tani Kızlar her kese selam. 1 hafta sonra Rusyaya taşınacağız. 2 aylık bebeğim var. Çok merak ediyorum Rusyada bebeğime uygun bir doktor bulabilir miyim ? Her ay bebeğimi doktor kontrolüne götürmem gerek ki, sağlığı ile ilgili her şeyi bileyim. Hem ben tesettürlüyüm , acaba nasıl olur, müslümanlara ve müslüman bebeklere karşı acımasız gibi davrana bilirler mi ? 🥺
_Minik_ tani yok niye acımasız davransınlar, orda yaşayan bir çok müslüman var, tesettürlü de var, azerbaycan türkü de çok fazla. Baya da kültürlü ve saygılılar. Doktor konusunda da hiç endişelenme, çok iyiyler, yöntemleri yaklaşımları daha iyi
Ksniak tani rusyada çok fazla millet yaşadığı için çok müslüman var, rahat olun. Ben çok iyi Rusça biliyorum, yardıma ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz.
Mucizeayla tani valla biz annemlerle ablamla evrak işi için 10 sene önce gittik oraya anneannemler ordaydi o zamanlar biz annemlerle kapalıyız şehirde gezintiye çıkalım demiştik insanlar yanımızdan uzaklasarak geçiyordu neden böyle geciyolar diye sormuştum bizi bombacı saniyolar demişti tam tesettürlü yoktu orda hiç görmemiştim on dakika sonra da polisler geldi yanımıza bizi şikayet etmiş görenler 😁 karakola gidip parmak izi vermiştik Allah’tan dedemi taniyolarmista polisler bıraktı geri 🤣 şuan nasıl bilmiyorum ama çocuk yardımları konusunda iyi olduklarını biliyorum
Dm_1234 tani 11 yaşıma kadar Rusya’da yaşadım okudum ailem hep şunu diyordu siyahlar beyazlar ayrımı vardı müslüman insanlar genelde esmer olduğu için ayırt ediliyor kolaylıkla ve biraz ayrım söz konusu olmayan yer yok diye düşünüyorum ben okul eğitim ise Türkiye’de okuma diye bişey yok herşey para ile oluyor eğitim sistemi berbat özel okullarda verilen eğitimi Rusya’nın devlet okullarında görüyordum üç dil öğrendim geldim ben asla eğitim bir değil yaşam ise çok zor orda tane ile aile kişi sayısı kadar poşete meyve sebze atarken Türkiye’de yıl 2024 burada aynı şeyleri insanlar yaşamaya başladı yani demem o ki yaklaşık 20 sene önce Rusya’nın durumu buyken Türkiye gerilemeye başladı yaşam biraz zor gelebilir Türkçe konuşmayı unutyo insan çünkü zorunlu heryerde Rusça ve Almanca İngilizce konsulusuyor mevsim olarak soğuk hemde öyle anlık kar yağsın geçsin değil diz üstüne kadar karda okula gittigimizi bilirim buzların çatıdan sarkması çamaşırların donması 😅 özetle tabiki ekmeği neredeyse insan oraya illa alışır ama Müslüman bir ülkeden bu tarz ülkeye göç etmek her açıdan zor gelecektir yasaklı hayvan ürünleri vs özellikle de orda aşırı var her ürünü de bilemiyorduk Rabb’im affetsin küçük yaşta ülkeme kavuşturmuş bizi çok şükür
_Minik_ tani yok ben orda yaşamıyorum, orada yaşayan akrabalar, tanıdıklar bir çok kişi var. Ben de Azerbaycanlıyım, hiç sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum
Dm_1234 tani doktor konusunda sorun yaşamazsınız orda doğum olursa çocuk nüfusu direk ordan alicagi için üzerine arsa veriliyordu zamanında 15-19 lu yaşlarda üzerine alıyordu şuan nasıl işliyor tabi bilmiyorum ve çocuk destek parası var biz dört çocuk olduğumuz için okulda bile bize her gün kahvaltı ve öğle yemeği için destek veriyordu 3-4 çocuklu aileye haricinde yeni doğan için de oldukça destek verildiğini hâlâ daha duyarız biz