- Haftadayım 2 hafta önce kanamam oldu hafif acile gittim sadece ultrason ile bakıp progestan iğne ve ilaç verdi bu geçen 2 hafta içinde 2 ya da 3 güne bir sabahları kanamam tekrar etti dün kontrole gittim kesenin etrafında küçük kanama var dedi progestan’a devam edicem inşaallah hepimizin bebeği sağlıkla gelir doktor normal de olabilir birden çok fazla nedeni var bilemeyiz dedi ama alttan muayene bu yaşıma kadar hiç olmadım 12 haftadayım hiçbir doktor da öyle bir şey istemedi kan tahlili de almadılar umarım her şey çok güzel gider
12 haftalık kanama
melektb Anladım canım ya inşallah dediğin gibi olur ama ben geçeceğini zannetmiyorum öncekide benim başından beri hep bi kanamam oluyordu ufak ufak böyle 18 haftamda düşük yaptım 😢 bilmiyorum inşallah geçer şuan bi ilaç vermedi dünki acil doktoruda 1 hafta sonra kendi doktoruna gel dedi öyle yapıcam bakalım o ne diyecek. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🌸🙏 Umarım sağlıkla kavuşurum
- Düzenlendi
mucizemgelsin61 Aa canım sen yine tedbirini al başka doktora da git. Progestan alman lazım. Progestan rahim duvarını kalinlastirip bebegin düşmesini engelliyor canım bu yüzden başka bir doktorada görüp ilaçlarını almanı tavsiye ederim
Ftmnr765 İşte anladığım kadarıyla kanamanın miktarını alttan muayenede anlayabiliyorlar bilmiyorum ben çok zorlandım bağırdım biraz ama canım acıdı çünkü baktı bana herhangi bi ilaç vermedi bakalım kendi doktorum ne diyecek.. İnşallah sizinkide geçer çok geçmiş olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
melektb Aslında salı günü benim ikili test randevum var doktor aynı zaman da perinatoloji doktoru durumu ona anlatsam olur dimi ilaç vs yazarmı acaba
Bu kanama durumlarında düşük riski durumlarında progestan fitil veya iğneden başka bir şey veremiyorlar, ilk gebeliğim 12 hafta çok yoğun bi kanama ile düştü kanama yüzünden hastanede yatmıştım sadece progestan yapabildiler başka elden bir şey gelmiyor. Şimdiki kanama az oldu yarım pedi doldurursa gel dedi, doldurmadı kahverengiye dönüp birkaç güne yok oldu progestan içtim günde bir tane.
Glsht1 şuan 2.yemi hamilesiniz kaç hafta ? Benimde bugün sanki kahverengi pembe gibi ama çok az böyle nasıl tarif edeyim 1 2 damla kadar lekelenme olmuş bana ilaç vermedi işte korkuyorum o yüzden çok az dün doktor hatta baktı pedime hiç kanama yok dedi yani bugünde aynı şekil devam ama yinede aşırı korkuyorum yani anlatamam napıcağımı şaşırmış durumdayım şuan acil özele gidecek durumumda yok salı gününü bekleyeyim diyorum ikili test için randevum var o doktora danışırım diyorum bide
Kendi doktoruma randevu bulamıyorum hiç yok yakın zamanda😏
mucizemgelsin61
İnan ki bende öyleyim ama güzel düşünelim güzel şeyler olsun canım ☺️
Neva710 Evet canım ya inşallah 🙏
melektb benim de bugün oldu biraz ağır işler yaptım bir şeyler kaldırdım ettim kanamam çok oldu aniden çok korktum gittim hemen doktora ultrason ile baktı kalp atışını dinletti sağlıklı canlı dedi bebeğim için kesenin orada küçük kanama var dedi progestan vardı ağızdan kullan dedi 2 gün yatış yapalım dedi ama ben evde yatarım dedim geldim, bir de iğne verdi proluton isimli ama kimse önermiyor o yüzden bugün vuruldum vurulmayı istemiyorum sizce benim de 3-4 kanama olur geçer mi ilk defa yaşıyorum 11 haftalığım ağır iş yaptıktan sonra olduğunu düşünüyorum bide iğne karın ağrısı yaptı
