Ddag Merhaba kizlar. Ben 11+2 gunluk hamileyim. Dr en basta folik asit verdi fakat ben kullanmadim aile hekimim decavit verdi 10 gundur kullaniorum kendi dr umda folik asitide kullan dedi 3 ayi gecince birakilior ya bana sen devam et dedi kullanmadgm icin. Merak ettigim ikisi ayni anda fazla diyenler var kafam karisti. Ayni anda kullandiginiz vitaminler var mi ? Sizin dr lariniz herhangi bisi dedi mi?
NaimeYilmaz Ddag nie hiç folık asit kullanmadnki? Gereksız gorse vermezdı doktorun herkezn degerlerı farklı cıkar ben 3 farklı hap 1 damla kullanıorm ..
Elif4334 Ddag folik asit gebelikte kullanabileceğin en önemli ilaçlardan birisiydi ihmal etmemen gerekliydi ve dün de söyledim biraz tepki alsam da doktor gerekli görmediği vitamini niye versin illaki bi eksiğin var ki veriyo doktorun verdiği ilaçları kullanmalısınız şu anda 4 vitamin birden alıyorum ona rağmen zorlu geçiyo hamileliğim
Sara Ddag Zaten decavıt ve folik asit terkibi bır.birine okşar yanı her hangı bırısın de atsan olur.❤❤❤Yanı korkma zaten decavıt atıyosun.Hemde decavıt tsh yuksek cıkan gebelerede cok onerıyolar 😍
Hatice_2592 Ddag korkma ve doktorunun dediği tüm vitaminleri düzgün bir şekilde kullan herkesin durumuna göre farklı vitaminler veriyor doktorlar mesela bana hem kan ve demir ilacı hem folik asit hem d vitamini hemde iyot başlandı sana yaptıkları tetkiklere göre hamileliğinde bebeğin en çok ihtiyacı olan vitaminlere göre ilaç veriyor doktorlar hamilelik süren ilerledikçede vitaminlerinde değişiklik yapıyorlar ondan için rahat olsun canım😊😊
Ddag NaimeYilmaz cok bulantim vardi ve asiri istahsizdim. Hicbisi yiyp icemedm o yuzden onuda ihmal ettim. Simdi yeni yeni toparlaniorum kusma ve bulantim biraz azaldi o yuzden yeni yemege basladim ole kullaniorum artik.
NaimeYilmaz Ddag Aynı durumu yaşadım. Sabah 5te kalkıp 2 kraker pesıne hapı ıcıp yatardm . O hapı ıcmek bazen 3te kalktıgımı blıorm uykumu bılerek bölerdm ıcebılıym dıe umarım bır sorun yasamazsn cok onemlı cunku... Bu dakkadan snra doktorunu dinle bence. Test sonuclarını onlar goruyor sonucta biz bilemeyiz. Doktoruna guvensızlıgın varsa degıstıreblesn tabi . Daha yolun basndasn
NurGrlek Gebelikten öncede folik asit kullandım gebeliğin ilk 3 ayındada folik asit önemli kullanmalısın 3 aydan sonrada kan hapı ve decavit verdi hala kullanıyorum
Yasmnn Folik asit ilk başlarda çok önemli decavit de öyle hatta doğumdan sonra da devam ediliyor diye biliyorum
ipeksfr Ben her ikisinide kullandım . 12. Haftada tahlillerimde ikiside normale dönmüştü . Bıraktırdı. Ben bir zararlarını görmedim hiç.
Ozgeulnc Ddag 7+3 üm bana doktorum ikisinide aynı zamanda verdi kullanıyorum , biraz decavit zorluyor beni sadece büyük olduğu için yutamıyorum ama mecburuz☺🤰
Mutlu Ddag ben 22 haftalik hamileyim hala kullaniyorum 2 sinide .folik asit zaten cok onemli bi hap benim doktotum hamilelik boyunca kullanicaz dedi
Slalaylay Ddag bana doktorum folik asit vermedi decavit ve kan hapı verdi kendisine de sordum folik asit vermediniz diye o da decavit ve kan hapındakinin yeterli olduğunu söyledi başka bi doktora daha gittim o da yeterli olduğunu söyledi aldıklarımın.
jrarya Ddag 7+6 yım folik asit ve decaviti birlikte kullanıyorum folik asitim bi haftaya biticek decavite tek devam edicem
Senaakif Ddag canım folic asiti hamıle kalmayı düşündüğün itibaren kullan bebek için okadar onemlı bı ilaç ben hep ıkısını bır kullandım doktorun denmişse kullan mıllete ne bakıyorsun
Acemihamileee Decavitin iceriginde folik asit var açıklamasında, doktorumda içeriğinde gunluk alman gereken miktar ile eş değer demişti. Değeriniz normalden düşükse ondan ekstra al demis olabilir. Ama en iyi aklinda kalmasin kendi doktoruna sor