35+6’yız bebeğimin gelişimi 2 hafta geride olduğu söyleniyor tansiyonum ilk ölçüldüğü zaman 14 ikinci kez ölçüldüğünde 13 çıkıyor doktor bugün Alfamet tansiyon ilacı yazdı sizce kullanmalı mıyım?

_Ferahbiiblog_ evet bana vermişti yüksek diye. 13 12 lere yüksek dedi . kullandım bişey olmadı. şuan ikinci hamileliğim daha vermedi ama verecek gibi. sizde kullanın mutlaka. hatta tansiyon yüksek diye spinal doğuma izin vermedi.

Spinal doğum dediğiniz normal doğum mu oluyor birde tansiyondan kaynaklı gelişiminde gerilik var mıydı bizim gibi yani 2 hafta geriymiş gelişimi

_Ferahbiiblog_ gelişim geriliği yoktu ama 35 haftalık doğum yaptım. spinal dediğim belden uyuşturarak yapılan sezeryan doğum şekli. beni komple bayıltıp sezeryan oldum.

_Ferahbiiblog_ doktorunuz verdiği için kullanın. Yüksek tansiyon daha riskli. Ben de kullanmıştım o ilacı ilk hamileliğimde tansiyonum 1 kere yükseldi erken haftada nişanım falan geldi o yüzden kullandirtiyorlardi. Şimdi tekrar hamileyim belki tekrar verirler bilmiyorum

myangelson kendi doktorum yazmadı ben tedbir amaçlı farklı bir doktora daha gittim o yazdı ama az önce kendi doktoruma yazdım oda içmemi söyledi tansiyonunu ara ara ölç 16 falan olursa direk gel dedi

_Ferahbiiblog_ ilk gebeliğimde prekleampsi geçirmiştim yani gebelik zehirlenmesi o zamanda içiyordum şuanda tansiyonum yüksek seyrediyor 32 haftalığım yine günde 3 kere içiyorum gebelikte yüksek tansiyon çok riskli bir durum mutlaka için ve ölçüm yapın tansiyonunuzu

35 Haftalık olduk bizde tansiyon 13lere çıkınca bende gnde 2 adet kullanamya başladım ve bu hafta gelişim geriliği için iğne yapacklar 1 hafta geriden geliyorz bu iğneyi yaptıranlar varmı aranızda doğum nasıl oldu iğneden snra veya gelişim geriliği yaşayanlar varmi

Karell bizdede 2 hafta geriden geliyormuş ama iğne filan demedi doktorum tansiyon ilacına başladık

_Ferahbiiblog_ bnde 32.haftdan snra kullanmaya başlamıştım gnde 3 kere ama gelişim geriliği yoktu evdeyken tansiyonum normal hastanede yükseliyodu