DENIZ_55 Ben bunda 8 ay önce erken dogjm yaptim erkek bebeğim oldu 5 gün sonra kaybettim ismini Göktürk düşündük hep sonra koymak nasip olmadı eşim bi oğlum daha olursa koyarım diyor ben istemiyorum ben Göktüg koyarız dedim oda yok Göktürk dedi sizce Göktürk koymak doğru olurmu bilemedim eşime ben izin vermem dedim siz olsanız ne yapardınız bi erkek bebegin olacagini bilsen koyarmisiniz bana akıl verin lütfen 😥😥
prenseshanim999 DENIZ_55 zaten koymussunuz gokturk ismini vefat eden oglumuza. O sizi cennette bekliyo olacak. Eger olursa yine erkek cocugunuz baska bi isim koyun bence
Guzelanne56 DENIZ_55 ben hamılelıgımı ogrendım erkek olursa vefat eden oğlumun ısmını koyucam dedım bu esna da herkes bı an tepkı gosterdı bende hocaya sordum hoca sakın dedi bazı melek bebekler ısmını başkasında ıstemez yanına almak ıster bızım koyde çok sevilen bı çocuk vardı o olunce yakınları yenı doğmuş bebeklerine koydular o bebekler yaşamadı ısmını vermek istemedi dedi sakın dedi ben bunu duyunca asla koymam dedım korktum
ggmom DENIZ_55 canım sonucta bir insan doğdu ve melek oldu bir isim düşünmemiş olsanız neyse ama.onun bir mezarı olacak ve isim olarak bebek degil düşündüğünüz isim yazar tekrar aynı ismi koymak bence olmaz ikinci çocuğunuz büyüdüğünde Göktürk abin vardi bir de diye anlayacaksınız yani . Bu arada benim de ilk düşündüğüm isim oydu o sıra çevremde belki4 tanidik Göktürk koydu ben de Göktuğ koydum :) adıyla yaşasın insallah
Femay DENIZ_55 DENIZ_55 öncelikle başınız sağolsun, bende düşük yapmadan önce ismi belliydi bebeğimin mezar taşına onu yazdırdık. Ben doğru bulmuyorum ölen bebeğin ismini kardeşine koymayı. Eşim de çok beğenerek seçmişti diğer çocuğuma da bunu koyucam dedi ama asla izin vermedim bana doğru gelmiyo açıkçası.
DENIZ_55 Guzelanne56 bunu ilk defa koydum ben ona o ismi verdim okunmasada öyle sevdim mezarinada o ismi yazdıracam dedim konu kapandi
YETM3009 Guzelanne56 Bende 11 ay önce erken doğumla ikiz bebeklerimi kaybettigim şuan yine hamileyim ilk gebeligimde kızıma koyduğum isim içimde kalmasına rağmen bu gebeligimde koymak istemiyorum. Nedense aynı kaderi yaşar diye korku var içimde bence sende koyma
Minikklerinannesi5 Bizim memlekette şöyle bir söz var kimin adını koyarsan onun kaderini yaşar derler. Mesela benim ablamı 5 yaşındayken kaybetmişiz ve şimdi benim bir kızım olacak ismini koymak için çok düşündüm ama bu söze de inancım var bi taraftan o yüzden koymama kararı aldım ama şöyle de bir şey var kayınvalidem 2. Doğumunda 1 aylık bebeğini kaybetmiş adını 3. Doğumundaki bebeğine koymuş eşimin kardeşi 24 yaşında ve çok şükür sağlığı yerinde. Yani kısacası biraz kişiye göre değişen bir konu. Ben olsam koymam çünkü o diğer bebeğimin adıydı kaybetmiş olsamda o artık bir melek ve bir gün mutlaka kavuşacağım derdim.
DENIZ_55 Minikklerinannesi5 aynen bende öyle düşündüm eşimede dedim onu ben hep öyle sevdim mezarına gidincede oyke seviyorum istemem kabul etmiyorum goktug olsun yada başka istedigini koyalım o olmaz dedim
DENIZ_55 ggmom ben düşünmüyorum zaten eşim istiyor dedim anladıysan b3n istemiyorum ben goktug istiyorum yada farklı kaybettiğim bebeğim Göktürk du
DENIZ_55 Femay sağol teşekkür ederim seninde basın sagolsun ben zaten istemiyordum senin gibi şimdi sizin fikirlerinizden sonra daha çok kararlıyım koymamaya
NilsunThmz Bende aynı ismin koyulmamasından yanayım. Aynı kaderi yaşar derler, korkarım açıkçası. Bir de biraz şey gibi olur ikinci çocuğunuza, seni ölen abinin yerine koymaya çalışıyoruz gibi bir psikolojik durum yaratır bence hiç gerek yok böyle bir şeye.
DENIZ_55 NilsunThmz ben oyle istemiyorum ne çocuk için nede kendin o ismi koyarsam o bebegi severken hep öbür kaybettiğim gelir sanki onu unutmak için seni yaptık gibi algı yaratmak istemiyorum o yüzden istemiyorum bi yerde Göktürk yazısı görünce aklıma geliyor o yüzden koymak istemiyorum
Bubu_ DENIZ_55 ben de bebeğimi kaybettim dini olarakta isim vermemiz gerektiğini öğrendim doğru yanlış Allah bilir benim bebeğim 9 haftalıktı cinsiyetini öğrenmeden gitti yavrum ama babasıyla ortak isim koyduk ona adı Deniz ne olursa olsun o bir can siz de annesiniz doğmamış olsa da evlat ❤️🙏🏻
Rumay DENIZ_55 koymazdim cunku Göktürk diye bir evladınız olmuş zaten ancak vefat etmiş…ilk çocuğunuzu anmak isterseniz nasıl ayırt edeceksiniz 2. Çocuktan. Bir de isim mi kalmadı yani illaki içinize sinen başka isim bulursunuz.
DENIZ_55 Rumay aynen bende dediğim gibi sen gibi düşünüyordum acaba yanlışmı düşünüyorum diye sizlere sormak istedim ve kararım doğru imiş teşekkür ederim cevap verdiğin için
NilsunThmz DENIZ_55 bencede çok haklısınız. Eşinize de aynı bu şekilde açıklarsanız anlayacaktır diye düşünüyorum.
DENIZ_55 NilsunThmz teşekkür ederim bunu böyle dememiştim ısrar ederse açıklarım başka isim koy ama onu koyma derim teşekkür ederim hersey için beni aydinlattiginiz için 🥰