Hiç doğum yapmadım . İlk çocuğum olacak nasipse .normal doğumun acısı çok mu fazla nasıl tarif edilebilir merak ediyorum.
Normal doğum acısı ?
Adet sancısının çok çok çok fazlası
Melekhilmi tarifi mumkun olsa keske 🥹
Melekhilmi 3 4 saat çok sancılı geçiyor ama doğurunca hiçbir şeyiniz kalmıyor. Acayip bir rahatlama geliyor. Bence değer çünkü direk ayağa kalkıp her şeyi kendiniz yapabilirsiniz
Melekhilmi normal doğum mu düşünüyorsunuz
Melekhilmi evet şiddetli bir sancı ama derecesi kişiden kişiye değişir. Moralinizi bozacak korkutacak cevaplar gelebilir ama bu durum kişiye özel belki ben çok sancı çektim sizin o kadar çok olmaz
Melekhilmi adet ağrısı gibi düşün
Melekhilmi herkesin acı eşiği sancısı farklı bu tarz muhabbetler sizi sadece strese sokar akışına bırakın
Melekhilmi 7cmden sonrasi dayanilmaz bence ama 7 cmden sonrasi kisa suruyor zaten
- Düzenlendi
Melekhilmi Hiç korkma. Tabiki sancın ağrın oluyor içinden can doğuruyorsun dünyaya. Ama inan o çocuk çıktıktan sonra hiç bir acı hissetmiyorsun. Aksine rahatlama oluyor. Sana tavsiyem herhangi bir problemin yoksa doktoruna danışıp bol yürüyüş ve plates yapman. Aşırı kolaylaştırıyor doğumu 🌸
[silindi]
elif475475 gıçınıza kadar dikişi de hesaplayın, bazı kişilerde dikiş iyileşmıyor tekrar dikiş atılıyor. Sezeryanda öyle herşeyin artısı eksisi var
Melekhilmi tarif edilmez canım.. bende hep bu soruyu sorardım nasıl bir acı diye. Başıma gelince anladım 😂 ama bebeğinize kavuştuğunuz an her şeye bedel.
Zehraa1311 yoga yapiyorum şimdilerde platese de başlayacagim
[silindi] aynı risk sezaryende de var ki. Onda ayağa kalkmak daha zor, doğum sonrası da yok bastırmak yok gazı susu busu bitmiyor. Ben akşam doğurdum sabaha kadar kimse bakmaya bile gelmedi cagırmasak. Çünkü ne ağrım ne sızım çok şükür hiçbir şeyim olmadı. Üstelik bir sürü de dikişim vardı. 10 günde dikiş düşüyor maksimum 20 günde eskisi gibi oluyorsunuz. 40 günde hele hiç ama hiçbir şey kalmıyor
Melekhilmi canım inann tarifi yok.. ama benimki böyle belime doğru kemiğime vurulan tekmeler gibiydi. İlk saatlerde adet sancısı gibi başlıyor 4-5 cmden sonra çoook şiddetleniyor. İnşallah açılman hızlı ilerlerse rahat olur tabi.. çok çok zor çok şiddetli bir ağrı ama gerçekten rabbim unutturuyo şuan canlandıramıyorum bile zihnimde o sancıyı
Melekhilmi doktor çok önemli doktorum beni o kadar rahatlattı ki evet sancılı ama sancı nefes alma süresi tanıyor aralıksız olsa dayanamayız