-15. haftalardan itibaren haftada üç gün hamile pilatesi ve yogası yaptım doğuma yardımcı olacak egzersizleri yaptım, bol yürüyüş yaptım. 28-29. haftamda bebeğim doğum poziyonu almıştı, ama 36′da tekrar döndü şu an 38+4′üm bebeğim makat geliş, kilosu 3.400, baş çevresi bir tık iri imiş. 38+2 deki muayenede nst de hiç sancım yoktu, bebek kanala inmemişti, çatı muayenesi yaptıramadım canım çok yandı, tüm bunlar birleşince normal doğum isteğim ve motivasyonum kalmadı. Bu sebeple 38+6′da iki gün sonra sezaryen planladık. Tıbben zorunlu bir durum olmadıkça sezaryen istediğim bir doğum şekli değildi, şu an için 40 haftalar beklenebilir, bebek elbette tekrar dönüp kanala girebilir v.s. yani benim için henüz bir zorunluluk durumu var demek doğru olmaz ama normal doğum biraz da motivasyon işi imiş o motivasyon bir yerde kırılıp korku gelince, ben şöyle düşündüm ya ıkınma yapamazsam bebek sıkışırsa gibi bir şey evham oluştu ben de ve tercihimi sezaryenden yana kullandım. Umarım tercihi veya mecburiyeti doğrultusunda doğum şekli ne olursa olsun tüm hamişlerin doğumu kolaylıkla ve güzellikle geçsin, sağlıkla kavuşalım 😊🙏