Bu akşam yatışım yapılacak hastaneye yarın dikiş

Bu nedenle önemli benim için

Bu nedenle bilen Serkan olan özellikle arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim

İki gebelik kaybım var şuan 5 haftalık tekrar hamileyim rahim ağzı yetmezliği olduğunu öğrendim iki bebeğimi kaybettim dikişler zamanında atılmadı efeksiyon kaptım şuanki doktorum 11 haftamda dikiş atacak bende bekliyorum dikiş için

emel16 kaç haftalıksınız 1.5 cm çok kısa serklaj olmanız kesınlıkle gerekiyor farketmıs doktorunuz çok şükür serklaj olmazsanız allah korusun rahım ağzı bırden bire açılıp erken doğum yapmanıza bebeğinızı kaybetmenize neden olur. Bır suru serklajlı anne var bunlardan bırı de benım

Guzelanne56 bir de serklaj esnasında hissediliyor mu nasıl bir operasyon acaba acı sızı ağrı hissediliyor mu? Ve sonrasında ağrı sızı yapıyor mu

Mdha ikinci gebeliğim benim de ilk kez böyle bişe geliyor başımda o kadar şaşkın ve üzgünüm ki rahim ağzı kısalığı kontrolü için gittim şikayetlerim de vardı zaten söylemiştim doktoruma kontrol sonucunda acil serklaj deyince nete uğradığımı şaşırdım

emel16 ilk gebelgıımde yapmadılar 33 haftada erken doğum yaptım
          bu gebelgıımde kısalmasını beklemeden 12 haftada önlem amaçlı atıldı genel anestezı aldım toplamda yarım saat ıcınde ayılmıs odamdaydım narkozdan ayılmam hemen oldu ılk bır saat regl ağrım oldu ağrı kesıcı falan almadım 1 saat sonrasında kendlıgınden gectı ağrım. İlk 2 gün kırmızı kanama sonra 2 gün pembe lekelenme sonrasında pembe turuncu akıntım oldu 7-8 günde tamamen bıtmıs oldu zor bı ameliyat degıl korkulacak bısey yok olmanız gerekıyor ve aksatmadan olun allah korusun dıger turlu

emel16 ben 28 haftada rutin kontrole gittim doktor ultraasyon rahim ağzımı görünce şok oldu 0.2 mm düşmüş eğer uzun bir yürüyüş yapsaydın dogum olur dedi acil serklaja aldı 2 saat içinde kahvaltı yapmadan gitmiştim bende aynı sizin gibi neye uğradığımı şaşırmıştım eşimle sok olduk ağlayarak çıktık odadan ameliyat spinal anesteziyle yapıldı giris çıkış vs.1 saat kadar sürdü çıktıktan sonra 1 2 saat adet ağrısı gibi ağrım oldu ağrı kesici serum vs. Takıldı geçti doğru düzgün kanamam bile olmadi çok şükür sadece 5 6 gün pembe akintim oldu hiç ağrım olmadi ilaçlarımı çok güzeli kullandım bol su içtim ilk haftalar çok stresliylim çok üzüldüm 3 4 kilo verdim yattigim yerde çok şükür ki bebeğim kilosu iyi önde gidiyor ve alıyor şimdi yarın 33 haftalik olucsz inşallah perşembe günü tekrar kontrolüm var 35 e kadar sürekli yatış dedi doktorum 2 hafta ince gittiğimde sadecee evin içinde gün içinde bir kaç kere hafif yürüyüşe musade etti ameliyat süreci çok güzel geçti çok şükür ama erken doğum riski stresi insanın yiyip bitiriyor gerçekten siz kaçıncı haftadasiniz acaba normalde 24 den sonra serkalj işlemi yapilmiyromuw allah razı olsun benjm doktorum risk oldu ve bana 28 de dikiş attı başka bir doktor olsa doğuma da alabilirdi aklıma geldikçe ya doğuma alsalardı diye üzülüyorum

