gzm_42 Nazo77 yok yok gerilmeyin bence mutlu olun yaa ne güzel geç öğrendiniz bu bir avantaj canım gerilme mutlu olmaya bak 😂😂 Dedim ben sende Çok lüzumsuz bir tartışma yani belliki aynı düşünmüyoruz yorum yapması bile saçma 😂😂 Dedin ondan dedim ay
ezgi-esk Nazo77 Detaylı ultrasonla bebeğimin pulmoner kapak yokluklu fallot tetrolojisi olduğunu öğrendim. Daha sonra kalbi su topladı vs. Doktorun kadın veya erkek olması tabiki tercih meselesidir ama gebelikte detaylı usg yaptırmak tercih meselesi olmamalıdır. Kaldı ki radyoloji değil perinatoloji doktorunda da yaptırabilirsiniz. Ne olursa kabulüm farklı bir olay. Ama anne karnında artık çoğu şeye erken müdahele edilebiliyor. Doğduğunda farkedilmesi geç olacak bir hastalık olabilir. Sonuç olarak tedbiri alıp takdiri Allaha bırakmak gerek. Bence çoğu kişiye gereksiz yükselmişsiniz. Takviye vs kullanıp kullanmamak bazen tercih meselesi olmayabiliyor. Folik asit kullanmayabilirsiniz mesela ama 16 haftadan itibaren kan ilacı kullanmanız gerekir. D vitamini kullanmanız gerekir. Bunlar bebeğiniz ve en önemlisi sizin sağlığınız için. Ben bütün yorumları okudum bazıları hariç hadsiz bir yorum görmedim. Sizde buraya yorum yapılsın diye post açmışsınız zaten çoğu arkadaşımız da gayet normal yorumlar yapmış.
Nazo77 ezgi-esk Uslüpsuzu hos bulmuyorum ki bu benim yükselmiş halim değil.Bende normal olanlara normal cevap verdim diğerlerini engelledim zaten.Doktorum kan ilacı ve d vitamini takviyesi gerek görmedi şuanlık uzman olduğu için onu önemsiyorum üzgünüm.Perinatoloji bölümündende kadın doğum doktorunun verdiği izinle randevu alabiliyorsunuz yaptırıp bunu nasıl bilmiyorsunuz hayret ettim doğrusu.Başka bir yolu yok çünkü devlet için.
Fatma96 Nazo77 kendin dilersen başka doktora danış benim etrafımda herkese doktorlar önermiştir heee yaptırmamak senin sorumluluğun tabi yarın birgün bi sıkıntı olursa devlet sorumluluk almaz biz söylemiştik der söylemiş çünkü ama üstünden aydınlatmadan belki doktorun önemsiz görüşü senide böyle bi düşünceye sokmuş olabilir malasef devletteki doktorlar sen kendini önemsemezsen onlar hiç önem vermiyor 🤷🏼♀️
ezgi-esk Nazo77 Perinatoloji sadece devlette değil özelde de var. 3. Gebeliğim özelde yaptırdım yan dal vs açtırmak gerekmiyor özelde yaptırmak için. Detaylı ultrason çoğu şeyi gösteriyor ve yapılması gerekli. 2li test felan olasılık testi güvenilir değil. Ama detaylı usg güvenilirliği yüksek bir muayene şekli. Tabiki yapan doktorun uzman olması da önemli. Bebeğin vücudundaki küçüçük damara kadar görüyorlar. Allah kimsenin başına vermesin tabi ki ama başına bir şey gelmeden çoğu şey gereksiz geliyor insana. Mesela folik asit otizmi tetikliyor diyorlar ama folik asit eksikliğide bebekte omurga sorunlarına sakral gamzeye vs sebep oluyor. Bende desteklemiyorum bazı şeyleri örneğin şeker yüklemesi açlık tokluk kan şekeri baktırmak daha makul geliyor bana. İnanın bana çok üstten konuşuyorsunuz 3. Gebeliğim ve yeterli bilgi donanıma sahip olduğunu düşünüyorum bu konularda.
Fatma96 Nazo77 benim gittiğim doktorlarda çok ilgisizdi hep ben üstüne düşüp sordum bazısı tersler cvplar bile verdi öyle söylim benim ikinci olduğu için daha tecrübeliyim tabi senin ilk olduğu için belki bianlık dalgınlık yada boşluğuna gelmiştir 2 li 3 lü şeker taraması detaylı usg hepsini yaptırmamı söyledi ama biride yapmak istemezsen senin tercihin dedi yani demek istediği sorumluluk bizden çıktı gibisinden
Nazo77 Fatma96 Zaten sorumluluk almamak için önerdiğini biliyorum.Yukarkarda yazdım bu anlaması güç birşey değil.Böyle bir hesabı kimseye sormam zaten benim tercihim oluyor.Bugün doktorla tartışan kaç kişi gördüm bana bu tür davranışlar çok ters geliyor.Doktorun gerekli görmediği takviyelere bile yorum yapanlar çok komik duruyor gerçekten uzmanlık nedir nasıl alınır biraz araştırılmalı.Defalarca yazdım gittiğim doktor gayet önerilen biri.Size öyle gelmiş olabilir ama benim idealimdeki doktor çok şükür.
