Likapa-90 Likapa-90 Yeniyeniden ultrasonda herhangi bir şey görülmedi bu zamana kadar şuanda da her şey normal burun kemiği dışında herhangi bir bulgu yok.
Yeniyeniden Likapa-90 benim ilk ultrasyonda daha doktor sadece söyle bir cümle kurdu burun kemiğini gördüm dedi benimde riskli yas 45 olduğu için ondan dedim buru kemiğinin önemi büyük sanirim allah yardım etsin hepimize bende fetal dna yaptircam inşallah temiz cikar
Rungan irem26 çok geçmiş olsun :( kaçıncı haftadaydınız? Down gebeliği sonlandırmak için yeter sebep sayılıyor mu?
Alone Rungan sorunuz bana değil ama yanıt vermek istedim. Down olduğu için gebeliğinizi sonlandırabiliyorsunuz. Hatta devlet sonlandırmanız için elinden geleni yapıyor. Ama devlette yanılmıyorsam 24. Haftaya kadar hak tanıyorlar. (Yaşama sınırını geçmesin doğunca ölsün diye) Özellerde prosedür daha farklı. Onlar doğuracağın güne kadar ne zaman istersen gel alırız diyorlar. Eğer haftanız bebeğin yaşayabileceği bir haftada ise öncelikle anne karnında gebeliği sonlandırıp öyle doğum yaptırıyorlar. Ha eğer ki gebelik sonlanmayacaksa kurullara giriyorsunuz ben yoluma devam edeceğim diye bir sürü imza atıyorsunuz falan filan
Nananan irem26 kalbindeki delik hangi odacıktaydi acaba benimde üçlü taramada sağ ventrikülde hiperekojen odak olduğu söyledi ama kalp deliği sizin bebişin neresindeydi
irem26 Nananan odacığı ile ilgili bir bilgim yoktu bize avsd olduğu söylendi, bu da down kaynaklı çok büyük bir delikmiş ve doğduğunda kirli kan ve temiz kan birbirinden ayrılamıyormuş kalpte, bu sebeple açık kalp ameliyatı gerekiyordu
irem26 Alone genelde 24 hafta olarak duymuştum ben de, etlik şehir hastanesi down teşhisi koyulduğunda her hafta yapabildiklerini söyledi bu arada
Ayse0575 irem26 bir şey sormak istiyorum. Normal ultrasonda burun kemiği diye gösteriyorlar ölçüsünü normal diye belirtiyorlar o zaman detaylı ultrasona kadar bunun bi önemi yok mu onu anlamadım ya
Nananan irem26 hmm anladım rabbimmm sifa versin inşallah banada normalde üçlü temiz çıktı ama kalpte ki bu delik down sendromu riski olabilir dedi ama çok ciddi bir delik olduğuyla ilgili birşey demedi inşallah da geçici bir şeydir
Likapa-90 Tazeanne001 ikili test yaptırmadım başka herhangibir testte yaptırmadım sadece detaylı ultrason çektirdim şuanda 32 . Haftadayım ve bebeğimin sağlıkla gelmesi için dua ediyorum. Herkese rabbim evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🤲
beyazmelegim irem26 detaylı ultrasonda burun ölçüsü kaç gelmişti acaba bizede kısalık var denmişti 5.2 ölçülmüştü fetal DNA verdim temiz geldi şükür
irem26 beyazmelegim bizim 2.2mm olarak ölçülmüştü yani o haftalar için baya küçüktü. Çok sevindim sağlıkls gelsin inşallah
irem26 Ayse0575 11. Haftada ikili testte burun kemiği görüldü ama 20. Haftada detaylıda 2.2mm olarak ölçüldü sanırım o hafta için baya küçük, çünkü kemiğin oluştuğunu ama gelişmediğini söyledi doktorum
beyazmelegim irem26 Rabbim sizinde gönlünüze göre versin bende 6 yıllık evliyim 2 kaybım var inşallah sağlıkla kucağıma alırım bebeğimi 7 aylık oldum şükür rabbim tüm dileyen herkesin gönlüne göre versin evlat aşkı için yanıp tutuştuk eşimle birlikte çok savaş verdik 😔