Cansu-2600 öncelikle doğum seklin ne olursa olsun kendini asla korkutma bak bu çok önemli sezaryen de olsa normalde olsa bebeğini sağ salim kucağına almış olursun ha gönül ister ki normal olsun ama önemlisi sen ve bebeğin sağlığı benden sana naçizane tavsiye eve geçer geçmez normal doğum yaptiysan da sezaryen olduysa da duş al dr zaten sana soyler banyoda memene masaj yap ki sutun cabuk insin emziriyorum diye homini gırtlak yeme aldığın kiloları vermen zor oluyor bu arada deli gibi yiyesin çok çabuk acıkıyorsun bu arada gaz olur korkusundan yememezlik yapma sütün ne kadar kaliteli beslenirsen bebeğin de o kadar kaliteli beslenmiş olur tecrübe ile sabit 1 gün ara ile her gün banyo yaptır bebekler suyu sever rahatlar gazını kolay çıkarır masaj yap bol bol zeytin yağı ile bide kış bebegi olacak Bi uyku tulumu al nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama çok işe yarıyor kucağa alışır diye korkma bebeğinle ne kadar temas halinde olursan sütün o kadar artar bol su iç emzirirken memenin kahverengi yerini komple emmesine dikkat et öbür türlü meme ucu çatlağın olur ve bunu hiçbir anne istemez 2 saate 1 gece gündüz emzir gündüz o günün sesinden mahrum bırakma ama gece de Bi o kadar sessiz ve karanlık olsun ki zamanla gece gündüz kavramı olsun yoksa sıkıntı yaşarsın eğer sarılık olursa ki inşallah olmaz düzenli sağ ver ve emzirmeyi ihmal etme sende drun banyo yapabilirsin dediği an düzenli duş al hem sütün iner hem rahatlarsın gece özellikle sarılık olan bebekler uyanmada ve emmede güçlük yaşar o yüzden yatmadan önce sağ sütünü gece kalktığın da kolaylık olur bebeğini yatırınca tekrar sağarsın ki öbür uyandığın da hazır olsun sabah kalktığın da da emzirirsin ki sadece biberona alışmasın annen kaynanan kardeşin görümcen yanında kim kalacaksa her fırsatta bebegi ver ve uyumaya çalış ha kimse olmayacaksa da bebeğini uyut ve sende uyu uyku en önemli şey ilk zamanlar 2 doğum şeklinden hangisi olursa olsun hele ki sezaryen illa ki ağrıların olacak ama unutma ki sen Bi canlı getirdin dünyaya ve bu ağrılar çok normal ve geçecek tadını çıkar her fırsatta kucağına al sev öp kokla kucağında yatır bunlar çok güzel şeyler ve gitti mi gelmeyecek şeyler inan bana bol bol kokla sev insan özlüyor unutma sana en büyük desteği veren yine sen olacaksın sen iyi olursan bebeğin de iyi olur sağlıkla gelsin
Kusura bakma çok uzun oldu aklıma gelen bana söylenmeyen ama benim kendi yaşayınca öğrendiğim her şeyi yazmaya çalıştım
Son olarak sütün çok fazla gelirsen yani fışkırır gibi gelirse önce biraz sağ sonra emzirmeye başla yoksa bebeğin boğulur gibi olur korkarsın ben çok korkmuştum bana söyleyen olmadı Buda aklıma gelen son tavsiye 🥰❤️🔥