Yenianness Merhaba, 50 gr yaptırdığım şeker yüklemesinde şekerim 147 çıktı doktorum 75gr yapalım tekrar dedi. Gebelik şekeri olup süreci nasıl işlettiniz neler yaptınız ve olumsuz etkileri nelerdir
gulayy0909 Yenianness bende de vardı şuan 38 haftalık olduk ilk önce diyet veriyorlar 75 lik yaptırın bence de çünkü yüksek çıkmış sonra diyetle düzene girmezse endokrin ve ya dahiliye doktoruna gidiyorsunuz insülin başlanıyor insülin de kullandım ben hiç bir sorun olmuyor dikkat edince düzene giriyor hersey kafanıza fazla takmayın 😊 geçmiş olsun
Burcu395 Yenianness bi vazgeçmediler 9 ay önce doğum yaptım 50 lik yaptırdım 170 cıktı 75 lik asla yaptırmadım yaptırmamda o küçüçük bebege 75 lik seker verme sakın yediklerine dikkat et ben insülin hic bisey kullanmadan seker un tatlı şeyleri yemeyerek saglıklı bir sekilde dogum yaptım bu konuda oldukça tecrübeliyim zaten diyet yapıp yediklerine dikkat edeceksin cocugu sekere boğdugunla kalma vücudu iki kişi paylastıgı için şekerin biraz haliyle yükseliyor ama düzgün beslenirsen cocuga hiç bişey olmuyor
Semnnuurr gulayy0909 merhaba bugün bende yaptırdım. Açlık 85 çıktı 1.saat 190 2.saat 131 çıktı 75gr da doktor bu gebelik şekeri değil iki değerinde yüksek olması gerekir dedi diyetisyenlede bir görüş dedi diyetisyen de bir şey demedi normal dedi ama anlamadım kafam karıştı
Sermec27 Semnnuurr hayır şekeriniz kesinlikle var diyet yapmanız gerekiyor aslında gebelikte sınır 140 birinci saat ama hastahanede 180 baz alıyorlar sizin 190 çıkmış birincisi saat tek bir değerin yüksek olması yetiyor gebelik şekeri için lütfen dikkat edin
gulayy0909 Semnnuurr benimde 1.saat 200 çıkmıştı ve diyet yaptım sonra fazla düşmedi akşamları ve sabahları yüksek çıkıyordu insülin başlandı bence bir dahiliye veya diyetisyen ile görüşün açlık sınır 95 tokluk ise 1.saat için 140 olması gerekiyor dendi bana
Niloyaaaaa Sermec27 size bişey sorucaktım kafam karman çorman oldu.. ben şeker yüklemesi haftalarında 50 gr yükleme yaptırdım 136 çıkınca doktorum 100lük yaptırmamı istedi.. açlık 71 1. Saat 126 2. saat 101 3. Saat 86 çıktı gebelik şekeri yok denildi.. 31. Haftama geldiğimde doktor kontrolünde suyumun arttığını ve bunun hiç hoşuna gitmediğini söyledi doktorum şekerin çıkmış olabilir dedi tekrardan 75 gr şeker yüklemesi istedi.. açlık 79 1. Saat 161 2. Saat 89 çıktı doktorum kötü değil güzel dedi katı diyet uygula suyun düzelir dedi ama şekerim var mı yok mu anlayamadım 🥴 Bebek iri değil haftasıyla uyumlu 2060 gram
Semnnuurr gulayy0909 zaten dahiliyede yaptırdım 180 olması gerek 190 dedi doktor işte diyetisyene yönlendirdi görüş bir dedi diyetisyen de sıkıntı yok dedi yani bana problem var gibi konuşulmadı o yüzden kafam karıştı
gulayy0909 Semnnuurr o zaman sorun yoktur bilemiyorum siz ölçüm aleti alıp ölçün bir ona göre başka doktora gidersiniz olmadı kendi doktorunuz ne diyor bu duruma
Eluskonunannesi Burcu395 benimde bugün 172 çıktı doktorum dikkat et dedi şeker patates un tüketme şekerli meyveleri çok yeme ve bir diyetisyenle görüş dedi
birmeleginannesi_ Burcu395 canım bende 38+3 oldum bugun benimde bir kaç aydır şekerim stresten mıdır nedir bı tık yüksek çıkıyo açlık ve 2 saatlik normal ama bir saatlik tokluk 160-170 civarı çıkıyo ara öğün yapmadığım içinde çıkıyo olabilir bilmiyorum.. sen kaçıncı haftanda hangi doğum şeklini yaptjn acaba.. beni baya korkuttular şeker olan 38 den sonra tehlike normal doğum tehlike ölü doğum olur falan diye
