Oğlum 24 aylık. Geceleri kuru kalkıyor, çiş kaka demeyi öğrettim. Uzun zamandır lazımlık ortada ve oyunlar oynuyoruz. Şarkılar birkaç çizgi film izlettim. Neyse. Denemeye karar verdim fakat çok kötü bir hafta geçti. Altına yapıyo ıslaklığı görüyo ama asla rahatsız olmuyo. Çişin varmı diyorum evet siyo hadi çişe gidelim diyorum kafayı sallıyo yok diye. Ve açıkçası rahatsız olmaması ıslaklıktan vs beni hazır olmadığına ikna etti bugün tekrar bez başladkm. Uyumaya götürdüğümde bugün besine vurarak kaka dedi götürdüm ama uykudan kaçmak için yaptığını farkettim çünkü kıyafetiyle oturuyo lazımlığa sadece oyun oynuyo.
Ne tavsiye edersiniz? Ne yapmalıyım?

Acele etme bırak tekrar beze başla bir on gün sonra tekrar dene. Bu süreçte öncelik onun isteği. 38 aylık oğlum ve biz yeni başladık çünkü hazır değildi anlıyordum bunu. 2 aydır uğrasıyorum ara ara unutturup başa dönüyorum ama o zorlandığı anda bir sene daha erteleyeceğim. Benim isteğim onun isteğinden daha önemli değil diye düşünüyorum. Bende cevre baskısı da var ama umrumda değil bezini babası alıyor altını ben değiştiriyorum biz mutluyuz diyorum. Stres yapma baktın istemiyor ertele

Sedefege emzirmeyi bırakmaktan çok korkuyordum o korkulan gibi olmadı. Buna 2 yaşına varmadan hallederiz nolacak diyordum ortalık çok karıştı bunda 😅

HappyBabyy eğer çocuğunuzun hazır olduğunu iyice anladığını düşünüyorsanız başlayın ve bırakmayın ben çocuk psikolguyla gorusmustum bu konuyu böyle söylemişti geceleri uyurken bez bağla sabah o uyanmadan çıkar demişti biraz zor olabilir sizin için ama baslayip geri bırakırsanız falan bunu tekrarlarsaniz süreç uzar

HappyBabyy canm pes ederek çok yanlış yapmışsın çünkü coxuk qrtik daha zor kabul edecek şunu düşünecek hayır dersem tekrar bez gelecek zaten benimde kızım 24 aylık bende asla kabul etmeyecek dedim çünkü tuvalet i kabul etmiyordu gitmeye çok şükür oda qrtikgidiyor 25 aylık şuan

Sedefege kusura bakmayın da 38 aylık diye neden tabir ediliyor merakımdan cidden dikkatimi çekiyor yaşını geçmiş artık 2 yaş 3 yaş diyince daha anlaşılır değilmi okuyucu mu hesaplayacak 3 yaşında olduğunu sizi kırmak değil niyetim genel olarak hep böyle yazıyorlar

HappyBabyy bende dedim asla bırakmaz memeyi ama iki günde bıraktı. Bez olayı 2 aydır kaos bizde 😀 lütfen zorlama ara ara tekrarla hala istemiyorsa bırak. Benim ilk travmam tuvalettir mesela. 3 yasında bayılmışım ilk korkup şimdi 34 yasındayım panik atak ve anksiyete teşhisi var ve hala stres anında bayılırım. Korkutmak için demedim bunu ama bazı ufak şeyler büyük hasar bırakır mantığıyla acele etme lütfen kocaman sarılıyorum yavruya ❤️

