Öncelikle herkese merhaba hamileliğim süresince sesiz sesiz tüm yorumları okudum en büyük hayalim sizlere güzel bir doğum hikayesi anlatmaktı ne yazık ki Bilkent Şehir hastanesi hayatımda aldığım en büyük hatam olarak kalacak; en üzücü durum ise tüm kontrollerimi yaptırıp gebe olulan gidip rüya gibi bir doğum hayaliyle aylarca kendimi hazırladığım ama karşıma çıkan insanlar yüzünden lohusalığımın 5.gününde özel hastene kapılarında şifa arayışında olmam.
Bunu özellikle maddi durumu yeterli ancak yeni doğan yoğun bakımı ve kapasitesi için tercih edecek anne adaylarım için yazıyorum. Benim tek tercih sebebim buydu.
Benim hamileliğimin 14 haftasında plesenta previa tanısı ile perinatoloji biriminize sevk edildim hamileliğim riskli olduğu için en büyük hayalim olan normal doğumu yapamayacağımı söylediler ancak ben o kadar çok inanıyordum ki plesentanın yukarı çıkacağına inandım ve 32. Haftada dediğim oldu ve risk ortadan kalktı artık normal doğum için engelim kalamadı ve ben 12 haftamdan itibaren düzenli pilates eğitimi ve nefes egzersizleri eğitimi alarak kendimi doğuma hazırlamıştım.
19.07.2024 tarihinde gece 02.17 suyum geldi evde kalkıp sakince sancılarımın sıkılaşmasın bekledim önce pilates topu üzerinde hareketler yaptım sancımın şiddeti artınca duşa girdim ve suguat hareketleri yaptım saat 5.30 gibi sancılarım 5 dk düşünce hasteneye gittik 6.10 gibi acil servise giriş yaptım orda doktor nefes hareketlerimi görünce gebelik okuluna katılıp katılmadığımı sordu ve süreci çok güzel idare ettiğimi ifade etti.
6.20 geçe doğum salonuna alındım ama gittiğim saat itibari ile doktor beyi uykudan uyandırdığım için oldukça gergin bir şekilde beni karşıladı ve 4 cm açılmam olduğunu söyledi derken beni odaya aldılar ve o kadar ilgisiz davrandılar ki eşimi yukarı gelmeleri için defalarca yanlarına gittim sonunda eşim yukarı çıktı. ben ve eşim süreci birlikte yürüttük o kadar eğitimi almasaydım ilk gebeliğim olduğu için galiba ya ölürdüm ya bebeğim sakat kalırdı. Ağrı geldikçe nefes egzersizleri yaptım pilates yaptım ve sancılar sıklarında duşa girdim ve tüm hareketleri yapmaya devam ettim bu arada odaya gelen giden yok tek başıma eşimle çaresizce süreci yönetmeye çalışıyorum en son artık ağrıdan dayanamayacak hale gelince eşime gelmeleri için çağırmasını söyledim eşim defalarca yanlarına gitti zorda olsa geldiler ve ilk doğumum olduğunu bu kadar kolay açılmam olmayacağını söylediler derken ben sancılarla baş başa kalınca odaya kimse gelmeyince var gücümle bağırarak duymaları için bebeğin aşağı indiğini ve ıkınma hissimin olduğunu söyledim eşim defalarca butona basarak yanımıza gelmeleri için sesimizi duyurmaya çalıştı en son dışarı çıktı ve bebeğin geldiğini söyledi bir zahmet ekip geldi aaa başı gelmiş bebeğin dediler ve başıma ne geldiyse ondan sonra geldi adım kadar eminim ki ilk doğumunu bana yaptıran acemi doktoru oturdular ve hiç bir işlem yapmadan kurban keser gibi şurdan kes dediler ve direk bana kesi attılar odaya girmeleriyle beş dk içinde bebeğim dünyaya geldi ve bir anda herkes bebeği öyle tutma ne yapıyorsun diye bağırmaya başladı daha bebeği bile tutmayı beceremeyen insan beni kesti ve gebelik okulunda bebeğin kordonunun geç kesileceğini anne bebek dostu hastenede böyle olduğunu defalarca söyledikleri için bende o sırada lütfen bebeğimin kordonun geç kesin dedim başlarında olan hocaları bize işimiz öğretme diye bana laf söyledi ve uyuşturulmadan canlı canlı dikildim acemi doktor dikiş atamıyor yanında diğer doktor kalk orayı ben atayım gerisini sen yaparsın demesine rağmen inat edip kalkmadı ve ben inleye inleye yaklaşık 1 saat boyunca dikildi sayısız ve korkunç dikişim oldu. Ben şunu öğrendim ki gebelik okulunda nefes egzersizi yapılarak nasıl tek başına doğum yapılır onu öğretiyorlar ben tarlada tek başıma doğum yapsaydım yemin ederim bu kadar dikişim olmazdı. Süreç bununla bitmedi odaya alındım güya gebelik okulunu tamamlayanlara tek kişilik odalar için öncelik verilecekti tamamen yalan iki kişilik odada pislik içinde iki lohusa kadın kaldık çarşafıma kan bulaştı bunu değiştirmişsiniz diyorum bana burası büyük bir hastane o kadar imkanımız yok değiştiremeyiz dediler tuvalet kan olmuş her yer kaç kez hemşireye söyledim zerre umursamadılar ve sabaha kadar inim inim inledim eve geldim ertesi gün sancılarım arttı ve asla oturup kalkamıyorum bebeğimi kucağıma alamıyorum dün gece acile gittim ve enfeksiyon olduğunu söylediler doğum sonrası başıma gelebilecek en kötü şeyler geldi biraz önce özel hastaneye gittim ve doktorun söylediği Başka bir hastanenin yaptığı komplikasyonun geliştiği bir hastaya ben neden bakayım yani işin özü Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ben çok ama çok üzgünüm.
Rabbim hepinizin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.