Deletedmom_115 Kızlar benim2 buçuk yaşında kızım var ona hamileyken sağlık ocağına gitmiştim şeker yüklemesine oradaki doktorum çok iyidir bana hemen yükleme yapmak istiyorum dedi açlık tokluk şekerimi ölçtü gerek yok sana deyip yapmamıştı. Şimdi oğluma hamileyim 24 haftalık ben sadece 2 kilo aldım ama oğlum kilo olarak 1 hafta önde yani kilosu gayet iyi. Ben yine sağlık ocağına gitmek istedim şeker yüklemesi için ama doktorum ısrarla bu sefer yapalım diyor zaten fazla kilom yok bebekte sıkıntı yok her şey yerinde ben istemiyorum ama doktorum ısrarcı ve sağlık ocağındaki doktoruma sordum o yine açlık tokluk ölçüp öyle yapalım gerek olursa dedi ne yapsam bilmiyorum. (Özel hastanede takipliyim bu arada ) 47 kiloyla hamile kaldım şuan 49 kiloyum bebeğimde 700 gram olmak üzere
Eymen61 Deletedmom_115 Bazen bazı doktorlar gerçekten çok takıntılı oluyorlar. Sağlık ocağının yaptığı çok mantıklı. Ben birinci hamileliğimde hiçbir sıkıntım yoktu aynı senin gibi doktorun ısrarı ile yaptım ama öldüm geldim zaten aşırı mide bulantısı oluyor. Hiçbir şey de çıkmadı şimdi yine hamileyim tatlı asla yiyemiyorum Allah nasip ederse yaptırmayı düşünmüyorum
Pamuk Deletedmom_115 @Sermec27 gebelik şekeri olanlarimizin içinde en zayıf sensin ben yoruldum sana devrettim. Ayrıca doktor diyorsa bir bildiği vardır.Bilinmeyen şekerin yaptığı felaketleri googleden bile araştırarak hemen bulabilirsiniz.
Sermec27 Deletedmom_115 44 kiloyla hamile kalmıştım her iki gebelikte de açlık tokluk normaldi 3 aylık şekerim normaldi ailede şeker yok aman aman kilo almadım ne su fazlalığı vardı bebeğim önde bile gitmiyordu ama şekerim çıktı @pamuk inşallah artık anlarlar
Deletedmom_115 Eymen61 tatlıyla zaten aram yok kızımda canım isterdi yerdim ama ama dediğim gibi sağlık ocağındaki doktorum bana kan şekeri ölçümü yapıp şeker yüklemesi yaptırmadı hatta dediki yani neden bu kadar meraklılar bu şeker yüklemesine falan dedi şimdide takipli olduğum doktoruma hocam zaten 2 kilo ancak almışım bebeğin suyu iyi durumu iyi ne gerek var önce kanıma bakalım diyorum yapsak iyi olur sen gel diyor bu sefer yanlış bir şey mi yapıyorum diye korkuyorum
Deletedmom_115 Eymen61 mesela ben detaylıya gidemedim kardeşimin sağlık sorunlarından dolayı sürekli yollardaydım bir türlü de gün ayarlayacağım kendi doktoruma gidince her şey gayet yolunda ama detaylı yaptır yinede diyor hocam randevu yok diyorum özel doktora git diyor ama şu sıra özele o parayı verecek durumum da yok gerçekten zaten özel hastanede takipteyim oraya 3 diğer tarafa 5 derken elde para kalmıyor
Eymen61 Deletedmom_115 bence korkmayın ya bana da ikili test dedi neyse ses etmedim yaptırdım. Görünen hiçbir sorun yok dedi ama sağlık bakanlığı 35 yaş üstü olunca riskli sayıyormuş fetal dna mı nedir onu yaptırın diyor dedim hocam sorun yoksa gerek istemiyorum dedim.