emel16 22 haftalıkta 19 mm ile serklaj oldum ben de genel anestezi oldum çıkınca bir saat bi sancım oldu sonrasında geçti kalkıp yüruebiliyorsunuz hemen. İlk 1 hafta yattım önlem amaçlı 1 hafta felan pembe kırmızımsı akıntım oldu enfeksiyonumda vardı onun için hastanede bir kaç gün antibiyotik tedavisi gördüm öyle çıktım hastaneden sonrasında şükür bir sıkıntı olmadı şuanda 33 haftalığız. Normal hayatıma devam ettim yürüyüşte yaptım gezdimde. 37 de dikiş alınacak. Allahım herkese sağlıkla zamanında kolay doğum nasip etsin. Korkmayın çok zor stresli bir dönem haklısınız fakat dikiş sonrası kafanızda rahatlıyor en azından bol bol dua edin

emel16 bende serklajlayım ilk gebeliğimde anlaşılmamıştı 21.haftada açılmayla erken doğum yapıp kaybettim bebeğimi. 2. Gebeliğimdeyim 14. Haftada serklaj oldum 1 ay oluyor neredeyse olalı

Guzelanne56 ikinci doğumum benim ilkinde hiç bir sorunum yoktu. 18+0 yım bugün Şuan yatışım yapıldı yarın işlem yapılacak, bilmiyorum ya biraz korkuyor gibiyim acı oluyor mu işlem sırasında sonrası nasıl olacak merak içindeyim

Mrymccc geçmiş olsun benim de yatışım yapıldı operasyon yarın olacak bakalım hem işlem sırasında nasıl olacak ağrı sızı olup olmadığını hem işlem sonrasını merak ediyor ve tedirginim

Tugce98kayra 18+0 bende. Doktorumu değiştirdim ikinci gelişim bu doktora bugüne kadar hiç bakılmamasına çok şaşırdı doktorum da. Şaşkın ve şok halindeyim ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilemez haldeyim. Yatışım yapıldı operasyon yarın olacak. Merak ediyorum nasıl olacak ne olacak işlem sorasında acı sızı oluyor mu anlıyor musun yapılan işlemi sonrasında nasıl olacak diye ver bir kızım var daha haftamız erken ay bilmiyorum başa hakkımızda hayırlısı olsun. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin tüm hamile annelerimize içinde de bana

emel16 ay hiç korkma bende çok korkuyordum ama korkulacak kadar birşey değil, zaten narkoz veriyorlar çıkınca biraz ağrın oluyor onda da ağrı kesici veriyolar serumla o çok rahatlatıyor ilk başta idranınj kanlı yaparsın korkma, bi kaç gün kanaman olur ama geçiyor telaşlanma. İdrarını yaptıkça peçeteyi ıslat sana orana tut silme işlemi yapma yıkayadabilirsin. İnşallah kolay atlatırsın

emel16 ameliyat sonrası 1 2 saat adet sancısı haricinde hiç ağrım olmadi çok şükür 2 gün kendi başıma tuvalete gittim geldim sadece biraz oturup veya bir tık ayakta kalma süresi uzayınca dikislerde batma tarzı olaylar yaşanıyor geciyir sadece enfeksiyon olmamaya dikkat edin zaten operasyondan sonra yoğun antibiyotik tedavisi uyguladı doktorum 15 gün 2 farklı antibiyotik hap kullandım simdi de niloi yağını kullaniyorum her gün kısa bir dus alıp çamaşırını değiştirip yağdan 4 5 damla damlatiyorum doktoruma sordun onayladı bende biran önce 35 olmak istiyorum umarım sizde böyle güzel haftaları görürsünüz sağ salim kucağınıza alırsınız stres oluyir mutlaka insanın elinde değil ama yine de düşünmemeye çalışın olumlu düşünmeye çalışın bebeğinizi kucağınıza aldığınızı hayal edin ben öyle yapıyorum çok geçmiş olsun şimdiden sormak istediğiniz birsey olursa yazarsınız her zaman cevaplarim

Nuraaaay11 inşAllah cnm çok sağol bilgilerin için, işlem sırasında acı yada yapılan işlemi anlıyor musun? Bir de lokal anestezi mi genel anestezi mi oldun,,