Merhabalar arkadaşlar ben de 16 haftalığım benim de bugün sabah kanama gördüm ve hemen doktora geldim 2 gün yatış verdi bana da alttan muayene etti ultrasonda da bebeğimin kalp atışı ve kendisini gösterdi suyu iyi dedi progestan ilaç verdi onu içtim serum ve iğne yapıldı ama korktum ve endişem devam ediyor bana da iç açıcı konuşalım Allahım bebeklerimizi korusun🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🤍
- Düzenlendi
mucizemgelsin61 Saglıkla kucağınıza almak nasip olsun öncelikle. 14. Haftada cok ama cok yoguj kanama yasamıs biri olarak yazmak istedim. Suan gebeliğim devam ediyor sukur. Tam bir ay sürekli evde istirahat ettim. Kanamam üc dört gün devaö etti kahve lekelenmelerimbir ayın sonunda bitti. Psikolojik olarak yorucu bir sürec ama inanınki eger dünyaya gelecekse o can hic bir sey engel olamaz. Kese yakında kanamam vardı benim de. Hatta o kadar cok kanaması ki bebeğin suyuna kan sızmıstı, bulanıklastırmıstı.İnsallah hepimiz saglıkla kucağımıza alırız. Bol su، istirahat ve progestan ..
Of ya kafayı yicem bana progestan falan bişey vermedi yaa doktoruma gidene kadar inşallah bişey olmaz 🙏çok korkuyorum kanamam yok şuan ama
Dns Evet öyle düşünüp bende teselli veriyorum kendi kendime Allah onu bana nasip edecekse geleceği varsa ne olursa olsun gelir 🙏
mucizemgelsin61 bu kadar kendinizi strese sokmayın, kanamanız bitmiş çok şükür leke de yok, o zaman sorun yok demektir inşallah. Kanama devam eder ve yoğun olursa o zaman sıkıntı oluyor sizinki ne güzel bitmiş hemen, içinizi ferah tutun. İlk aylarda ayakta çok kalırsak, yorulursak rahme baskı artıp kanama yapabiliyormuş o yüzden tedbirli olalım dikkatli olalım gerisi rabbimin takdiri, inşallah kucağımıza alacağız yavrularımızı. Kontrole kadar uzanın yormayın kendinizi dinlenmenin çok faydası var ve bol su.
Ve şuan riskli bir durumunuz olsa kanama devam ederdi. Bakın ben düşük yaparken akşam 5 gibi kanamam oldu hastaneye gittim yatış verildi çok yoğun kanama diye takip edicez kanamayı diyip pedler verdiler bunları atmayın dediler ben yarım saatte bir ped değiştim hepsi dolu dolu, bu kanamam ta ki sabah 6ya kadar sürdü aynı zamanda çok sancım oldu, 6da kendiliğinden çıktı bebeğim sanki mini bir doğum oldu çok kötü bir şeydi rabbim kimseye yaşatmasın. Yani az olup biten kanamayla bir şey olmaz Allah’ın izniyle.
Glsht1 Evet evet gerçekten öyle zaten o gün annemle çarşıya çıkmıştım yorulmuştum yani her fırsatta oturdum çünkü oturma isteğim geliyordu o yüzdende akşamında baktım bi miktar gelmiş birsürü ağladım tabi korktum bugün daha iyiyim inşallah bidaha olmaz çoğalmaz çok dikkat edicem evet hep yatıcam teşekkür ederim güzel yorumunuz için🌸🙏 İnşallah canım inşallah sağlıkla kucağımıza alırız..
Glsht1 Banada dün aynısını yaptılar evet ped verdiler baktılar ah canımm benim o kadar iyi anlıyorumki aynı şeyleri yaşadım çünkü önceki düştü benimde doğum kürtaj vs çok kötü süreçti hastaneye her gittiğimde duygulanıp gözlerim doluyo o günler aklıma geldikçe dünde o yüzden ağlama krizi geldi yinemi aynı şeyleri yaşayacağım diye .. Allah hepimizi korusun bebeklerimizide bizide🙏