Eymen61 Deletedmom_115 zaten bu özeller perişan ettiler bizleri bende ssvd istiyorum ama gel gör ki ağzını açana 50 bin TL den açıyor Gerçekten Rabbim her anlamda yardımcımız olsun. Bazen düşünüyorum ahir zamanda doğumlar zor olacak diye okumuştum vallahi sadece doğum şeklinde değil çocuk yapmak bile başlı başına bir külfet haline geldi. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşaAllah 🍀
Deletedmom_115 Pamuk canım gebelik şekerim yok ki olsa zaten yaptırırım test yaptırmadan neden yükleme yaptırayım sen de şeker yüklemesinin bilinçsiz yapılmasının zararlarını bir araştır istersen
denizleo09 Şekerin kiloyla alakası yok malesef. Aldığınız miktarla da. Arkadaşım 26 yaşında hamile 50 ile kilo ile hamile kaldı,manken gibi kız şekeri çıktı insülin kullanıyor, ben 62 kilo ile hamile kaldım benimde bebeğim önde gidiyor şekerim çıkmadı
Deletedmom_115 denizleo09 ben test yapılmadan şeker yüklemesi yapılmasının karşıtıyım bugün karar verdim sağlık ocağına gidip açlık tokluk baktırıp öyle karar vereceğim
Deletedmom_115 Sermec27 siz benim yazdıklarımı çok yanlış anlamışsınız ben test yaptırmadan yüklemenin karşısındayım. Bugün sağlık ocağına gidip açlık tokluk ölçümü yapacağım çıkmazsa tabiki şeker yüklemesi yaptırmayacağım bir anda bebeğe o kadar şekeri neden yükteyim
Pamuk Deletedmom_115 şeker yüklemesinin bilinçsiz yapılmasının zararlarını bir araştır istersen 1 tane makale gösterin bana seker yuklemesinin zararını anlatan.Canan Karataya ve sosyal medya reelslerine mi bakmam gerek? Hastanede bakılan açlık tokluk şekerim normal çıkıyordu,16. Haftaya kadar 12 kilo verdim. Ama supriz ne oldu gebelik şekerim çıktı insülin kullandım.
Gul78 Deletedmom_115 Açlık tokluk baktırdım yok diyorsunuz da tokluk için kaç gram karbonhidrat aldığınızı bilmeden neye göre gebelik şekerim yok diyebiliyorsunuz? 75 gram karbonhidrat içeren öğün tükettiniz mi tokluk kanı verirken ? Neler yiyerek o tokluk kanını verdiğinizi çok merak ediyorum
Calikusuuu Deletedmom_115 normalde bende yaptırmam diyordum aile de yoktu zayıftım ne gerek var gibisinden bir gün yanımdaki bir gebe şekerini ölçtü benimkini de ölçtük sınırın üstünde çıkınca dikkat etmeye başladım eşim bana abartıyorsun falan diyordu o zaman 20. Haftadaydım. Haftam gelince yüklettim çıktı şekerim şimdi dikkat edelim Diyor ☺️
Eymen61 Deletedmom_115 Ah canım bazılarına anlatsanda anlamaz zaten ! Birşeylerin zararını bilip yaptırmak istemediğin zaman hemen cahil yaftasını yapıştıralar. Ona bakarsan çoğu doktor gerek bile görmüyor. Ama gel gör ki anlat
Sermec27 Deletedmom_115 işte benim anlatmak istediğim de bu açlık tokluk baktırdım hastahanede ve düşük çıktı ama şekerim vardı yani açlık toklukla şeker olup olmadığı maalesef belli olmuyor
Calikusuuu Malesef kiloyla ilgisi yokmuş. 43 kilo ile hamile kaldım şuan 49 um. 34+1 deyim. Bebeğin gelişimi iyi ama yediklerime dikkat ediyorum . Diyetle dengede tutmaya çalışıyorum şekeri mi
Deletedmom_115 Calikusuuu Calikusuuu bende açlık tokluk baktırıp sonra eğer varsa şekerim ona göre yüklemeyi kabul edeceğim zaten
Beren44 Deletedmom_115 açlık tokluk şekerinize baktırın öncelikle normal çıkarsa zaten yaptırmaya gerek yok diye biliyorum.geçen hafta açlık tokluk kan tahlil verdim sonuçları dün gösterdim bir sorun çıkmadı çok şükür seker yüklemesi yaptırmaya gerek yok dedi doktorumda
Deletedmom_115 Beren44 bende bunu anlatmaya çalışıyorum açlık tokluk bastırmadan bilinçsizce şeker yüklemesine karşıyım ama bazıları her şeye tepki vermeye alışmışlar okuduklarını bile anlamıyorlar
Beren44 Deletedmom_115 ben hamilelikten once 61kiloydum şimdi 64..çok fazla kilo almadım kiloylada alakası oldgunu sanmıyorum..öncelikle açlık tokluk sekerinize baktırın
Deletedmom_115 Beren44 işte bende bunu söylüyorum açlık tokluk bastırmadan şeker yüklemesine karşıyım