Marayyy Kızlar 1 sene olucak nerdeyse çoçuk Sahibi olamıyorum bugün yine adet oldum eşimde sıkıntı yok ben övülasyon testi deniyorum rahim filmi çekildim temiz çıktı rahimim fakat sorunum polikistik över ve şekerim var ayrıca 1 cm çikolata kistim var bunlar engel oldu diye düşünüyorum ama doktorunda engel olacak sorunlar degil dedi kafam cok karışık ne yapıcam bilmiyorum sizler bu rahatsızlığı olanlar nasıl hamile kaldınız napmam gerekiyor suan glifor kullanıyorum bir aydır ve vitamin verdi doktorum ne istesem hangi ilacı istesem iyi gelir doktorumdan
Malatya44 Marayyy çikolata kistin ne kadar canım. Bizim akrabada da vardı ameliyat oldu. Şu an hamile martta dogum yapcak.
aybkburk Marayyy bende senim gibiydim canım hatta imkansız gözüyle bakıldı , Allahın izni sonra da doktorun önerisiyle İnofolic combi kullandım , 6 ay sonra hamile kaldım arada soğan suyu da içtim çok şükür şimdi 2 aylık hamileyim bence araştır derim hayırlısı olsun hakkında 🙏🏻🙏🏻
Busranur38 Marayyy polikistik hastası olarak şuan hamileyim canım 26+2 bende 14 aylık evliyken yumurta tedavisi ile hamile kaldim
Aysnrplt Marayyy öncelikle çok geçmiş olsun. Adet olduğum ilk zamanlardan beri adetim çok düzensizdi. 7 ay adet olmadığımı biliyorum. Doktora gittiğimde polikistik olduğunu söyledi. 18 yaşından önce ilaç veremem dedi. Benim ergenlik döneminde çok fazla sivilcem ve tüylenmem vardı. Cilt doktorum beni kadın Doğuma yönlendirdi tekrar. Gittiğimde artık 18i geçiyordum. Polikistikler duruyordu yerinde küçük küçük sayısı çok dedi. Bi ilaç verdi 3 ay kullandım adetim düzeldi. Evlendikten sonra gittim bebek düşünüyorum bende polikistik vardı diye bi girdim ultrasona dedi hiç bişey Yok emin misin olduğuna. Dedim ilaç kullandım vardı. Geçmiş o zaman dedi. Allah aratmadı ilk denememizde de hamile kaldım. Tedavi görüyor musun bununla ilgili
Seyda89 Öncelikle geçmiş olsun. Benim 7 yaşında bir kızım var. Geçen kış saç tedavisi için bir doktorla görüşmeye gittik. O dönem cildim çok kötüydü. Beyfendi bende polikistk over olduğunu. Cildimin o yzden böyle oldğnu söyledi. Ondan 1 ay önce normal doktor kontrlm vardı ve kadın doğumcum hiç bir şey söylememişti. Adetlerim düzensiz değildi. Hiç bir belirtside yoktu. Nyse tekrar kadın doktrmdan randevu aldım ve gittim. Muayene etti evet yumurtalıklarında daha fazla yumurta var buna polikistk over deniliylr fakat benmm sana tedavi uygulayabileceğm bir şey yok. Hem çocuğun var hem adet düzensizliği vs gibi sıkıntılarında yok dedi. Ki ilk kızıma korunmayı bıraktığımız ilk ay hamile kaldım. Sonra cilt doktorundan randevu aldım ve tedaviye başladım kendisine polikstk over dediler dediğimde 🧐 herkese aynı şeyi söylüyorlar takma sen dedi. Ve 2-3 ay sonra ben tekrar hamile kaldım. Şuan 8 aylık hamileyim ikinci kızıma. Doktoruna güven ve kafana hiç bir şeyi takma. Rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olur. 👍🏻
Marayyy Seyda89 bende etrafımda cok insan tanıyorum polikistik över ama hamile kalabiliyor ama ben ne yaptıysam kalamadım 4 ay övülasyon testi kullandım rahim dilim çekildim sürekli hormon kontrol ediyorum bilmiyorum zamanı mı değil olmuyor mu üzülüyorum artık
Merdgn Seyda89 evet ben de buna benzer bişi yaşadım.. hep polikistik oversin çocuğun zor olur vs dediler bir de düşüğüm olmuştu. sonra medical parkta bir doktora gittim polikistik falan yok sende tertemiz herkese pko diyorlar dedi. ama bu sefer de prolaktin hormonum yüksekti imkansız demiyorum ama çok zor hamile kalırsın dedi doktor. ben de endokrine randevu alayım dedim detaylı baktırmak için ama uzun bi süre aksattım.. birkaç ay sonra hamile kaldım. gerçekten kısmet hiç ama hiç belli olmuyor ☺️ Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin inşallah ☺️
Mervedrn Başka bir doktora gitmenizi öneririm. Ben polikistik over sebebiyle 3 aene boyunca hamile kalamadım, aynı şekilde şekerde gebeliğin önünde bir engel. Fakat çoğu kadında polikistik görüntü varken, çok azında gerçek polikistik over vardır. Bu nedenle önce bunların tespit edilmesi gerekir. Ardından doğru tedaviyle tabiki hamile kalabilirsiniz
Marayyy Mervedrn canım ben bu doktorumu yeni sectim ve hastalığıma bu doktorum teşhis koydu bi cok doktora gittim hiç biri böyle birşey demedi ve benim hormonlarım normal adetim de düzenli görünümü var ve polikistikten dolayı şekerim var
Marayyy aybkburk doktorum bana inofolic comvi veriyordu ben daha etkili bi vitamin istedim prowomen verdi diğer ay onu isterim belki
Seyda89 Marayyy bu konuya odaklanmak, kafaya takmak ve ister istemez streste etkiliyor. Biraz oluruna bırak bir şey yapmadan. Baktın olmuyor o zaman alterntf yöntemler denersin.
