Arkadaşlar 11. Haftama girince kontrole gidecem ikili test isterlerdi acaba. Ve yapıp yapmamakta çok kararsızım doktorlar yanılabiliyormus cevremde hiç yaptırmayan var siz ne düşünüyorsunuz

Mrvemr3449 genelde ikili testi öneriyorlar 3lü ve 4 lü önermiyorlar siz bilirsiniz yinede yaptırsanız iyi olur🌸🧚🏻‍♀️

Alternatif fetal DNA. ben 12. Haftada yaptırdım ikili testi sonucu bekliyorum 5 yada 6 gün sonra çıkacak. Sonuca göre fetal DNA ya karar vereceğiz. 3’lü 4lü test yaptırmayacağım

Mrvemr3449 ayrıca 2 li test sadece anne kanından bakılıyor. Önerilmeme durumunu anlamadım. Eğer özele giderseniz direkt fetal DNA için numara veriyorlar. Ama devlette 2li testin sonucuna göre karar verelim diyorlar. Yinede karar sizin paranız varsa hiç testlerle uğraşmayın fetal DNA yaptırın

Tugba2024 teşekkürler doktorlar Down sendromunda yanılabiliyormus diyen oldu da bende çok arada kalmıştım

Mrvemr3449 kesinlikle doğruluk oranı yüzde yüz değil ama dediğim gibi içinizde ukte kalacaksa direkt fetal DNA yaptırın

Mrvemr3449 ben yapmadım 2 li 3 ve 4 lü testleri çünkü yanılma payı yüksek bir test ve riski gebeliğim var bunu düşünüp daha fazla strese giremezdim doktorumlada konuştum nasıl istersen dedi ve detaylı ultrason mutlaka yapacam onu sadece istiyorum en doğrusu o bence herşeye bakılıyor ve sonuçta nasıl olsa Rabbim veriyor

Eğer olurda bi sıkıntı çıkarsa bebeğimi aldırmam yinede diyorsanız boşuna yaptırmayın bence .Benim de ilk hamileliğim doktor aldırmayı düşünüyorsan yaptır dedi yaptırıp sonucu kesin olmayan bir şey içim strese girmeye gerek yok diye düşünüyorum direk detaylı ultrason düşünüyorum ben

Mrvemr3449 hiç birini yaptırmadım, hiç de pişman değilim. Ablamlarla aramızda birkaç ay vardı hamileyken onalr yaptırıp moralini bozuyorlardi, yok işte bebek down sendromlu olabilir, ikizdi onunki birisi ölebilir vs… Bu çocuk down sendromlu olsa ya da bir sorunu olsa dogurmaktan vaz mi gececektim ? Hayır. O yüzden yaptırmadım hiç birini Allah’a hamd olsun kızım normal bir şekilde doğdu

Mrvemr3449 yüzde yüz sonuç vermiyor. Bir sıkıntı çıksa emin olmak için bir sürü para verip fetal dna yaptiracaklar. Etkilemek istemem ama ben yaptırdım sonuç çıkana kadar da stresten öldüm desem yeridir. Stresli bir insansanız sonucu beklemek çok zor oluyor. Ben de kötü sonuç gelse aldirmayacaktim. Bir daha hamile kalırsam yaptırmam.