35+5 de hastaneye kontrole gitmiştim.ve artık gün alicaktim doğum için herşey normal ilerliyor gelişim güzel falan doktorla guzelcr muane olup son nst girip gösterip eve gidicektim 18 temmuza gün kararlamistik. Babası ile aynı gün olacaktı. Nst sancım çıkmış bende bir hissiyatım yoktu ama doktor senin sancin var seni acil kd yönlendircem dedi. Beni korkutmak istememiş neyse acil kd gittim açıklık ve nst kontrolü yapıldı 3.cm açıklık çıktı ama bende bir belirti yoktu. Yatış verdi o gün gün anlamays gidip yattım temmuz 1 yatisim oldu. Açıklık hala 3 akşama kadar nst aralıklı kontolleri yapıldı sancılar 100 lerde ben hissetmiuorfum hala ağrı. 2 temmuz hala sancı var ama bende hissetmiyordum ağrıyı açıklık 3-3.5 dediler aynıydı hala sürekli kontrol altındaydim kaç ebe hemşire nöbeti değiştirdi artık samimiyet kurmustuk😂 3 temmuz günü sabah vizitrde doktor ben seni yollamam hala süreç aynı ilerliyor dedi istersen imza atıp çıkabilirsin dedi ben yollamak istemem seni ama dedi ve ben imza atıp evime geçtim. Hastanede sıcaktan sucuk gibi ter basiyir havasızdik ılık bir duş alıp uzanicsktim duşa girip çıkmam ile bir baskı hissim oldu ama ağrı değildi yine biraz takio ettim. Nefes kontolleri adımlar ile baktım sıklaştı baskı hissi arttı hemen hastaneye gittik eve gelmem daha 1 saat olmuştu. Acil kd doktoru ben seni yollamadim mi noldu birden dedi dedim duşa girdim çıktım geldim 😂 açıklık 6 cm olmuş sancı tavan ama bende sancı değil baskı hissi vardı doktor ve ebeler şaşırmıştı durumuma 😂 paldır küldür acilden servise alındım. 10 dk içerisinde doğum odasindaydim çatala oturdum kendim kesem patlamamisti ama çok gergin dedi onu patlatti ve doğum gerisi geldi odaya girdim ve 15 dk geri odama döndüm kesi atılmadı içerden 2 dikidlik yırtık oldu oda kızım çıkarken olmuşdu başka dikişim de yoktu . Odaya rahat rahat gittim ve 36 hafta 15:24 2335 46 cm bir kızım oldu. Sağ sağlım bir sorun olmadan devam ediyoruz bugün 23 günlük olduk .
Normal doğumdan korkmayın kendnizie ve bebeginize sağlık sorunu olmadı surecr yapacağınız iyilik gihi birşey ben sezeryan olacakken bebeğim normal doğumu seçti. Ağrı kontollerini nefes egzersizleri ile birlikte hafifletin açılma baskı hissini. Genis ve yan adimlama merdiven. Sağ sol dolanis ile rahatlata bilirsiniz kendinize ve bebeginize güvenin ☺️☺️