Tsultan Marayyy canım rabbim inşAllah hayırlısını versin benimde ikibıçuk sene olmadı kafaya takma bütün herşeyiniz normalse eşinde de sende de sıkıntı yoksa daha zamanı gelmiştir benim şuan üç yaşında oğlum var ve o doğduğundan buyana hiç korunmadık olmuyor diye ve gerçek tende olmadı halen bile uğraşıyorum ama artık yoruldum her belirtide birşey aradım ve evlendiğimden buyana korunmayan tek insanım düşün 6 senelik evliyim sadece bir çocuğum var benim yerimde bir başkası olsa her sene birtane doğururdu heralde bendede guatr var insilün direnci çıktı kilo verdim 68 den 62 ye falan düştüm şuan iki aydır düzenli adet gördüm bu Ocak ayını bekliyorum Allah büyük nasip ye varsa verir İnşaAlalh doktorlara göre 52 kiloya düşmem lazım ama inşaAlalh vermeye çalışırım rabbim hayırlısını versin gez toz yaşa hayatı sıkıntı yapma nekadar takarsak okadar olmuyor malesef kusura bakma uzun oldu
Tubi231089 Marayyy amh dye hormona bakılıp hamile kalıp kalamayacağını belirliyor drlar öncelikle sonrası kafaya takmamak
Malatya44 Marayyy inşallah ilaçla düzelirsin aynen. Onunki baya büyüktü 7-8cm felandı. Rabbım hayırlısıyla sanada hamileliği nasip etsin inşallah canım.
Marayyy Aysnrplt bunun tedavisi YÖK yaşayanlar bilir sadece şekerim düşsün diye ilaç alıyorum ve vitamin destek alıyorum
Busranur38 Marayyy klomen kullandım yumurtam büyüdü göbekten iğne vuruldum ama gebelik beklemiyordum 3 hafta sonra sonuç almaya gittim 805di değer sevincten aglamıştım 😄
Meeemoom Marayyy soğan kürü kesinlikle!!! Çikolata kisti ve pko olan arkadasım soğan kürü uyguladı ertesi ay hamile kaldı.
BraYetimolu Ben de polikistik overliydim doktor zamana bırak olacak dedi 4 sene olmadı kilo verdim olmadı aşılama denedik tutmadı en son tüp bebek yaptık ta ancak öyle tuttu , 38. Haftalık gebeyim şu an ,ne eşimde ne de ben de sorun yoktu ama olamayınca olmuyor şimdi burda kendiliğinden gebe kalanları duyunca aklım almıyor benim niye olmadı anlam veremiyorum
Marayyy BraYetimolu aynı şekilde bende öyle düşünüyorum korkuyorum olmazsa ama hiç tüp bebeği düşünmedim suan erken biraz daha normal denicm bi tedavi ilaç kullanmadınızmı
BraYetimolu Marayyy klomen çatlama iğnesi kullandım canım ,7 ay boyunca,olmayınca aşılama yaptık o da tutmayınca endişelerimiz arttı tüp bebek yaptık
Profil12340 Malatya44 merhaba benim de çikolata kistim varmış bir ay oyaladılar normal kist diye ama ca125 diye bir değer de yüksek çıktı. Çok tedirgin oluyorum hamileliği engeller diye