Nazo77 143i53 Yani bir senedir dikkat etmiyordum diyeyim.Ama kilodan dolayı olmayacağını düşünüyordum niyeyse +30 kiloyla hamile kaldım bende şoktayım tabiki 7 kilosu gitti ne hayırlı çocuk maşaAllah😅
Sedadvc Nazo77 Ay bütün erkek doktorlar da sizi bekliyordu zaten. Gelse de bir karnına baksak diye 😂😂 Ben de özellikle erkek doktor aramıyorum. Kim daha iyiyse onu seçerim. Sağlık bu sonuçta. Hele ki hamilesiniz. Bebeğinizin sağlığı. Zaten geç fark etmişsiniz, birçok test ve takviyeden mahrum kalmışsınız hala doktor cinsiyeti peşindesiniz.
143i53 Valla sabirlimi rahatmi cinsiyetide merak etmemissin bu zamanin insani degilsin😂gebelikte zayiflayanda varmis yuksek kilolarda duydum
Nazo77 Hatcsezgin aile sağlığı merkezlerininde böyle bir hizmeti var sanırım birkaç sene önce arkadaşım gitmişti.
Hatcsezgin Nazo77 sağlık ocağı takipliyim hiç böyle bir eğitim duymadım, ben devlet hastanesinden aldım.
Hatcsezgin Nazo77 Detaylı çok önemli, böbrekler ve kalbe bakıldığı için daha hamilelikte ilaç kullanımı yada doğumda hemen müdahale gereken durumlar görülüyor. Kesinlikle aksatmayın. Perinatolog daha iyi radyologtan.
Nazo77 Hatcsezgin perinatologlarda genelde devlet hastanelerinde çalışıyor.Önce muayene gerekli görürse detaylı ultrason yapıyorlar öyle yazıyordu mhrsden randevu almak istediğimde.
Hatcsezgin Nazo77 gebe okulunda çok kolay devlette bulduklarından bahsetmişlerdi arkadaşlar mhrsden, ben özelde yaptırdığım için bilemiyorum tam. Ama kesinlikle perinatolog daha iyi çünkü gebe uzmanı demek zaten çok daha detaylı bakıyorlar radyaloglara göre.
Fatma96 Nazo77 canım devlette yaşil alandan perinotolajı için kayıt açılıyor öncesinde sonrasında mhrsden randevu alabiliyorsun boş randevu bulmak çok zor ama ihmal etme derim bana kalırsa en önemli testlerden biri yanlış anlama lütfen belki sen kendini yanlış ifade ettin ama ben sıcak bakmıyorum demissin bu seninle ilgili değilde miniginle ilgili nasılki dünyaya geldiginde bi hastalıkta doktora getirmen gerekse buda öyle bişey senin için diyorum bunu bide ilk gebeliginmiş önceliğin lütfen sağlığın olsun mahremiyet düşüncene saygı duyarak bunu söylüyorum 🤲🏻🥹 detaylıdan sonra istersen tekrar kadın doktora devam edebilirsin ☺️
Nazo77 Hatcsezgin Sağlık ocağı takipli olunca ne oluyor her ay düzenli doktora gitmiyor musunuz?Benim ilk hamileliğimde hiç bilmiyorum 😅
Nazo77 Hatcsezgin Bende randevu buldum diye sevinip almak istediğimde tıpta ileri uzmanlık gerektiren bir poliklinik olduğu için önce ana dal olan kadın doğumdan muayene ve tetkitler sonucu takip gerektiren hasta olarak sisteme kaydedilmediğim sürece mhrsden randevu alamazmışım Perinatoliji için öyle uyarı verdi.
Hatcsezgin Nazo77 hayır gidiyorsunuz sağlık ocağında tahlilleriniz alınıyor kan idrar tansiyon şeker, kilo takibiniz yapılıyor, birde tetanoz aşınız, bazı haftalarda çağırıyorlar hepsine bakıyorlar.
Ecekrk Nazo77 detaylı önemli bebeğin organlarında vs bir sıkıntı varsa ona göre doğuma hazırlık yapılıyor yani kalbinde birşey varsa Allah korusun kardiyoloji yoğum bakımı olan bir hastanede doğurtuyorlar vs vs ayrıca detaylıda sadece karnınızdan bakıyor doktor yani sağlık bu kadını erkeği olmaz bende kadın doğum doktorumun kadın olmasını istedim daha rahat olmak için ama detaylıda erkek doktora yaptırdım sonuçta önemli olan evladımın sağlığı
Sedadvc Ecekrk Ben de bunu söylemek istediğim için rahat ilan edildim. Hala diyor ki kendin gibi rahat bir erkek doktora denk gel. 😂
Nazo77 Hatcsezgin hastanede de her muayeneden önce kilo ve tansiyon ölçümü yapılıyormuş bugün öğrendim.
Rabiamina Hatcsezgin 18 haftalık hamileyim. Sağlık ocağım bir kere çağırmadı. Hangi haftalarda çağırıyor hatırlıyor musunuz