bakiyoruzoyle Sevgili anneler,anne adayları bugün bebeğin kalp atışlarını dinlemek ve keseyi görmek için kadın doğum uzmanına gittim. Sağlık ocağında yaptırdığım test sonuçlarına göz attı ve TOKSOPLAZMA değerini yüksek bulduğunu söyledi ve acilen bir enfeksiyon hastalıklarına gidip bunun için test yaptırmak önerdi. Evimde kedi yok köpek yok kedili köpekli evlere oturmaya gitmem çünkü çok korkuyorum hayatımda sevmişliğim dokunmuşluğum bile yoktur… Ama son bir haftadır dışardan birkaç kez yemek yedim sebebin bu olduğunu düşünüyorum… Yarın test yapmaya daha donanımlı bir hastaneye gideceğim çok endişeliyim…
yokusbebek bakiyoruzoyle Çok geçmiş olsun öncelikle. Toksoplazma sadece kedi köpekten bulasmiyor. Çiğ ya da az pişmiş et, tavuk yerseniz (dokunmak bile sakıncalı deniliyor) sebze meyveleri iyi yıkamadan yerseniz de bulasabiliyor. Hamileliğin başında olduğunuz için önceden de geçirmiş olabilirsiniz. Bunu anlamak için avidite testi yapılacaktır.
birkimseee bakiyoruzoyle sadece kedi köpekten değil çiğ et güzel yıkanmamis yesilliklerden de geçebilir, dua edin inşallah yoktur olsa da tedavisi var deniyor antibiyotik kullanımı gibi, belki sizde daha önceden geçirdiniz yarın detaylıca doktor konuşur sizinle enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan mümkünse üniversite hastanesine gidin
Yeniyeniden bakiyoruzoyle benim evde 3 kedi vardi 1 de köpeğimiz var şuan bahcedeler ama hasir nesirim hepsinle test sonucunda iyi çıktı size nerden geldi hayret
Freefam bakiyoruzoyle hayvanlarla temasla bulasmasi icin diskisini ellemeniz gerek hayvana temas edince bulasmiyor ama cig et cig tavuk balik Ellediyseniz ya da az pismis sekilde tukettiyseniz olma ihtimalindaha yuksek
bakiyoruzoyle yokusbebek bu testler tahmini ne zaman sonuçlanır bir bilginiz varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum geçmiş olsun dileğiniz için çok teşekkür ederim :)
bakiyoruzoyle yokusbebek dün test için kan verdim ve antibiyotik yazdı. Sizce testin sonucunda oh be diyeceğim bir ihtimal var mı? Yani bu enfeksiyonu gebelikten önce geçirdiysem risk grubundan çıkıyor muyumdur acaba??
Busr95 yokusbebek Hamileliğimin 7. Haftasından beri bu hastalıkla mücadele ediyorum inanın o kadar zor bir süreçten geçtim ki hala da mücadele veriyorum antibiyotik kullanarak sağlıyorum bu süreci Rabbim bu şekilde bilinçsiz bir hastalığa yakalanan herkese yardım etsin çok zor savaşlar verdim şuan doğumuma 2 ay kaldı sağlıkla ve sabırla kavuşmayı bekliyorum 🥹şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk la karşılaşmadık
bakiyoruzoyle birkimseee yaşadığım yerde şehir hastanesi üniv hastanesinden daha gelişmiş ve donanımlı olduğu için oraya gideceğim yarın bugün doktorun ciddiyeti beni çok tedirgin etti inşallah her şey yolundadır :)
Busr95 birkimseee Hamileliğimin 7. Haftasından beri bu hastalıkla mücadele ediyorum inanın o kadar zor bir süreçten geçtim ki hala da mücadele veriyorum antibiyotik kullanarak sağlıyorum bu süreci Rabbim bu şekilde bilinçsiz bir hastalığa yakalanan herkese yardım etsin çok zor savaşlar verdim şuan doğumuma 2 ay kaldı sağlıkla ve sabırla kavuşmayı bekliyorum 🥹şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk la karşılaşmadık
yokusbebek bakiyoruzoyle Maalesef aviditenin ne kadar sürede sonuçlandigini bilmiyorum. Ama avidite sonucu yüksek gelirse ortalama 4 ay önce geçirmişsiniz demektir. Düşük cikarsa şu an geçiriyorsunuz demektir. Öyleyse de antibiyotik tedavisine baslanabiliyor. Canınızı sıkmayın, daha hiçbir şey belli değil. Böyle testlerde bazen yalancı pozitiflikte olabiliyor. Ayrıca yukarıdaki hanımefendiyi de umursamayin. Diğer postlardaki yorumlarini da gördüğüm için ben pek ciddiye almıyorum :)
