Limonlukekkk rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuldu ilk hamileliğimde. 19. Haftamin sonuna doğru nişanım geldi açılmam oldu. O gün tansiyonum yüksekti ve çok fazla öğürme kusma oldu vücut aşırı zorlandı bu sebepten nişan gelmiş olabilir diye düşündü doktorum. Devlette hiçbir sıkıntı yok denilip gönderildim. Bir kac gün sonra özelde randevum vardı bir gittim nişan gelmiş açılma var rahim boyu 45mm olması gerekirken 8mm falan çıktı acil serklaj dedi. Doktor serklaj yaptı 1 hafta sonra muayeneye gittim ama bebek dikislere dayanmış açar bunları rahim boyu 4mm olmus daha yukarı dikiş atılması lazım dedi o zaman perinatologa gönderdi o adam dikiş attı işte 1 ay falan dayanabildi enfeksiyondan dolayı doğmak için zorladı bebek rahim yırtılmaya başladı serklajdan dolayı acil sezaryene alındım 27. Haftada. 2 gün yaşadı kaybettik. 2 sene korunduk yeni bırakmıştık işte korunmayı. Doktorum artık bütün hamileliklerinde serklaj olması gerekiyor dedi. Aslında bilemeyiz belki serklaja gerek bile olmaz dikişsiz bile gider hamileliğin ama riske atılacak bir durum değil dedi. O yüzden doktor arayisindayiz. Bu durum canımı sıkıyor iyice normal bir hamilelik olmuyor hep bir zorluk çıkıyor 🥺