Burcu395 Eluskonunannesi evet doğrusu bu canım her doktorun dediği şeyi yapmak zorunda değiliz zaten yediğime içtiğim dikkat edecem dedım kendim hemşireyim akrabam aile hekimi inan diyetisyene de gitmedim günlük abur cuburu bıraktım sabah güzel yumurta mı yedim peynirimi bol yeşillikler salatalık domatesler eşliğinde kahvaltımı yaptım ara öğünde iki ceviz yanına yogut içine elmamı yedim cok güzel sebzeler et yemekleri yedim sadece baklava künefe şekeri yogun olan gofret çikolata bu tarz seyleri cıkardım hayatımdan bol su içip yürüyüş yaptım aksamları bir saat inan bana diyetlede ugrasmadan 3 kg kızımı dogurdum sadece 7 kilo alarak toplamda o küçücük bebeğime seker verip vücud sistemini tekrar bozarmıyım aslaaaaa
Burcu395 birmeleginannesi_ canım ben 38 +2 de planlı sezeryan la hiç sancım yokken doğuma girdim şeker ani yükselen inen bir ivme gösteren endokrinoloji ye konu olan bir durum oldugu için tehlikeli cocugu riske atmamak adına 38 +2 de doğumumu yaptım
Burcu395 birmeleginannesi_ bebeğin 38 +3 se zaten gelişim tamamlanmış seker durumu dediğim gibi risk faktörü içeren bişey özele mi gitmektesin doktorunla konus sezeryanla bebeği riske atmadan doğuma gir bence çünkü benim doktorum 39 haftayı bekletmedi nasıl olsa sezeryan olacaksın sancıları çekme 38 +2 zaten gelişimi tamamlamıstır dedi sancısız dogum yaptım dediğim gibi planlı ciğerinden suyu atarak cıktı ne benim başım ağrıdı ne kızımın mantıklısı da bu
Bebemiz Burcu395 ı Burcu395 merhaba canım tüm açıklamalarını okudum ben hiç şeker yüklemesi yapmadım çünkü normal yemekten sonra 1.saat tokluk 176 çıkmıştı 12.haftamda farkettim ve hep diyet yaptım ( öğünlerimi 2 ye böldüm yemek meyve yanında yoğurt yedim hazır paketli gıda neredeyse hiç gibi ) şeker yükleme haftama gelince doktorum dahiliyeye yönlendirdi ona da sonucumu gösterdim 3 aylık şeker ortalaması baktı gayet iyi çıktı ben ztn 3 aydır diyet yapıyordum. Diyete devam dedi hiç şeker yüklemesi yapmadım. Yapmazsam da sorun olmaz değil mi sonuçta diyet yapıyorum ve evde sürekli kontrol ediyorum şekerimi. Artık ne ne kadar yiyeceğimi de öğrendim tabi ama farklı bir şey yesem hemen ölçüyorum 1.saat . İnşallah bizlerde hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız benim ztn riskli gebelik . Hayırlısıyla atlatırız umarım
birmeleginannesi_ Burcu395 bende 39 da suniyle normal yapayım diyorum normal istiyodum çünkü ama o kadar beklemek bebeğe sıkıntı verir mi bilmiyorum yarın doktorumla konusucam.. sezeryandan korkuyorum bide normal kadar sağlıklı olmuyor diyolar ya kendi göbeğim zaten var baya bı karnım kalır iyice de temizlenmez içim o bu derken sezeryandan da uzaklastirdilar normalden de şeker yüzüne uzaklasiyorjm napicam bilmiyorum 🥹
Burcu395 birmeleginannesi_ bak işte bu kirli hatalı bilgi ben nst hemşiresiyim sezeryan doğumla dünyaya gelmiş cocuklar o kadar saglıklı ki sezeryan doğum bizim için hayat kurtaran ilk yardım paneli gibi bir kere cocugun riski yok oksijensiz kalma omuz takılması strese girme cıkıs aşamasında morarma gibi en riskli durumlarda bilirsin dogum sezeryana çevrilir anne bebek riski bloke edilir sen bana şunu desen tamam derim sezeryan dogumla dünyaya gelen bebek anne sütü alıyor normql dogum bebek anne almyr o zaman bağışıklık açısından kim önde tabiki sezeryan dogan bebek kızım sezeryan ile dogdu masallah doktoru cin ali diye seviyor birmeleginannesi_
birmeleginannesi_ Burcu395 sağlık bilmiyorum tabiki dediğin gibi kulaktan dolma bilgiler canım hep etrafımızda normal daha sağlıklı sezeryan her açıdan kötü hem kendin toplanamiyosun hem sağlık acicindan bir ömür dikiş ağrısı çekiyorsun falan diyolar ya ondan takılı kaldım oraya 🥹
Sermec27 Niloyaaaaa yani ilk şeker yüklemesi normal çıkmış ama ikincisi biraz sınırda çıkmış dikkat etmekte fayda var