Kizlar hamileyim ve dişim kırıldı boşluk oluştu orda 16haftalik hamileyim yaptırma sansim var mı onu bebeğe zarar gelir mi

Ebaki genelde dis yaptirmak icin 2. Trimester i uygun goruyorlar film falan cekilmedgi surece sorun olcagni sanmiyorum gidin gosterin bi

Ebaki hayır ben de 13.hafta dolgu yaptırdım doktorum her türlü işlemi yaptırabileceğimi söyledi siz de sorun isterseniz

Ebaki genelde kadın doğum doktorundan konsültasyon ister diş hekimi ilk 3ay son 3ay tedavi önerilmez ama acil durumlarda tabiki röntgen çekilmeden tedavi yapılabilir. Geçmiş olsun . Merak etme bizim klinikte de acil vakalar için hamilelere bakıldı 🙏

Ebaki bi zararı yokmuş dış yaptırmanın benimde dolgu dişim kırıldı bende yaptircam

Doktora anestezi için sordum imzalı kağıtla gidip 20lik dişimi çektirdim 28.haftada

Ebaki valla o dişe göre degisiyo diye biliyorum yani yapılacak işleme göre ben çok diş yaptırdım dolgu kanal tedavi implant gerekmedikce uyuşturucu sprey de sıktılar bana tabi özel de devlete yaptirmayali baya oldu yeni yaptircam devlete hiç de bilmediğim bi doktor bakıcam artık ama uyuşturma yapmazsa siz isteyin yaparlar bebeğe zararı yok tabi tehlikeli bi gebelik geçirmiyorsanız

Ebaki benim çok ağrım var daha Salı günü gittim kontrolde doktoruma sordum bi doktoru önerdi gittim ordan oraya yönlendirildim derken en son doktor onayın olmadan bişey yapamayız dendi hiç bir işlem yapılmadan geri döndüm 🤷🏻‍♀️ şimdi doktor onayı alıp tekrar gideceğim bakalım yaparlar inşallah

Ebaki bende perinatologa gittiğimde detaylı ultrason için ona sormuştum kesinlikle yaptırmalısın dişteki çürük enfeksiyon bebek için daha zararlı erken doğuma vs sebep olur demişti rapora onay verdiğini de yazdı hatta kurşun yelek giyip röntgen de çekilebilirsin dedi ama tabi ben röntgeni göze alamadım sadece dolgumu yaptırdım

Ebaki burdaki asistana sorun bence anketteki insanlardan daha doğru cevap veriyor sorunuza ben baktım bence siz de bakın

Ebaki rica ederim canım ne demek kendimde üniversitede okurken diş hekimi asistanlığı yaptım 2. Trimesterde genelde izin veriliyor 3. Trimestere kalırsa izin almak zor olabilir zaten yeterince vitamin mineral kaybediyoruz bu süreçte çürükler hızla ilerleyebilir son 3aylık dönemde doğumu tetikleyebileceğinden çok yapmak istemiyor doktorlar ve o zaman ağrı durumlarıyla baş etmek zor oluyor siz başından önleminizi alın çok geçmiş olsun 🌺