birmeleginannesi_ Her iki gebeliğimde suni ile oldu. 1. Gelişim geriliği ile 37+5 te başladı. Önce ağızdan bir ilaç verdiler rahim yumuşasın diye. Saat 17:00 gibi ufak ufak sancılarım geldi.Ben yürüyüş hareket yaptım o sıralarda açıklık güzel ilerledi.Akşam 9 gibi suni bağladılar. Önce düşük dozdan. Açılma ilerledikçe siddetinu yükselttiler saat 00:50 doğurdum. 2. İse iki ay önce doğum yaptım. Oda 40+5 oldu. Doktor artık doğumu başlatalım dedi. 1 gün öncesinde hastaneye yatışım yapıldı. 0 açıklık 0 sancı ile. Sadece arada kasılmalar oluyordu. O gece ananas yedim, bol bol hastane koridorunda yürüyüş hareket yaptım. Sabah doktor baktığında 4cm açıklık oluşmuştu. Nst de çıkan beni rahatsız etmeyen ufak ufak kasılmalarım vardi. Bundada sabah 9 buçuk gibi düşük dozdan suni bağladı. 10 buçuk gibi mola verdim yürüyüş yaptım birsenler yedim. 11 gibi tekrar bağlandı. Bu sefer dozunu yükseltti. Saat 12:47 de doğurdum 🤓
Tavsiyelerim
Suni sancı korkulduğu kadar yok. Önemli olan açılmanın hızlı ilerlemesi. İlk baş düşük dozdan başladıkları için çok rahat karşılıyorsun. Sancılar esnasında derin nefes alıp ver. Doğumun yaklaşınca dozunu yükseltiyorlar. Yükselttikleri an hersey daha hızlı ilerliyor.
Doktorları dinle. İkinma dedikleri yerde ikinma. Ben ilk baş dinlemedim ikinma esnasında zorlandım. Ama doktoru dinlersen daha kolay oluyor.
Doğum yaklaşınca ikinma isteği geliyor. Gelince hemen doktoru çağır. Doğumun başlamış demektir
Suni sancının bebeğe hiçbir zararı yok. Zaten kontrol altında oluyorsun.Nst bağlı kalıyorsun. En ufak bebeğin kalp atışı düşerse sezaryene alıyorlar.
Meryem ana otunu mutlaka al. Sen doğumda iken birisi senin için onu suya koyup dualarını okusun. İkinci doğumumda yaptık. Açılmam çok hızlı ilerledi. 4 saat içinde doğurdum
Stres korku yapma. Bebeğine kavuşmanın heyecanını yaşa
Allah sağlıklı bir şekilde kucağına Almayı nasip eylesin 🫶🏻