iremd-1798 5 gün oldu doğum yapalı ama dikişlerim çok acıyor. Bir geçiyor gibi oluyor yine acımaya başlıyor. Rahatlatmak için ne yapılabilir? Baticon iyi gelir mi ? Sürsem canımı yakar mı acaba? Destek olabilecek var mı? Kaşıntısı ayrı acısı ayrı.
byzyldz iremd-1798 her gün duş almaya özen gösterin ayakta ve su sıcak olmamalı buhar oluşmasın yani duştan sonra da bir spanç yardımıyla önce orayı kurulayın ardından temiz yeni bir spançla batikon sürün o batikon kuruduktan sonra da terletmeyecek pamuklu bir çamaşır giyin gün içinde ara ara orayı havalandırın ki nemlenmesin yürümeye çalışın yürüdükçe açılırsınız zaten dik duramıyosanız zorlamayın eğik yürüyün yürüme dışında bi iş yapmayın ağrınız çokken de mutlaka dinlenin
Ayse4242 iremd-1798 benim ilk.dogumumda dikislerim.coook fazlaydı ayagimi yataga atamiyordum o derece anneannem yumurtayi bildiginiz yagda pisirip ılık bi sekilde vajinama sardı cok rahatladim teyzelerime yengeme de yapmis ilk basta karsi cikmistim ama bana cok iyi geldi.ayriyeten batikon zaten kullanmaniz gerek tuvaletten sonra kuru tutmaniz gerek rabbim sifa versin insallah
Zgstgl iremd-1798 her tuvaletten sonra kurulayıp baticon sürüp sargı bezini de oraya tam koyarak çamaşırınızı giyin.
Eda1254 iremd-1798 zaten sürmeniz lazım pansuman için çünkü kurursa asıl iyilesmez ağrı yapar ve tecrübeyle sabit lavaboya gittiğinizde ılık su ama abartmadan işte degdirin oda iyi gelir
iremd-1798 byzyldz ah çok teşekkür ederim. Biraz fazla yürürsem ayakta durursam daha çok acıyor. Bugün biraz ayakta durdum acımaya başladı. Yarında hastane işleri var çok korkuyorum daha kötü olacağım diye 😟
iremd-1798 Ayse4242 aaa hiç duymamıştım. Batikon doktorda dedi ama ben salak naptm zaten canım yanıyor daha da yanar diye batikonu süremedim almadım bile ama yarın alacağım. Kuru tutmaya çalışıyorum. Çok teşekkür ederim dua edin bana da hemen geçsin 😟😟🥹
iremd-1798 Ayse4242 harika kurutma makinem bozuk yaz diye de alma gereği duymadım yarın ona da bakayım alırım bir tane en azından iyi geliyorsa 😟
iremd-1798 Zgstgl yarın batikon ve sargı bezi alacağım dikkat edeceğim. Batikonu sürünce yakıyor mu? 😟
BerivanLina Zgstgl bisy sorabilir miyim ? İlk dogumumda bende baticondan sonra sargi bezi koydum bir hafta boyunca dikislerim asiri yaniyordu kasiniyordu daha cok aciyordu. Doktor nemli birakiyor sargi bezi ustune birakma dedi
BerivanLina iremd-1798 ped dikisleri yakiyor askim nemli kaliyor ya. Ahh ben neler cektm. Bana onune bez birak dediler dinlemedim 😁😁 baticon yaptiktan sonra prdinin ustune temiz beyaz bez katla koy. Her tuvalete ciktiginda at yenile
byzyldz iremd-1798 sargı bezi koyma canım açık bırak orayı farkında olmadan nemlenir sürekli hava alması lazım
iremd-1798 Ayse4242 ah bunu duyduğuma çok sevindim ilk işim yarın batikon almak olacak çok teşekkür ederim
iremd-1798 BerivanLina evet ped çok tahrişte ediyor. Bir de doğumdan sonra hemoraid oluştu o da ayrı etkiliyor delircem 😟 bez aklıma gelmemişti bunu hemen yapıyorum 😟
BerivanLina iremd-1798 yap yap wllh ciddiyim bak bende senin gibiydim dikislerin acisindan oluyordum yemin ederim. Temiz psmuklu beyaz bez koy bak nasil rahatliyorsun. Bire sirtustu uzandiginda bacaklarini ac dikislerin hava alsin rahatlasin
BerivanLina iremd-1798 senin dikisler nasil bu arada. Yani doktor nasil kesti duz mu egri mi. Com afedersin benm popoma dogru kesmisti yamuk boyle. Ebede zaten dikislerimi sıkı sıkı yapmisti etim dikislerin arasindn top gibi cikmisti
iremd-1798 BerivanLina pedden bezden hava geçer mi aklıma geldi de onları da çıkarsam kanamam da var ay ay doğumum şükür zor olmsdı ama bu dikiş ve hemoraid beni mahvetti 😟😟
iremd-1798 BerivanLina hay Allah ım nasıl dikişi düzgün atamazlsr ya yazık vallahi 😟 olan bize oluyor. Bende kesik yok yırtık var ebe dikişlerin çok değil 3 4 yer de var dikiş dedi ama çok acıyor yani 😟
BerivanLina iremd-1798 bak kaldir popisini git lavaboya ilik suyla yika tertemiz . Sonra gel bezle havluyla fln kurut kendini. Kuruttuktan sonra dikislerin uzerine batikon dok hatta altina bsey ser uzan baticon kurusun kendi kendine . 5 dk uzan bisey giyme simdilik gece ztn. Sonra ic camasirina pamuklu bez koy ped koymak istemiyorsan.ayriyeten de iki katli beyaz bezide al dikisin uzerine birak eger dikisin aradaysa
iremd-1798 BerivanLina batikon yok evde yarın alacağım ama demin duş aldım kuruladım dediğiniz gibi pedin üzerine bez koydum. Yarın batikon alayım dediğinizi yapayım. Rahatlamak için her şeyi yapacağım. Geçmesi gerekirken bugün daha çok canım yanıyor 😟