Kbr2611 Smeyrq teşekkürler aman olmasın bir de Enfeksiyon var tetikliyor kisalmasini diye korktum.. umarım hep normal olur 🙏
Tomucuk12 minnosbirkiz bırde bır teknık le olculmesı gwrekıyormus.. oyle olcesse kısa olcuyormus… hoca hoca gezdım bıraz :)
minnosbirkiz Tomucuk12 üüff insanları korkutuyorlar ya 🙄 şimdi benim bu ölçümlerden hangisi doğru ne bilicem, muallakta kaldım, en doğru ölçüm nasıl yapılıyor acaba
asyap minnosbirkiz idrara sıkışıkken yapılan doğru başka türlü görmek çok zor ben perinatolog takipliyim her zaman idrara sıkışık yapar doktorum her kontrolde
minnosbirkiz asyap yaa çok sevindim, idrara sıkışıkken 40mm çıktı, 1 gün arayla bu kadar fark çıkmasına şaşırmıştım bende, ama yinede dikkat ediyorum, eğer mecburi değilse çok eğilip kalkma hareketleri yapmıyorum, kendimi yormadan günlük yaşantıma devam ediyorum
Tomucuk12 asyap İnanın ilk kez gördüm hiç idrara sıkışık yapmadılar üç farklı perinatologa göründüm hepsi hoca
Kbr2611 asyap ben de Perinatolog takipliyim fakat sıkışık gel vs demedi hiç. İdrara sıkışıkken daha mı kısa çıkıyor daha mı uzun acaba
HAvvAHmet Kbr2611 Servikal.uzunluga nasıl bakıyorlar acaba alt muayene ile mi karından mi anlıyorlar ben de yarın gircem ayrintiliya
yokusbebek HAvvAHmet Benim doktorum ayrıntılıda söylemişti. Ama diğer muayenelerde de söylüyor. Perinatolog kendisi. Her muayenede çok detaylı bakıyor. O yüzden mi her muayenede söylüyor yoksa diğer doktorlar da söylüyor mu bilmiyorum.
Kbr2611 HAvvAHmet normal bi kontrol ise karından bakılıyor benim de öyle bakıldı. Bir sorun olursa alttan bakıyorlar sanirim
asyap minnosbirkiz uzun süre oturmama ayakta kalmamaya da dikkat ederseniz bi sıkıntı olacağını sanmıyorum geçmiş olsun
Tomucuk12 minnosbirkiz tam anlamadım idrara sıkışıkırken yüksek idrara sıkışık değilken mi daha az çıkıyor
1melekgz En iyi ölçüm alttan olan ama genelde karından ölçüyor doktorlar bi sıkıntı var ise o şekilde alttan ölçüyor. Kasılma sanci karında sertlik vs durumu var ise alttan ölçttürün bence
minnosbirkiz asyap hepsini yapıyorum ama ölçülü bi şekilde, sağlıcakla herkes sürecini tamamlar inşallah
asyap Tomucuk12 bende perinatolog takipliyim iki kaybım var hatta rahim ağzı yetmezliğinden bir öncekinde vajinal serklajım vardı hep idrara sıkışık muayene oluyordum bunda abdominal serklajlıyım yine her seferinde sıkışık gelmemi istiyor eğer sıkışık değilsem rahim ağzını ölçemiyor sıkışıp tekrar muayene oluyorum bana da mantıklı geliyor baskı olunca açıklık varsa eğer tam görülür her doktorun yaklaşımı farklıdır yine biz doktor değiliz vardır bi bildikleri iki hekiminde biz tecrübelerimizi yazıyoruz sadece
Tomucuk12 asyap evet çok haklısınız hangi şehirdesiniz belki her şehirdeki doktor başka ekollü takip ediyordur çünkü ben de burada üç farklı prenatala gidiyorum hiçbiri bu şekilde ölçme belki de o şekilde ölseler benimki daha yüksek cıkacaktı
asyap Tomucuk12 antepteyim ama benim doktorum yüksek çıksın diye değil gelebileceği en kısa nokta ne onu ölçmek için idrara sıkışık ölçüyo en kısa halini görüyorum tam tersine idrara sıkışık ya da vajinal bakarsa bence daha düşük çıkar yani benim doktorumun yaklaşımına göre
Tomucuk12 asyap aslında oda cok mantıklı geldı bana.. belkıde bı sekılde ölçmek daha rısklerı belırtıyor..
asyap Tomucuk12 vajinalde sıkışık bakmıyorlar zaten vajinal ölçüm doğrudur karından bakılan idrara sıkışık ölçülüyor çok zor durumda kalmazsak benim doktorum vajinal bakmıyor
bebeimibeklerken33 Kbr2611 benimde detaylıda 33 mm dedi kağıda da yazmış. Normal dedi detaylı doktoru