19 haftalıkken acil serklaj oldum Şuan 27+4 den gidiyorum bugün öylesine kontrole gittim ve bebek tekmelerini vajinamın üstünde hissediyorum dedim doktoruma oda bunun normal olabileceğini söyledi sonrasında muayene etti alttan ve 13 e düşmüş heran doğurabilirsin tekrar ameliyat olucaksın dedi ve ben zaten bi 25 bin vermiştim ameliyata ve tekrardan 25 bin istiyorlar veya devlette yaptır dedi fakat dün iğne vurulmaya devlete gittiğimde acilden bakıldım aynı şekil ve 22 cm rahim ağzı herşey normal dediler ve hiç bir zaman devlet fark etmiyor özeldeki doktorum fark ediyor gerçekten kafam çok karıştı bu şekilde 30 u bulmaz mı diye sordum buladabilir bulmayadabilir dedi birde devlet benim bir şeyimi fark etmemişken bilmiyorlarken nasıl güvenip ameliyat olayim 😔

Geçmiş olsun canım. Birliktelik felan oldu mu bir anda kısalma olmuş sonra dinlenince uzunluk değişmiş olabilir.

Zhrbhcvn ilk defa dün hava almaya dışarı çıktık ve biraz fazla ayakta kaldım ondan olabilir böyle bir durumda hastanın kısalmasına veya uzamasına bakılması ona göre işlem yapılması gerekmiyor mu

Crnogzhn benim hep 34-35mm çıkıyordu 32. Haftada 26mm e 34. Haftada 16mm düştü canım yarın 36 olucam. 16 ya düştüğünden beri doktorum her an herşey olabilir dedi ama 2 haftadır çok şükür bu haftaya geldim hiç korkma upuzun yat dinlen ben sadece wc yemek dışında kalkmıyorum.

Crnogzhn anladım canım. Eğer sende ilişki ednasında kasılma felan yaşadıysan o da etkilemiş olabilir. Bir de serklaj da ilişki yasak diye biliyorum o yüzden sordum

Crnogzhn benim bildiğim zaten kısalma olsa da dikişler bebeği tutsun diye serklaj yapılmıyor mu herşeyi uzunluğu iyi olsaydı bu işleme neden gerek duyulsun ki bence sürekli yatarak bu süreci atlata bilirsiniz bu haftalarda yeniden serklaj olmak daha riskli gibi 22 haftada bile perinatoloji doktorum bana dikiş riskli bu haftalarda diyip atmadı

Serklajın mantığı zaten rahim ağzı açılsa da tutmak burada ip tutuyor sadece diyen çok kişinin yazısını okumuştum o yüzden mümkün olduğunca dinlenin ayakta kalmayın. Ayrıca serviks uzunluğu uzayabilir de kısabilir de dinlenince uzayacaktır diye düşünüyorum. Haftanız ilerde çok riskli tekrar ipi al ipi tekrar dikmek rahme zarar verir, kese delinebilir bu riskler var. Başka bir doktora görünün derim

Crnogzhn bende serklajlayım kesinlikle ilişki ağır işler yasak hayatıma devam ediyorum önlem amaçlı oldum ama sürekli yatıyorum ve ilişki kesinlikle yok

Crnogzhn ben de bugün 26+5 oldum 13 mm ye düşmüş rahim ağzı yatıyorum 🥹

Pamuk sezaryenlemi doğurdunuz doktorum 35 den sonrasında normal doğuracağımı söyledi de

Civciv53 ya çok şükür sağlıkla alın kucağınıza benim doktorum beni sürekli korkutuyor ciğer geliştirici vuruldunuz mu

Zhrbhcvn bize sürekli bir kısıtlama koymamıştı sürekli olmamak şartıyla

Nuraaaay11 ağır iş bende yapmıyordum sadece günlük çamaşır bulaşık ev bile süpürmedim robot var diye onun dışında ilişkiye ara ara olmak şartıyla izin vermişti kesin bi yasak yoktu

Rose_ten evet bende okumuştum bugün tekrar çağırdı dikişlerine bakalım dedi gidicem bakalım ne diyecek

Civciv53 bana 3 gün içinde suyun gelebilir ama 30 u da görebilirsin diyor ameliyatı kabul etmedim yatmayı tercih ettim kesinlikle olacaksın diyor