Yesizm Kızlar 33 haftalık ikizlere gebeyim. İki hafta önce 30 mm ölçülen rahim boyu bugün 22 mm ölçüldü serviks kapalı dedi doktor sonra da elle muayene etti (aşırı canım yandı 🥹) ve 1-2 cm açılman var dedi yatış önerdi ama ben evime gelip dinlenmeyi tercih ettim sancım olmadığı için. Bu rahim boyunun ideali ne? Çok mu riskli acaba 22 mm?
Mery6619 Yesizm 25mm sınır ama sizin acilmanizda varmış hastanede kalsanız daha iyi olurdu gözetim altında olurdunuz
_Minik_ Yesizm ikizlere hamile olduğunu ve 33haftada olduğunu düşünürsek 22mm normal, ama keşki ellemeseymiş. 35-36dan önce elletmeyin kendinizi, doğumu tetikleye bilir. Gebelik haftası da artdıkca servikal uzunluk kısalır zaten
Medos123 Yesizm bnmki 29 du doktorum hep sınırda diyordu hep yatman gerekiyor demişti. 34. Haftada doğum yaptım
Betul_ela0 Yesizm kısalığınız normal değil riskli açılma olmasıda sizin evde tedavi edebileceğiniz durum değil ne kadar yatsanız da siz acı hissetmezsiniz ama fetüsler kasılmaya devam eder ettikçe açılma olur ve anneler inat edip aslında hastaneye gitmediğinde yolda evde veya son dakika doğumlar gerçekleşir ve erken daha haftaları 37. Haftada olsaydınız eve gidip sancı çekmek istemenizi bir nebze iyi karşılardım hastanede olsaydınız şuna doğumunuz gerçekleşmemesi için size iğneler ve serumlar verilecekti en önemlisi fetüse ciğer geliştirici vuruyorlar aslında doğumunuz şuan ne kadar ertelenirse o kadar sizin için iyi ben kızımı 34. Haftada doğum yaptım keşke şansım olsaydı daha geç gelseydi 1 ay küvez de kaldı ve benim için ölümdü evladımı orda bırakıp gelmek
Yesizm Mery6619 hastane ortamı beni geriyor ve ben stresli olursam çocuklarım da etkilenecek. Ağrım sancım olursa beklemeden gideceğim onun dışında sadece yatıyorum zaten. Pazartesi de özel perinatoloğa randevum var o da bi görsün istiyorum 💕
ElifSevik Normalde 50 mm civarı olması gerekiyormuş benimde 34 mm di 11 haftalikken Haftaya gelince servikal serklaj yapıldı
Yesizm ElifSevik ben 7 aya kadar hep 42 mm falandı ama son aylarda ve ikiz olduğum için iyi değil mi bu boy? Pazartesi özel perinatoloğa gideceğim o da görsün bu doktor pek emin konuşmadı.
_Minik_ ElifSevik ben daha hiç kimsede 50mm görmedim. Sizinki de haftanıza göre iyiymiş eğer erken doğum öykünüz yoxsa, ilk gebelikse
_Mother_ ElifSevik 50 mm hiç duymadım 20 ila 30 arası 40 ile 45 arası olması gerekiyor diye biliyorum daha sonradan zaten tekrar incelmeye başlıyor bende 12 haftalığım 36 mm ölçtü doktorum iyi dedi
snoopy Ben 22 mm iken acil serklaj oldum, rahim ağzına dikiş atıldı. Sizin hastanede yatmanız sanki daha güvenli gibi.
snoopy Yesizm 23 haftalıktım. Normalde 24 hafta sonrasında pek serklaj yapılmıyormuş. Benim doktorum Süleyman Akhan’dı. Bana bahçede biraz yürüyebilirsin sadece o kadar, gezme falan yok. Evde de ağır bişeyler kaldıramazsın dedi. Bi de nidigard olarak bir hap kullanıyorum ve progrstan fitil.
ElifSevik Yesizm senin 2 gebelik olduğu için dikiş gerekiyormuş. Benim rahim agzi yetmezliği var. Genel anestezi alarak dikişim atıldı hemencecik toparladim. Ağrım vs hiç olmadi.
_Minik_ ElifSevik genelde ikiz gebelik riskli gebeliye girdiyi için önlem amaçlı serklaj yapıla biliyor da , ama hanımefendinki baya iyiymiş, bu haftalara kadar getirmiş ona gerek yokmuş gerçekten, progestan magnezyumla 2-3hafta daha götürse yeterli
Bibliyofil ElifSevik merhaba, ben de servikal serklaj oldum. Şu an uzunluk ne durumda ? Ve kaç haftalıksınız. Çok geçmiş olsun.
Yesizm _Minik_ sonunda beklediğim mantıkta biri. Benim ilk gebelik olduğu için ne yapacağını bile kestiremedim. Vajinal ultrasonu koyacakken hocam bu doğumu tetiklemez mi dedim o da yok dedi sonra elini sokunca çok kötü oldum ama bir daha müsaade etmem böyle bir şeye. Hastanede yatmamamın sebebi de bu zaten giden gelen muayene yapacaktı itiraz etmek istesem ortam gerilecekti o yüzden hiç o topa girmedim iyi ki de evimdeyim şu an kafam çok rahat. Gebeliğimin başından beri progestan alıyorum şu an da devam ediyorum günde bir tane. Gece yatmadan magnezyum da alıyorum gayet iyiyim elhamdülillah 💕💕
_Minik_ Yesizm bunlar bilimsel gerçekler, ailede kadın doğum doktoru da fazla. Türkiyede ama bazı uzmanlar bunları takmıyor
_Minik_ Yesizm progestan ve magnezyumla baya götürürsün merak etme, sağlıcakla kucağına al. Ama plasentada kan akışı bozulur diye de dikkatli ol eğer kan sulandırlcı kullanmıyorsan
Yesizm snoopy ama 23 hafta için çok riskli benim o haftalarda hep 42 mm ölçüldü. Zaten dikkat ediyorum herhangi bir sancım vs olursa beklemeden gideceğim sıkıntı olmazsa inşaAllah pazartesi 9da özelde gittiğim pernatoloğa gideceğim 💕💕