Nazo77 ezgi-esk Bende günlerdir araştırıyorum ve DEVLET için perinatoloji bölümüne kadın doğumun izin vermesi gerektiğini yazdım birbirimize cevap veriyorsak yazdıklarımızı okuyalım.Günlerdir sayısız uzman dinledim hiçbiri mutlaka yaptırılmalı demedi.Ama buradaki uzmanlar maşaAllah.Bu üslup kimseye yakışmıyor stresinizi başka yerde atın engelliyorum güle güle.
ezgi-esk Nazo77 Engelleyerek gerçeklerden kaçmaya mı çalışıyorsunuz? Tam olarak ne istediğinizin farkında bile değilsiniz gereksiz bir ego kasıyorsunuz burdaki kimse sizin kötülüğünüze bir şey yazmamış hiçbir uzman sizi bir şey yapmaya zorlayamaz. Aşı test ilaç hiçbiri zorunlu değil. Ama bebekteki anomalileri tespit edebilmek için detaylı usg şarttır. Yaptırıp yaptırmamak tercihtir ama yaptırmamak tedbirsizliktir. Engelleyebilirsiniz bence burda sizin ve bebeğinizin iyiliğini düşünen insanlar vakitlerini boşa harcıyor. Ego kasmaya devam edin. Okuyup araştırıyorum izliyorum dinliyorum yazıyorsunuz ama gerçekten cahilsiniz.
Seymalar Nazo77 erkek doktor tercih etmeyip gerekli takviyeleri kullanmayıp bebeğin değerleri iyi mi diye Google dan bakmanız ahahahaha tebrikler güzel anne 🙂 doktorunuza sorsaydınız bebeğimin değerleri nasıl diye gayet görüşlerini önemsediğiniz bir uzman doktorya 😊
Nazo77 Seymalar Değerlere bakan sadece ben miyim başka bir konu gördüm bunlar ne anlama geliyor diye😅 Gerçekten kurduğunuz alaka mükemmel 🤭Bunu herkes merak eder devlette onca insan sıra beklerken boş konuşmak istemedim yoksa siz o kavga edenlerden misiniz çok çirkin
dmla_ Merhaba yine ben hayırlı olsun canım geç olmuş güç olmasın diyelim ben özel kontrolüyüm benim doktorum 25 haftada detaylı ya girmemi söyledi ve kendisi Anlaşmalı oldukları yere gönderdi devlet de sizi yönlendirmesi gerekiyor zaten
dmla_ Nazo77 yorum yapmak için olabilir ister 10 cocuk dogurun ister hiç dogurmayin karniniza o sorumluluk yüklenince bazen doktorlardan bile iyi doktor olabiliyoruz ki bi kac boş insan yüzüne annelik sorgulanmasın eğer annelik sorgulamak istiyorsanız aynaya bakın
dmla_ Karşısınızdakide bir anne cahil kelimeleri yapmayalım sınırımızı bilelim insan gibi sormuş olabilir kadın erkek farkedebilir benim detaylı mi yapan erkek di doğum hocam da erkek ama kontrolumu yapan bayan hoca insan kime güveniyorsa ona yaptırmayı tercih edebilir bu kimseyi ilgilendirmez üslubumuzu bilin lütfenn
Nazo77 dmla_ Canım boşver ya engel ne için var gerçekten uğraşamam insanlar nerede olduğunun farkında değil ve bilişim suçlarının detaylarını bilmiyor😅Canı sıkılan nette sarıyor işte ne yapsın birgün mahkeme yolu görünür onlarada🤭
dmla_ Nazo77 kimin neyle mücadele edildiği bilinmez olmicak diye düşündük bizde ilk başta eşimle cunku en pahalı doktora gittim bana kanser olduğumu söylediler rahim kanseri ama meğersem o gördükleri sıvı benim evladımmis başka doktora gitmeseydim o doktorla devam etseydim suan değil anne olmak anne kelimesinin a sını bile olamicaktim benim erken öğrenme sebebim kanser şüphesi ile başka hastaneye gitme sebebim ile ortaya çıktı hamileligim
dmla_ Çevremde çok anne olmuş hamile kadın çok görüyorum kontrolere gidip ilaçlarını kullanmayan o kadar şey yapmayan eski devirde böyle bisey yoktu bile ailemiz sagliklimiyiz kizmiyiz erkekmiyiz diye bilmemisler Rabbimin verdiği can ister saglikli olsun ister sağlıksız bizim evladımız niye sağlıksız diye alicakmiyiz karnimizdan kiyacakmiyiz
Nazo77 dmla_ Bu tür yorumları yapanların çoğu o cana kıymayı düşünenler zaten.Bu sebeple ne halleri varsa görsünler.O testlerde olumsuzluk çıksa doğsa bebeğim sağlıklı olsa sanki onlar hesabını verecek bunun öyle böyle saçmalık değil.