Bende oğlum 24 aylıkken oyunlarla, kitaplarla lazimlikla tanistirmistim. Baslarda sadece kakasını anladığım zaman alıp götürdüm. 10 15 gün kadar altı bezli ama kakasıni yapacağı vakit koşup tuvalete götürüyordum. Ama bı gün istmedi yapmayı bende kalkmasına izin vermedim ağladı ve tekrar oturmak istemedi. Şimdi de 25bucuj aylık yani 1 buçuk ay sonra yeniden izlediğimiz kukulinun beze bay bay sarksiyla hafi bizde bay bay diyelim ki beze dedim ve heveslenip evet dedi. 1 hafta oldu ve biz (arada kaçırdıkları oluyor tabi. Son ana kadar tutup söylediği an yapıyor 😂) 3 günden itibaren dışarıya çıkıyoruz. O söylemese de çok sık boğaz etmeden ara ara sorup, yarış gibi yapıp, ya da aaa bak biranın tuvaleti çok farklıymış diyip tuvaleti ilginç hale getirip hallediyoruz şükür. Ama şöyle de bı detay var ilk denedigimde de anlıyordu fakat konuşması yok diyebilegim kadar azdı. 1 buçuk ayda konuşması da çok değiştiği için denedim. Yani ifade edici dili gelistiginden de cesaretlenip yeniden denedim. Geceleri de oğlum uyuduktan sonra bez takıyorum, 6 günün 4 ince kuru uyandi. Biraz daha takip edip gece de takmicaz bakalım. Uzun uzun yazdım ama fikir olsun diye 🌸 bizim sürecimiz ilk 1 haftamız böyle geçti . Bu arada gündüz uykusunda da 2 saat 3 saat uyudugunda da yapmıyor. Yani bunları biraz takip edip kendimizden önce çocuğumuzun hazır olmuş olması daha kolay geçiriyor süreci. ❣️

97-Mucize aslında evet dediğiniz gibi olmalı bana da tuhaf geliyordu ama doktor kontrolünde bile yaş olarak değil ay olarak soruluyor genel olarak. Atıyorum memeyi kaç aylıkken bıraktı. Tuvale eğitimi kaç aylık başladı. Ebe kontrol ediyor ayına göre boy kilo diyor vs vs okul kaydı 36 ay diyor gibi o yüzden aslında belli süre ay olarak belirtmek zorunda kalıyoruz

97-Mucize kenarlardan tutunarak çıkıyo, hamileyim ve mide bulantılarım koku hassasıyetim oluşmadan bi denemek istedim olmadı başaramadım sanırım

Sedefege valla çok şaşırtıcı 😂😂 ay ben sayamam ayını falan 😂

HappyBabyy yok daha küçükmüş zaten yeğenlerimden biliyorum merdiveni sıraladığında çişini tutma kasları gelişmiş demektir zaten sizinki 2 yaşında bebeklikten yeni çıkmış yavrum biraz dillensin sizde tuvalet eğitimi kitapları falan yanında gösterirsiniz bir de sizin de tuvalete gittiğinizi bilmesi lazım nasıl anlatsam yani dünya onlar için çok yeni annenin babanın da çişinin geldiğini çişi gelince tuvalete gidip elini yıkadığını bilmesi bunun herkeste olduğunu idrak etmesi lazım.

HappyBabyy ben de 27 aylıkken vermiştim çişi hemen öğrenmişti ama büyük çişinde çok zorlanmıştım 2 ay boyunca uğraştım eğer birini öğrendiyse veya öğrenebilecek gibiyse pes etmeyin siz etmeyince onlar da etmiyor ama hiç oralı bile değilse biraz daha bekleyin

HappyBabyy lazımlığı ortadan kaldırmayın tuvalette dursun kızsa oyuncak bebeğini arkadaş yapabilirsiniz bebeğin çişini yaptıralım ellerini yıkayalım gibi. Tuvalete giderken siz de söyleyin annenin çişi geldi diye tuvaletin ne işe yaradığını bir iki haftaya çözer

97-Mucize aslan oyuncağı var onu götürüyoruz. Bi lazımlığa oyuncağı diğerine o oturuyor ama kıyafetiyle. Bazen beebii (oyuncağına öyle diyo) kaka diyo işte ama uykudan kaçmak için😅😅

HappyBabyy tamam o zaman demekki anlamış öğreniyor pes etmeyin madem gece uyuyunca bezi takın uyanmadan çıkarırsınız. Gündüzleri ağırlık verin ilk hafta sadece gündüz sürekli sorun götürüp oturtun. Sonra geceleri külot bez takın donunu indirir gibi iki üç kere kaldırın gece hadi çiş yapalım diye. Akşam 8 den sonra sıvı vermeyin çok çözer iki haftaya zorlanacaksınız ağlayacak işi oyuna çevirecek ama pes etmeyin

Elzemm_ evet zamanı gelmiş bende başta 2 yaş erken diye düşündüm ama farkına varmış

HappyBabyy aha ben 😂 emzirmeyi zor bilirdim ama yok ya çişi öğretmek daha zormuş benim kızda Eylül’de 2 yaşına giricek Ekim’de kardeşi doğucak şimdilerde kulağına sokayım diyorum yok bana mısın demiyo erken mi ki ya 🥺