• SağlıkGebelik
  • 2li tarama testi risksiz çıkıp 4lü tarama testli riskli çıkan var mı

2li tarama testim gayet normal sağlıklı idi doktorum 4lğ taraması testide yaptırdı ama onda riskli çıktı detaylı ultrasonda bebeğin gayet sağlıklı bebek olduğu söylendi perinatoloji uzmanı tarafından sizce 4lğ test sonucu ne kadar güvenilir

Hga17 bunlar tarama testleridir kesin tanı vermez. @Ebbruc var daha yeni aynı durumları yaşadı perinatoloji herşey yolunda dedi. Moralinizi bozmayın o testler kesin teşhis koymuyor sadece tarama testi. Çok kafanıza taktiysaniz durumunuz varsa fetal DNA yaptırabilirsiniz

myangelson çok teşekkürler doktor zaten neden 4lü testi yaptırdı anlamıyorum moral bozmaktan başka hiçbir şeye yaramıyor önce beni uyardı sonra amniyosentez yaptırdığım 100 hastam olmuştur onların 1inde bile sıkıntı çıkmadı sağlıklı bebek dünyaya getirdiler diye söyledi ilk hamilelik acemiliği diyelim bir daha asla yaptırmam 4lü 2li yeterli

Hga17 benim ilk hamileliğimde doktorum ikisini birden yaptırıyordu. İleride Allah korusun bir sıkıntı görürsek detaylıda geriye dönüp bakabilmek için yapıyorum bunları diyordu. Elimizde bir tarama testi olsun bakalım böyle bir risk saptanmış mi diye bakarız diyordu. Bir de önceden yaptirmiyormustu daha sonra ikili test iyi dediniz ama benim çocuğum down sendromlu doğdu diye doktoru şikayet etmişler bu sebepten dolayı dörtlüyü de yaptırıyorum en azından elimizde bulunsun diye diyordu.
        Bende ikisini yaptırmıştım sıkıntı çıkmamıştı ama birden rahim ağzı yetmezliği falan oldu acil serklaj yapıldı sonra yine de erken doğum yaptım enfeksiyondan dolayı bebeği kaybettik. O testleri yapmasaydik acaba bir sikintisi mi vardı bir sorun mu vardı diye düşünür dururduk. Bizim için en azından iyi oldu bu testleri yaptırmak. Şimdi tekrar hamileyim devlete gidiyorum ikili test yapılacak 12. Haftada dörtlü yapmak isterlerse onu da yaptıracağım.

Hga17 bende geçen hafta aynı sorunu yaşadım, 2li testim temiz çıktı 4lü riskli çıktı. Harap oldum, perinatoloğa gittim herşeyi normal gördüğünü söyledi, istersen amniyon sıvısı alabiliriz ama bence herşey normal dedi bende yaptırmadım o yüzden. Hatta o da 2li temizken 4 lü yapılmasının bi mantığı yok dedi içinizi ferah tutun, yaptırma şansınız varsa amniyon sıvısı aldırıp bakın ya da fetal dna yaptırın, ben doktora güvendiğim için gerek görmedim

Hga17 bunların hepsi tarama testi kesin tanı koymuyor. Öncelikle ikili testte temiz diye bir sonuç yok, risk hesabı yapılıyor, düşük - orta - yüksek risk çıkabiliyor, eğer düşük çıkarsa temiz sorun yok dense de genel olarak, bu kesin bir sonuç değil. Yani düşük risk çıktığı halde bebekte down veya trizomi görülebileceği halde, yüksek risk çıktığı halde görülmetedebilir. İmkan varsa bence bu testler ile sttrese girmeden fetal DNA yaptırılmalı, yüzde 99 üzeri doğru sonuç veriyor, onda da sıkıntı görülmesi halinda amniyosentez öneriliyor. Bence onu yaptırın kendinizi bu şekilde strese sokmayın, inşallah olumsuz bir durum da yoktur 🙏

myavocado elbette bende biliyorum risk tanı testi olduğunu ancak ilk heyecan işte doktordan beklenmedik şeyler duyunca insan üzülüyor bulunduğum şehirde maalesef güvenilir bir labaratuvar yok bu konuda test sonucu pozitif olup sağlıklı doğan çok bebek örneği var o yüzden burda yaptırmak istemedim sonucunu her şekilde kabul edeceğim içinde amniyosentez sıvısı aldırmadım

Ebbruc kesinlikle bende perinatologla tekrar görüştüm gelişimsel olarak bir olumsuzluk olmadığını bebeğin sağlıklı olduğunu ve amniyosentez sıvısını çocuğu doğurmak istemezsem yaptırmamın daha doğru olduğunu söyledi Fetal DNA için bulunduğum şehirde güvenilir bir labaratuvar bulamadım yaptırmadım ama doktorla konuştuktan sonra içimde rahatladı bu şekilde.Umarım bebek bekleyen annelerimiz bebeklerini sağlıkla kucaklarına alırlar.

myangelson umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız 🤲🏼 sizlerle konuşunca bir nebze içim rahatladı