37+5 haftalık hamileyim geçen hafta tansiyonlarım bir iki gün yükselmişti doktorum sezeryan önerdi herhangi bir protein kaçağı vs yok holter takıldı tansiyon ortalamalarımda normal çıktı şuan normalde seyrediuor,normal doğum yapmayı çok istiyorum ama doktorum çok acele ediyor gibi hissediyorum çarşamba günü nişanım geldi 2 cm açılmam var bugünde nst sancılarım çıktı ama şiddeti yeterli değil dedi doktorum sanki doğurmam gerekiyormuşta geç kalmışım gibi bir tavır sergiliyor ya da ben öyle anlıyorum bilmiyorum psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum böyle olunca da, ilk gebeliğim istediği zamanda müdahalesiz kendi gelsin istiyorum bir yandanda doktora güvenmeli miyim diyorum muhtemelen bir sonraki kontrolde suni sancı teklif edicek fikir belirtirseniz eğer çok sevinirim ne düşüneceğimi şaşırdım

Emine971797 tabiki doktorunuza güvenin ki sureciniz guzel geçsin ama evet maalesef bazi doktorlar zorla normalda dogurtturur yada zorla sezaryende beni doktorum 40 haftama kadar bekledi 40+1 de 3 cm acikla suni vererek baslatti ama bebeğime kordon dolandi boynuna o yuzden assaya inemedi ve dolanmadan oturu kalp stisinda yavaslik gorunce hemen sezaryen dendi bende hemen alinda kurtiliyim dedim insallah gönlünden gecen gibi dogumun olur canim benim 🌸

Emine971797 sezeryan cogu doktorun isine geliyor. Kendi istedigi zamanda saatte size randevu veriyor gidiyorsunuz oh ne guzel. Normal dogum oyle mi misafirlikteyken araniyorlar, cocuklariyla vakit gecirirken,evde uyurken vb.. ben ilk dogumumda 10 cm aciklikla hastaneye gittim ebeler ikinma bebek dogacak diyor doktoru ariyoruz telefonu kapali. 2 saat onu bekledim hakkimi helal etmiyorum. Bosuna 2 saat sanci cektirdiler bana.

Emine971797 bakın korkutmak istemem ama. doktorlar bizi korkutmamak için ciddi bi durum olduğunu açıkça anlatmıyolar. ben de aynı şeyi yaşadım hareketleri azaldı mecbur sezaryen oldum. geçenlerde burda okudum lütfen kusura bakmayın önleminizi almanız için anlatıyorum bi anneyi korkutmak en son isteyeceğim şey. burda bi anneye yine erkenden sezaryen istemiş doktor ama anne imza atıp beklemeyi tercih etmiş. 38. haftada kayıp yaşamış. nişanınız da gelmiş. yakın zamanda sancılarınız başlamazda doktorunuza güvenin derim.

Alisde Alisde tabi ki riskli bir durumda düşünmem bile doğrusunu onlar bilir ama herşey yolundayken normal gebelik 40 hafta kabul edilirken 37.haftalarda doğuma bu kadar yönelip acele etmesi rahatsız etti beni ki bebeğimde çok iri bir bebek değil kilosu 2700 civarı anca belkide daha büyümeye ihtiyacı içerde olmaya ihtiyacı var onu da düşünüyorum,amin inşallah yorumunuz içinde çok teşekkür ederim 🌸

Elif92t evet haklısınız bende bu yüzden rahat edemedim gerçekten acil bir durum varsa tabi ki hemen olsun ama herşey yolunda gidiyor diye konuşup aceleci davranması da huzursuz ediyor

Zelihapekr tabii ki doktorlar daha iyisini bilir ama ben bebeğin hareketlerini çok iyi düzenli hissediyorum nst herşey normal dediğiniz gibi nişanımda geldi zaten belkide 1-2 gün içinde doğum zaten kendiliğinden başlıycak sadece doktorumun şuan için herşey yolunda diyip aynı zamanda aceleci olması rahatsız ediyor beni

Emine971797 peki konusaniz mesuliyeti üstüme aliyorum beklemek istiyorum eger gelmezse sezaryen yapabilir deseniz belki anlasirsiniz

Alisde zaten şuan için bekliyoruz geçen hafta tansiyonum yükselince 1-2 gün sezeryan demişti 24 saatlik idrar vs biriktirdim protein çıkmadı tansiyonumda tekrar hiç yükselmedi aksine hep 110/60 fikan o yüzden takiplere devam edelim dedi 5 gün arayla filan kontrol için çağırıyor sadece her kontrolde bir an önce doğum olsun gibi aceleci davranıyor sancıların düzenli ama şiddeti az açılman var ama 2 cm daha bebeğin kafasına dokunabiliyorum ama daha aşağı inmesi gerek 37.haftamdayım hani sanki 41. Haftadayım bir an önce doğmalı gibi bir tavır var bundan rahatsız oluyorum tedirgin hissediyorum bende ister istemez belki 38.-39.haftalarda zaten aşağı inicek ya da sancım artıcak

Emine971797 her şey yolundaysa bekleyin tabiki. Özelse suni sancı vereceğini sanmıyorum pek tercih etmiyolar.