_Ferahbiiblog_ 35+6’yız bebeğimin gelişimi 2 hafta geride olduğu söyleniyor tansiyonum ilk ölçüldüğü zaman 14 ikinci kez ölçüldüğünde 13 çıkıyor doktor bugün Alfamet tansiyon ilacı yazdı sizce kullanmalı mıyım?
glycnkrt _Ferahbiiblog_ evet bana vermişti yüksek diye. 13 12 lere yüksek dedi . kullandım bişey olmadı. şuan ikinci hamileliğim daha vermedi ama verecek gibi. sizde kullanın mutlaka. hatta tansiyon yüksek diye spinal doğuma izin vermedi.
myangelson _Ferahbiiblog_ doktorunuz verdiği için kullanın. Yüksek tansiyon daha riskli. Ben de kullanmıştım o ilacı ilk hamileliğimde tansiyonum 1 kere yükseldi erken haftada nişanım falan geldi o yüzden kullandirtiyorlardi. Şimdi tekrar hamileyim belki tekrar verirler bilmiyorum
B-123 _Ferahbiiblog_ ben şuanda yüksek tansiyon sebebi ile kullanıyorum günde 4 adet pazartesi 37 hafta olucaz doğumum olucak
_Ferahbiiblog_ glycnkrt uygulamanın acemisiyim de kusura bakmayın aşağı yazmışım bi bakabilir misiniz rica etsem
_Ferahbiiblog_ Spinal doğum dediğiniz normal doğum mu oluyor birde tansiyondan kaynaklı gelişiminde gerilik var mıydı bizim gibi yani 2 hafta geriymiş gelişimi
glycnkrt _Ferahbiiblog_ gelişim geriliği yoktu ama 35 haftalık doğum yaptım. spinal dediğim belden uyuşturarak yapılan sezeryan doğum şekli. beni komple bayıltıp sezeryan oldum.
_Ferahbiiblog_ myangelson kendi doktorum yazmadı ben tedbir amaçlı farklı bir doktora daha gittim o yazdı ama az önce kendi doktoruma yazdım oda içmemi söyledi tansiyonunu ara ara ölç 16 falan olursa direk gel dedi
Dilarao0 _Ferahbiiblog_ ilk gebeliğimde prekleampsi geçirmiştim yani gebelik zehirlenmesi o zamanda içiyordum şuanda tansiyonum yüksek seyrediyor 32 haftalığım yine günde 3 kere içiyorum gebelikte yüksek tansiyon çok riskli bir durum mutlaka için ve ölçüm yapın tansiyonunuzu
Karell 35 Haftalık olduk bizde tansiyon 13lere çıkınca bende gnde 2 adet kullanamya başladım ve bu hafta gelişim geriliği için iğne yapacklar 1 hafta geriden geliyorz bu iğneyi yaptıranlar varmı aranızda doğum nasıl oldu iğneden snra veya gelişim geriliği yaşayanlar varmi
_Ferahbiiblog_ Karell bizdede 2 hafta geriden geliyormuş ama iğne filan demedi doktorum tansiyon ilacına başladık
sweetmom1_ _Ferahbiiblog_ bnde 32.haftdan snra kullanmaya başlamıştım gnde 3 kere ama gelişim geriliği yoktu evdeyken tansiyonum normal hastanede yükseliyodu
myangelson Mavidunyamm aslında 10+1 olması lazımdı bugün ama doktor başta yanlış ölçtügü için bugün 9+3 oldu 😅😅