birkimseee bakiyoruzoyle ben şehir hastanesine gitmiştim orda yalancı pozitif olabilir diye başka bi hastaneden de muayene oldum, aklınızda bulunsun İnşallah şu anda yoktur sizde ve Rabbım emanetlerimizi korusun ❤️
Busr95 bakiyoruzoyle Hamileliğimin 7. Haftasından beri bu hastalıkla mücadele ediyorum inanın o kadar zor bir süreçten geçtim ki hala da mücadele veriyorum antibiyotik kullanarak sağlıyorum bu süreci Rabbim bu şekilde bilinçsiz bir hastalığa yakalanan herkese yardım etsin çok zor savaşlar verdim şuan doğumuma 2 ay kaldı sağlıkla ve sabırla kavuşmayı bekliyorum 🥹şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk la karşılaşmadık
Busr95 Freefam Hamileliğimin 7. Haftasından beri bu hastalıkla mücadele ediyorum inanın o kadar zor bir süreçten geçtim ki hala da mücadele veriyorum antibiyotik kullanarak sağlıyorum bu süreci Rabbim bu şekilde bilinçsiz bir hastalığa yakalanan herkese yardım etsin çok zor savaşlar verdim şuan doğumuma 2 ay kaldı sağlıkla ve sabırla kavuşmayı bekliyorum 🥹şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk la karşılaşmadık
Cnlll bana da doktorum toksoplazma hastalığı geçirmemişssin hamileyken çok dikkat et kedi köpek elleme çiğ ete dokunma iyi yıkanmamış yeşillik yeme dedi, normalde her gördüğüm hayvanı severdim nasıl daha önce geçirmemişim bende hayret ettim,
yokusbebek bakiyoruzoyle Hamilelikten önce gecirdiyseniz problem olmaz. Hamileliğiniz yeni miydi? Kaçıncı haftasında öğrendiniz sonucu?
bakiyoruzoyle yokusbebek hamileliğimin 6. Haftasında kan testiyle öğrendim ama sağlık ocağında yaptırdığım bir testti yani çok detaylı değildi…7. Haftasındayım bu hafta da hastanede tahlil yaptım antibiyotik yazdı başladım.. ama sonuçlar için haftaya gözleme gelin dediler yanılmıyorsam igg IgM avidite testi hepsini istedi dört tüptü. İnanın endişelenme sen tadını çıkartmak istiyorum ama araştırdıkça tadım kaçıyor…
yokusbebek bakiyoruzoyle Hamileliğin başında çıktığı için önceden geçirme ihtimaliniz yüksek. Umarım öyledir 🙏🏼 Avidite sonucunuz ne zaman çıkacak
Busr95 bakiyoruzoyle Hamileliğimin 7. Haftasından beri bu hastalıkla mücadele ediyorum inanın o kadar zor bir süreçten geçtim ki hala da mücadele veriyorum antibiyotik kullanarak sağlıyorum bu süreci Rabbim bu şekilde bilinçsiz bir hastalığa yakalanan herkese yardım etsin çok zor savaşlar verdim şuan doğumuma 2 ay kaldı sağlıkla ve sabırla kavuşmayı bekliyorum 🥹şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk la karşılaşmadık
[silindi] bakiyoruzoyle meyveleri sebzeleri iyice yıkayıp yemeniz gerekiyor sadece kedi köpekten bulaşmıyor
Busr95 [silindi] Hamileliğimin 7. Haftasından beri bu hastalıkla mücadele ediyorum inanın o kadar zor bir süreçten geçtim ki hala da mücadele veriyorum antibiyotik kullanarak sağlıyorum bu süreci Rabbim bu şekilde bilinçsiz bir hastalığa yakalanan herkese yardım etsin çok zor savaşlar verdim şuan doğumuma 2 ay kaldı sağlıkla ve sabırla kavuşmayı bekliyorum 🥹şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk la karşılaşmadık
[silindi] bakiyoruzoyle meyveleri sebzeleri iyice yıkayıp yemeniz gerekiyor sadece kedi köpekten bulaşmıyor
yokusbebek Busr95 İnşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi 🌸 Bu tip enfeksiyonlarin sonuçları genelde doğumdan sonra belli oluyor. Umarım sıkıntısız atlatirsiniz 🙏🏼 Bu gibi durumlarda bilinçli olsak bile nasıl nereden geleceği belli olmuyor. Gözle görülebilen bir şey değil çünkü.
amayinedeiyiilerledim bakiyoruzoyle Busr95 Mervekyzd denizgns Kızlar ben toksoplazma ile antibiyotik kullandım ve bebeğim şu an 2.5 aylık. Çok şükür sağlığı yerinde. Rabbim sizleri de sağlıkla kavuştursun 🤲🏼 önleminizi aldıktan sonra korkmayın strese girmeyin sevgiler 💐